Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Els eurodiputats endurir prohibició de la UE sobre la venda de productes derivats de la foca

COMPARTIR:

publicat

on

segellarEs podria caçar menys foques pel pel gràcies a la prohibició més forta de la UE sobre el comerç de productes derivats de la foca, aprovada en sessió plenària el dimarts (8 de setembre) (631 eurodiputats a favor, 31 en contra i 33 abstencions). Les noves normes ampliaran la prohibició als productes resultants de la caça per protegir les poblacions pesqueres, tot i que els inuit i altres comunitats indígenes continuaran estant exemptes de la prohibició. Aquests canvis, ja acordats amb els governs de la UE, són necessaris per ajustar la regulació de la UE a les normes de l'Organització Mundial del Comerç.    

En resposta a les preocupacions sobre el benestar dels animals, la UE va prohibir el 2009 el comerç de productes derivats de la foca, com ara abrics de pell de foca, guants, bosses o carn de foca. Aquesta prohibició va entrar en vigor el 2010. Tot i això, va permetre dues excepcions, una per als productes resultants de caceres indígenes i l'altra per a caceres a petita escala per garantir una "gestió dels recursos marins" sostenible.

La prohibició va ser desafiada per Canadà i Noruega a l'Organització Mundial del Comerç (OMC). El juny de 2014 va dictar una sentència que assenyalava que la prohibició es podia justificar per motius morals pel que fa al benestar dels segells, però exigia més aclariments sobre les excepcions aplicades. Per fer front a les preocupacions de l’OMC, la Comissió Europea va proposar una modificació de les normes actuals de la UE el febrer de 2015.

Què canviarà?  

Segons els canvis, que ja s’han acordat amb els governs de la UE, als inuits se’ls permetrà vendre productes derivats de la foca a la UE només si els seus mètodes de caça tenen en compte el benestar animal, formen part de la seva tradició i contribueixen a la seva subsistència. Mentrestant, s'ha eliminat una excepció sobre els productes derivats de la foca procedents de la caça per protegir les poblacions de peixos.

Informació adequada i avaluació d’impacte    

A insistència dels eurodiputats, la Comissió tindrà la tasca d'informar el públic i els funcionaris de duanes sobre les noves normes i l'excepció inuit. Creuen que això podria ajudar a contrarestar els retrats negatius generalitzats i els malentesos de les caceres de foques dutes a terme pels inuits i altres pobles indígenes.

anunci

A més, la Comissió haurà d’informar a finals de 2019 sobre la implementació de les noves normes, prestant especial atenció al seu impacte sobre la comunitat inuit.

"Vam modificar la proposta de la Comissió tenint en compte especialment el dret a l'autodeterminació dels inuit i d'altres comunitats indígenes", va dir Cristian-Silviu Bușoi, membre romanès del grup PPE que s'encarrega de dirigir les noves normes a través del Parlament durant el debat.

Propers passos 

Les noves normes hauran de ser aprovades tant pel Parlament com pel Consell abans que puguin entrar en vigor.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències