Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

Els eurodiputats donen suport als objectius de reducció d'emissions de CO2 per a camions i autobusos 

COMPARTIR:

publicat

on

El Comitè de Medi Ambient va adoptar les seves propostes per reforçar els estàndards d'emissions de CO2 de la UE per als nous vehicles pesants, que inclouen autobusos, camions i remolcs, ENVI.

L'informe es va aprovar amb 48 vots a favor, 36 en contra i una abstenció. Diu que l'enfortiment dels requisits de reducció d'emissions de CO2 per als vehicles pesants (HDV) i el desplegament de la infraestructura necessària de recàrrega i recàrrega de combustible tindrà un paper clau per reduir les emissions de tota la flota de HDV per assolir l'objectiu de neutralitat climàtica de la UE per al 2050.

Objectiu general més estricte per al 2035, autobusos urbans de zero emissions el 2030

Els eurodiputats volen objectius forts de reducció d'emissions de CO2 per als camions mitjans i pesats, inclosos els vehicles professionals (com ara camions d'escombraries, volquets o formigoners) i autobusos. Aquests objectius es fixarien en el 45% per al període 2030-2034, el 70% per al 2035-2039 (en comparació amb el 65% proposat per la Comissió) i el 90% a partir del 2040.

Els eurodiputats van acordar que tots els autobusos urbans de nova matrícula haurien de ser vehicles de zero emissions a partir del 2030. Van afegir la possibilitat que els estats membres sol·licitin una exempció temporal (fins al 2035) per als autobusos interurbans alimentats amb biometà, en condicions estrictes vinculades a la presència d'infraestructures de reabastament de combustible. i a l'origen del combustible.

Altres mesures proposades inclouen:

  • Creació d'una "Fòrum de HDV d'emissions zero” per treballar en el desplegament eficaç i rendible de la infraestructura de recàrrega i avituallament;
  • A finals de 2031, la Comissió hauria d'avaluar la possibilitat de desenvolupar una metodologia per a la presentació d'informes emissions de CO2 del cicle de vida complet per als nous HDV.

Relator Bas Eickhout (Verds / EFA, NL) va dir: "La transició cap a camions i autobusos de zero emissions no només és clau per assolir els nostres objectius climàtics, sinó també un motor crucial per a un aire més net a les nostres ciutats. Estem proporcionant claredat a una de les principals indústries manufactureres d'Europa i un clar incentiu per invertir en electrificació i hidrogen. Partim de la proposta de la Comissió, però amb més ambició. Volem ampliar l'àmbit de la normativa als camions petits i mitjans i als vehicles professionals –sectors especialment importants per a la qualitat de l'aire urbà– i estem adaptant diversos objectius i punts de referència per posar-nos al dia amb la realitat, ja que la transició avança. més ràpid del que s'esperava."

anunci

Propers passos

Està previst que els eurodiputats adoptin l'informe durant la sessió plenària de novembre II de 2023 i constituirà la posició de negociació del Parlament amb governs de la UE sobre la forma final de la legislació.

Fons

El 14 de febrer de 2023, la Comissió va presentar a proposta legislativa establir normes de CO2 per als vehicles pesants a partir del 2030 per ajudar a assolir l'objectiu de la UE de neutralitat climàtica per al 2050 i reduir la demanda de combustibles fòssils importats. Els vehicles pesants, com ara camions, autobusos urbans i autobusos de llarga distància, són responsables de més del 25% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) del transport per carretera a la UE i representen més del 6% de les emissions totals de GEH de la UE.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències