Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

Lluita contra la delinqüència: la Comissió llança una consulta pública sobre delictes ambientals

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública sobre delictes ambientals. Els resultats d’aquesta consulta pública s’alimentaran en la revisió de les normes de la UE sobre delictes ambientals. La Directiva (Directiva 2008 / 99 / CE) exigeix ​​als estats membres que considerin com a delictes activitats que infringeixin la legislació mediambiental de la UE, com l’enviament il·legal de residus, el comerç d’espècies en perill d’extinció o substàncies que esgoten l’ozó El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "La UE és la primera en desenvolupar una política ambiental integral. Estem decidits a seguir establint normes mundials per a la protecció del planeta. Una transició verda significa que hem de protegir el nostre entorn contra la delinqüència i els nostres recursos naturals contra l’explotació. Convido tothom a participar en aquesta consulta i compartir la seva contribució. Junts, podem fer més per protegir la vida salvatge i millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans ”.

S’espera una proposta legislativa per a una Directiva revisada a finals del 2021. Una avaluació de la Directiva, realitzada el 2019-2020, va concloure que encara hi ha marge de millora a l’hora de reduir els delictes ambientals i processar els infractors. La revisió aborda aquestes qüestions fent ús de la competència reforçada de la UE en l’àmbit del dret penal segons el Tractat de Lisboa, així com assegura una millor coordinació de les normes amb altres iniciatives ecològiques. La consulta pública reunirà opinions de persones i grups amb interès i experiència en la matèria, com membres del públic en general, acadèmics, empreses i ONG. La consulta pública està oberta del 5 de febrer al 4 de maig de 2021. Hi ha més informació disponible aquí.

Seguir llegint

Crim

Declaració del vicepresident Jourová i del comissari Reynders sobre el Dia Europeu de les Víctimes de Delictes

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Amb motiu del Dia Europeu de les Víctimes de Delictes, Valors i Transparència, la vicepresidenta Vera Jourová i el comissari de Justícia Didier Reynders van emetre la següent declaració: “Cada any milions de persones a la Unió Europea esdevenen víctimes de delictes. La pandèmia COVID-19 també va tenir el seu impacte. Durant les mesures de bloqueig, vam veure un augment de la violència domèstica, l’abús sexual infantil, el ciberdelinqüència i els delictes d’odi racista i xenòfob. Aquestes víctimes necessiten una atenció especial. Moltes d’aquestes víctimes desconeixen els seus drets. Sovint no volen ni tenen massa por de denunciar crims a les autoritats. Com a resultat, massa víctimes del crim es deixen inèdites sense accés a la justícia i el suport adequat. El primer pas per canviar-ho és empoderar les víctimes, especialment les més vulnerables, com les víctimes de violència masclista o delictes d'odi. L'any passat vam presentar el primera estratègia de drets de les víctimes, centrat en capacitar les víctimes per denunciar crims i obtenir el suport que necessiten, independentment d'on es trobin a la UE o en quines circumstàncies es va produir el crim. El segon pas és treballar junts. Vam designar el primer Coordinador dels drets de les víctimes i configurar  la Plataforma de Drets de les Víctimes de la UE, reunint per primera vegada tots els actors de la UE rellevants per als drets de les víctimes. Ajudar les víctimes a recuperar-se del patiment i seguir endavant a la seva vida és una tasca desafiant i de llarga durada que només pot assolir una estreta cooperació entre tots els actors a nivell de la UE i nacional ".

La declaració completa està disponible online.

Seguir llegint

Europol

Europol ajuda a frenar els estafadors de Forex

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Guàrdia Civil espanyola (Guàrdia Civil) juntament amb la policia catalana (Mossos d'Esquadra), Andorra i l'Europol s'han unit per desmantellar un frau inversor en mercats de divises i d'opcions binàries. Es creu que l’estafa té un abast internacional. Liderada per la policia andorrana sota la direcció judicial de la instrucció especialitzada Batllia 2, una operació realitzada al gener ha provocat la detenció de sis presumptes defraudadors d'entre 20 i 34 anys. Els presumptes presos van defraudar milers de clients mitjançant una empresa de formació en inversions.

Situada a Andorra, la companyia es va especialitzar en la formació d’inversions en criptomonedes i altres actius i es creu que també va dur a terme activitats comercials. Durant dos registres domiciliaris, la policia va confiscar: vuit vehicles; diversos dispositius electrònics; diners fiduciaris i criptomonedes, inclosos Bitcoin, Ethereum, Ripple, OmiseGo i diversos comptes bancaris vinculats a la companyia.

L’Europol va donar suport activament a la investigació i operació mobilitzant experts tant del Centre Europeu de Delinqüència Econòmica i Financera (EFECC) com del Centre Europeu de Delinqüència Cibernètica (EC3). Durant l'operació, es van desplegar experts d'Europol a Andorra per obtenir suport operatiu in situ i experiència forense.

Amb seu a La Haia, Països Baixos, Europol dóna suport als 27 estats membres de la UE en la seva lluita contra el terrorisme, el ciberdelinqüència i altres formes greus i organitzades de delinqüència. També treballa amb molts estats socis no membres de la UE i organitzacions internacionals. Des de les seves diverses avaluacions d’amenaces fins a les seves activitats operatives i de recopilació d’intel·ligència, Europol disposa de les eines i recursos necessaris per fer la seva part per fer Europa més segura. El 2019, Europol va donar suport a 1,874 operacions internacionals.

Seguir llegint

Europol

L’Europol dóna suport a Espanya i els Estats Units en el desmantellament del crim organitzat per blanqueig de diners

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

L’Europol ha donat suport a la Guàrdia Civil Espanyola (Guàrdia Civil) i a l’Administració antidrogas dels Estats Units per desmantellar un grup de crims organitzats que blanqueja diners per a grans càrtels sud-americans. 

La xarxa criminal participava en la recaptació de deutes i el blanqueig de diners procedents del narcotràfic. També van proporcionar els anomenats serveis d'assassinat que consistien en assassinats contractuals, amenaces i violència dirigits a altres grups criminals. L'organització criminal va utilitzar la xarxa de sicaris per cobrar pagaments a tot Espanya d'altres grups criminals que compraven drogues als càrtels sud-americans per redistribuir-los localment. La investigació també va identificar diversos "homes de primera línia" que adquirien béns de luxe per als estils de vida dels líders del grup. Això era només una petita part d’un gran esquema de blanqueig de diners que comerciava amb cotxes de gamma alta i utilitzava tècniques de barret per situar beneficis criminals al sistema financer.

Resultats

  • 4 sospitosos arrestats (nacionals colombians, espanyols i veneçolans)
  • 7 sospitosos acusats de delictes penals
  • 1 empresa acusada d'un delicte penal
  • 3 cerques a domicili a Espanya
  • Compres de cotxes de gamma alta, articles de luxe, armes de foc i municions

Europol va facilitar l'intercanvi d'informació i va proporcionar suport analític durant tota la investigació.

Mira el vídeo

Amb seu a La Haia, Països Baixos, Europol dóna suport als 27 estats membres de la UE en la seva lluita contra el terrorisme, el ciberdelinqüència i altres formes greus i organitzades de delinqüència. També treballa amb molts estats socis no membres de la UE i organitzacions internacionals. Des de les seves diferents avaluacions d’amenaces fins a les seves activitats de recollida d’intel·ligència i operatives, Europol disposa de les eines i recursos necessaris per fer la seva part per fer Europa més segura.

 

EMPACT

A 2010, la Unió Europea va crear un cicle de polítiques de quatre anys per garantir una major continuïtat en la lluita contra el crim organitzat i internacional greu. El 2017, el Consell de la UE va decidir continuar el cicle de polítiques de la UE per al 2018 - 2021 punt. Té com a objectiu fer front a les amenaces més importants que suposa la delinqüència internacional organitzada i greu per a la UE. Això s’aconsegueix millorant i enfortint la cooperació entre els serveis rellevants dels estats membres, institucions i agències de la UE, així com països i organitzacions no pertanyents a la UE, inclòs el sector privat, si escau. Blanqueig de diners és una de les prioritats del cicle de polítiques.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències