Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

Fit for 55: zero emissions de CO2 per a cotxes i furgonetes nous el 2035 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

PaEl Parlament va aprovar els nous objectius de reducció d'emissions de CO2 per a turismes i vehicles comercials lleugers nous, que formen part del paquet "Fit for 55", ENVI, sessió plenària .

Amb 340 vots a favor, 279 en contra i 21 abstencions, els eurodiputats van aprovar la acord assolit amb el Consell sobre les normes de rendiment revisades d'emissions de CO2 per a cotxes i furgonetes nous d'acord amb l'augment de l'ambició climàtica de la UE.

La nova legislació estableix el camí cap a zero emissions de CO2 per als turismes nous i els vehicles comercials lleugers el 2035 (un objectiu per a tota la flota de la UE per reduir les emissions de CO2 produïdes pels cotxes i furgonetes nous en un 100% en comparació amb el 2021). Els objectius intermedis de reducció d'emissions per al 2030 s'estableixen en un 55% per als cotxes i un 50% per a les furgonetes.

Altres mesures clau previstes pel reglament:

  • La Comissió presentarà l'any 2025 una metodologia per avaluar i informar dades sobre les emissions de CO2 al llarg del cicle de vida complet dels cotxes i furgonetes venuts al mercat de la UE, acompanyada de propostes legislatives si escau;
  • Al desembre de 2026, la Comissió supervisarà la bretxa entre els valors límit d'emissió i la dades reals de consum de combustible i energia, informar sobre una metodologia per ajustar les emissions específiques de CO2 dels fabricants i proposar mesures de seguiment adequades;
  • Els fabricants responsables de petits volums de producció durant un any natural (entre 1 000 i 10 000 cotxes nous o entre 1 000 i 22 000 furgonetes noves) poden rebre una excepció fins a finals de 2035 (els que matriculin menys de 1 000 vehicles nous a l'any continuen amb estar exempt);
  • El mecanisme actual d'incentius de vehicles de zero i baixes emissions (ZLEV), que premia els fabricants que venen més vehicles d'aquest tipus (amb emissions de zero a 50 g de CO2/km, com ara vehicles elèctrics i híbrids endollables de bon rendiment) amb menys CO2 els objectius de reducció d'emissions, s'adaptaran per satisfer les tendències de vendes previstes. Del 2025 al 2029, la referència ZLEV s'estableix en un 25% per a les vendes de cotxes nous i un 17% per a les furgonetes noves, i a partir del 2030 s'eliminarà l'incentiu;
  • Cada dos anys, a partir de finals de 2025, la Comissió publicarà un informe per avaluar el progrés cap a una mobilitat viària sense emissions.

Relator Jan Huitema (Renew, NL) va dir: "Aquesta regulació fomenta la producció de vehicles de zero i baixes emissions. Conté una revisió ambiciosa dels objectius per al 2030 i un objectiu de zero emissions per al 2035, que és crucial per assolir la neutralitat climàtica el 2050. Aquests objectius creen claredat per a la indústria de l'automòbil i estimulen la innovació i les inversions per als fabricants d'automòbils. La compra i la conducció de cotxes de zero emissions serà més barata per als consumidors i un mercat de segona mà sorgirà més ràpidament. Fa que la conducció sostenible sigui accessible per a tothom".

Propers passos

Després de la votació final al ple, el text també haurà de ser aprovat formalment pel Consell, abans de ser publicat al Diari Oficial de la UE poc després.

anunci

Fons

El 14 de juliol de 2021, com a part del paquet "Fit for 55", la Comissió va presentar un proposta legislativa per a una revisió de les normes de rendiment d'emissions de CO2 per a turismes nous i vehicles comercials lleugers. La proposta té com a objectiu contribuir als objectius climàtics de la UE 2030 i 2050, aportar beneficis als ciutadans i estimular la innovació en tecnologies de zero emissions.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències