Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El Parlament Europeu vol que la prohibició de la clonació d’animals s’estengui a la descendència i a les importacions

COMPARTIR:

publicat

on

20140226PHT37128_originalEl Parlament Europeu ha reforçat la proposta inicial de la Comissió per prohibir la clonació d'animals per incloure la clonació de tots els animals de granja, els seus descendents i els productes derivats d'ells, incloses les importacions a la UE, en una votació el dimarts (8 de setembre).    

"La tècnica de la clonació no està del tot madura i, de fet, no s'ha fet cap més avenç amb ella. La taxa de mortalitat es manté igualment alta. Molts dels animals que neixen vius moren en les primeres setmanes i moren dolorosament. Ho hem de permetre?" va dir la co-relator del Comitè de Medi Ambient, Renate Sommer (PPE, DE) (a la foto). L'informe legislatiu va ser aprovat per 529 vots a favor, 120 en contra i 57 abstencions.

“Fins ara hem pogut importar material reproductiu de tercers països. Ens estem rentant les mans deixant que els altres facin la feina bruta. Volem prohibir de manera integral. No només l'ús de tècniques de clonació sinó les importacions de material reproductiu, clons i els seus descendents. La traçabilitat és possible. Hi ha llibres genealògics, llibres de cria, llibres d'estoc disponibles. Voldria demanar a la Comissió Europea que es repensi tot això. De vegades, la política ha de posar els límits", va dir Sommer.

"Hem de tenir en compte l'impacte en la salut animal, però també en la salut humana", va dir la coponente del comitè d'agricultura, Giulia Moi (EFDD, IT). "Aquest informe envia el missatge als nostres socis comercials que no som. disposats a posar en joc la nostra pròpia salut, la de les nostres famílies i la de les generacions futures utilitzant productes d'aquesta naturalesa de dubtosa qualitat", va dir. "Els nostres agricultors s'enfronten actualment a una gran pressió competitiva des d'Àsia, especialment, a causa de determinades pràctiques, inclosa la clonació. Però Europa es basa en valors i això inclou la qualitat. Volem estar segurs que no anem per un camí del qual no hi ha tornada”, ha afegit.

Si bé es respectaria el benestar animal dels descendents d'animals clonats nascuts mitjançant la reproducció sexual convencional, les altes taxes de mortalitat en totes les etapes de desenvolupament de la clonació del seu progenitor plantegen importants preocupacions ètiques i de benestar animal, diu el Parlament. Per tant, va ampliar la prohibició per incloure els productes germinals de clons animals, descendents de clons animals i productes derivats d'aquests.

La prohibició també hauria de cobrir els animals que ja provenen de clons en determinats tercers països, diu el PE. Diu que les importacions a la UE només s'han de permetre si els certificats d'importació mostren que els animals no són clons d'animals ni els seus descendents. La prohibició també s'ha d'aplicar a les importacions de productes germinals d'origen animal i d'aliments i pinsos d'origen animal.

Altes taxes de mortalitat i anomalies

anunci

El Parlament Europeu assenyala les conclusions de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) a partir del 2008 que la salut i el benestar dels clons es veuen afectats negativament, sovint greument i amb un resultat fatal. Les baixes taxes d'eficiència resultants en la clonació (del 6 al 15% per a les espècies bovines i 6% per a les espècies porcines) fan necessari implantar clons d'embrions en diverses mares per obtenir un animal clonat. A més, les anomalies dels clons i la descendència inusualment grans donen lloc a naixements difícils i morts neonatals.

Oposició pública a la clonació

Els eurodiputats també es refereixen als resultats de la investigació sobre els consumidors que indiquen que la majoria dels ciutadans de la UE s'oposen fermament al consum d'aliments de clons d'animals o dels seus descendents i que la majoria també desaprova l'ús de la clonació amb finalitats agrícoles, per raons de benestar animal i ètiques generals.

El text modificat converteix l'acte jurídic en un reglament, que s'ha d'aplicar directament a tots els estats membres, en lloc d'una directiva, que requeriria una legislació nacional addicional. El Parlament també va ampliar l'àmbit d'aplicació de la prohibició per incloure totes les espècies d'animals que es mantenen i reprodueixen amb finalitats agrícoles i no només les espècies bovines, porcines, ovines, caprines i equines tal com va proposar la Comissió.

Propers passos  

Els correponents començaran ara les negociacions amb el Consell de la UE sobre la forma definitiva de la llei.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències