Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Samskip llança serveis directes de contenidors entre Amsterdam i Irlanda

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Samskip ha ampliat les seves connexions de contenidors curtes entre Irlanda i el nord de l’Europa continental mitjançant la introducció d’un nou enllaç de servei dedicat a Amsterdam. La connexió setmanal farà que les importacions irlandeses puguin evitar problemes relacionats amb el post-Brexit a les mercaderies rebudes a través de distribuïdors amb seu al Regne Unit, mentre que les exportacions es beneficiaran d’un major abast als mercats de la UE al nord dels Països Baixos, Alemanya i més enllà.

Llançat el 25 de gener, el servei de dia fix surt de la terminal TMA Amsterdam els dilluns al vespre per arribar a Dublín el dimecres i tornar el cap de setmana a Amsterdam. Això complementa els actuals serveis de shortcire de Rotterdam-Irlanda de Samskip, oferint als clients de ferrocarril, barcassa i carretera als Països Baixos una nova sortida de dilluns a la nit cap a Irlanda.

Thijs Goumans, cap de Comerç d'Irlanda, Samskip, va dir que el llançament del servei es va produir en un moment en què els importadors i exportadors dels negocis d'Irlanda-Europa continental continuen ponderant les opcions a mesura que es van evidenciar les conseqüències del Brexit per a la gestió de la cadena de subministrament.

"El mercat de mercaderies Irlanda-Nord del continent es troba en una fase dinàmica i els serveis de contenidors fixos de dia a / des d'Amsterdam ofereixen la certesa sobre quins administradors de cadenes de subministrament que serveixen als mercats holandès i alemany poden basar el creixement del negoci", va dir. Amb subjecció als moviments inicials, Samskip consideraria les trucades per connectar altres ports d'Irlanda a Amsterdam directament.

"Els serveis de contenidors Shortsea poden demostrar-se una vegada més que no coincideixen amb el ro-ro, sobretot per als productes que abans es distribuïen als distribuïdors del Regne Unit i que després es distribuïen a través del mar d'Irlanda", va dir Richard Archer, director regional de Samskip Multimodal. "Amsterdam és un port d'alt rendiment que connecta directament amb la zona de l'interior i tot l'equip de Samskip Ireland està encantat amb aquest nou compromís amb el transport paneuropeu".

Koen Overtoom, CEO de Port d'Amsterdam, va comentar: “Estem molt satisfets amb aquesta expansió de la xarxa de transport a curt mar del port. Subratlla la força dels serveis que ofereixen Samskip i TMA Logistics, així com la nostra posició estratègica. Irlanda és un mercat clau i, en aquests temps que canvien ràpidament, un vincle directe presenta enormes oportunitats. Seguirem treballant amb TMA, Samskip i socis internacionals per fer d'aquest servei un èxit durador ".

Michael van Toledo, director general de TMA Amsterdam, va dir que els enllaços ferroviaris de Samskip a Duisburg i l’accés per carretera lliure de congestió de TMA ofereixen una plataforma per al creixement dels volums de productes de gran consum a Irlanda i les exportacions de productes farmacèutics i lactis que es mouen cap a una altra banda. "El servei podria haver estat fet a mida per a les nostres ambicions de fer créixer Amsterdam com a centre de negocis de contenidors de curtmetratge", va dir. "Apunta a una major apetència per als serveis directes del continent nord a Irlanda després del Brexit, amb el cross-docking de TMA guanyant als operadors de remolcs als mercats més al sud".

 

Corona virus

EMA comença a revisar la vacuna Sputnik V COVID-19

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

El comitè de medicaments humans de l'EMA (CHMP) ha iniciat una revisió continuada de Sputnik V (Gam-COVID-Vac), una vacuna COVID-19desenvolupat pel Centre Nacional d’Epidemiologia i Microbiologia de Rússia Gamaleya. El sol·licitant de la UE per aquest medicament és R-Pharm Germany GmbH.

El CHMPLa decisió d'iniciar la revisió continuada es basa en els resultats d'estudis de laboratori i estudis clínics en adults. Aquests estudis indiquen que Sputnik V desencadena la producció d’anticossos i cèl·lules immunes dirigides al coronavirus SARS-CoV-2 i que poden ajudar a protegir-se contra el COVID-19.

EMA avaluarà les dades a mesura que estiguin disponibles per decidir si els beneficis superen els riscos. La revisió continuada continuarà fins que hi hagi prou proves disponibles per formalitzar-les sol·licitud d’autorització de màrqueting.

EMA avaluarà el compliment de Sputnik V amb els estàndards habituals de la UE d’eficàcia, seguretat i qualitat. Tot i que EMA no pot predir els terminis generals, hauria de passar menys temps del normal per avaluar una aplicació eventual a causa del treball realitzat durant la revisió continuada.

EMA es comunicarà encara més quan sol·licitud d’autorització de màrqueting per a la vacuna s'ha enviat.

Com s’espera que funcioni la vacuna?

S'espera que Sputnik V funcioni preparant el cos per defensar-se de la infecció amb el virus SARS-CoV-2. Aquest virus utilitza proteïnes a la seva superfície exterior, anomenades proteïnes de punta, per entrar a les cèl·lules del cos i provocar COVID-19.

Sputnik V està format per dos virus diferents que pertanyen a la família dels adenovirus, Ad26 i Ad5. Aquests adenovirus s'han modificat per contenir el gen per a la fabricació de la proteïna espiga SARS-CoV-2; no es poden reproduir al cos i no causen malalties. Els dos adenovirus es donen per separat: Ad26 s'utilitza en la primera dosi i Ad5 s'utilitza en la segona per augmentar l'efecte de la vacuna.

Un cop administrada, la vacuna lliura el gen SARS-CoV-2 a les cèl·lules del cos. Les cèl·lules utilitzaran el gen per produir la proteïna espiga. El sistema immunitari de la persona tractarà aquesta proteïna espiga com a estranya i produirà defenses naturals (anticossos i cèl·lules T) contra aquesta proteïna.

Si, més endavant, la persona vacunada entra en contacte amb el SARS-CoV-2, el sistema immunitari reconeixerà la proteïna espiga del virus i estarà preparat per atacar-lo: els anticossos i les cèl·lules T poden treballar junts per matar el virus, l'entrada a les cèl·lules del cos i destruir les cèl·lules infectades, ajudant així a protegir contra el COVID-19.

Què és una revisió continuada? Una revisió continuada és una eina reguladora que l'EMA utilitza per accelerar l'avaluació d'un medicament prometedor durant una emergència de salut pública. Normalment, totes les dades sobre l’eficàcia, la seguretat i la qualitat d’un medicament o una vacuna i tots els documents necessaris han d’estar preparats al començament de l’avaluació en una sol·licitud formal de autorització de comercialització. En el cas d’una revisió continuada, el comitè de medicaments humans d’EMA (CHMP) revisa les dades a mesura que estiguin disponibles a partir d’estudis en curs. Un cop el CHMP decideix que hi ha prou dades disponibles, l’empresa pot presentar una sol·licitud formal. En revisar les dades a mesura que estiguin disponibles, el fitxer CHMP pot arribar a una opinió sobre l’autorització del medicament abans. Durant la revisió continuada i durant tota la pandèmia, l’EMA i els seus comitès científics reben el suport del grup de treball COVID-19 EMA sobre pandèmia (COVID-ETF). Aquest grup reuneix experts de tot el món Xarxa europea de regulació de medicaments assessorar sobre el desenvolupament, l’autorització i el control de seguretat de medicaments i vacunes contra COVID-19 i facilitar una acció reguladora ràpida i coordinada.

Sputnik V està format per dos components que inclouen diferents virus pertanyents a la família dels adenovirus, Ad26 i Ad5. S'han fet enviaments separats per a cada component. 

Contingut relacionat

Seguir llegint

Energia

L’auge dièsel renovable posa de manifest els reptes de la transició d’energia neta

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Des de fa 17 anys, el camioner Colin Birch ha sortit a les carreteres per recollir l’oli de cuina usat dels restaurants. Treballa per a la representació de West Coast Reduction Ltd amb seu a Vancouver, que processa el greix en un material per fabricar dièsel renovable, un combustible per a carreteres de combustió neta. Recentment, aquesta feina s’ha tornat molt més difícil. El bedoll està atrapat entre la demanda creixent de combustible, impulsada pels incentius governamentals dels Estats Units i el Canadà, i el subministrament escàs d’oli de cuina, perquè hi ha menys persones que mengen fora durant la pandèmia del coronavirus. escriure Rod Nickel, Stephanie Kelly Karl Plume.

"Només he de pressionar més", va dir Birch, que ara de vegades viatja el doble de la Columbia Britànica per recollir la meitat de greix que abans.

La seva recerca és un microcosmos dels reptes que afronta la indústria del dièsel renovable, un racó de nínxol de la producció mundial de combustible per carretera que els refinadors i altres aposten pel creixement en un món amb menys carboni. El seu principal problema: la manca d’ingredients necessaris per accelerar la producció del combustible.

A diferència d'altres combustibles ecològics com el biodièsel, el gasoil renovable pot alimentar motors convencionals sense barrejar-se amb el gasoil derivat del cru, cosa que el fa atractiu per als refinadors que pretenen produir opcions de baixa contaminació. Els refinadors poden produir gasoil renovable a partir de greixos animals i olis vegetals, a més de l’oli de cuina usat.

S'espera que la capacitat de producció es quintuplicarà fins a aproximadament 2.65 milions de galons (63 milions de barrils) durant els propers tres anys, segons va informar el banc d'inversió Goldman Sachs en un informe d'octubre.

L’augment de la demanda crea problemes i oportunitats en una cadena de subministrament emergent per al combustible, un petit exemple de com la transició més gran cap als combustibles ecològics està posant en perill l’economia energètica. Un boom de gasoil renovable també podria tenir un impacte profund en el sector agrícola en augmentar la demanda de llavors oleaginoses com la soja i el canola que competeixen amb altres cultius per obtenir una àrea de plantació finita i augmentar els preus dels aliments.

Els governs locals i federals dels Estats Units i el Canadà han creat una combinació de regulacions, impostos o crèdits per estimular una major producció de combustibles més nets. El president Joe Biden s’ha compromès a moure els Estats Units cap a emissions netes de zero, i el Clean Fuel Standard del Canadà requereix una intensitat de carboni inferior a partir de finals del 2022. Califòrnia té actualment un estàndard baix en carboni que proporciona crèdits comercialitzables als productors de combustible net.

Però la reducció del subministrament de matèries primeres limita la capacitat de la indústria per complir aquests esforços.

La demanda i els preus de les matèries primeres, des de l’oli de soja fins al greix i el greix animal, s’estan elevant. L’oli de cuina usat val 51 cèntims per lliura, aproximadament la meitat del preu de l’any passat, segons el servei de preus The Jacobsen.

El sèu, fet de greix de bestiar boví o oví, es ven a 47 centaus de lliura per lliura a Chicago, més d’un 30% respecte a l’any passat. Això augmenta la fortuna de prestadors com Darling Ingredients Inc, amb seu a Texas, i envasadors de carn, com ara Tyson Foods Inc., les accions de Darling s’han duplicat aproximadament en els darrers sis mesos.

"Estan convertint el greix en or", va dir Lonnie James, propietària de la corretatge de greixos i petroli de Carolina del Sud, Gersony-Strauss. "La gana per això és increïble". Presentació de diapositives (4 imatges)

Els combustibles nets podrien ser un avantatge per als refinadors nord-americans, entre els negocis més afectats per la pandèmia, ja que les companyies aèries i els tancaments van aturar la demanda de combustible. Els refinadors Valero Energy Corp, PBF Energy Inc i Marathon Petroleum Corp van perdre milers de milions el 2020.

El segment de gasoil renovable de Valero, però, va obtenir beneficis i la companyia ha anunciat plans per ampliar la producció. Marathon busca permisos per convertir una refineria de Califòrnia per produir combustibles renovables, mentre que PBF estudia un projecte de gasoil renovable en una refineria de Louisiana.

Les empreses es troben entre almenys vuit refineries nord-americanes que han anunciat plans per produir combustibles renovables, inclosa la Phillips 66, que està reconfigurant una refineria de Califòrnia per produir 800 milions de litres de combustibles verds anualment.

Un cop la nova capacitat de producció de gasoil renovable es posi en línia, és probable que les matèries primeres siguin més escasses, va dir Todd Becker, director executiu de Green Plains Inc, una empresa de biorefinació que ajuda a produir matèries primeres.

Goldman Sachs estima que es podrien afegir 1 milions de galons addicionals de capacitat total si no fos per problemes amb la disponibilitat, la concessió i el finançament de matèries primeres.

"Tothom a Amèrica del Nord i a tot el món està intentant comprar matèries primeres de baixa intensitat de carboni", va dir Barry Glotman, director executiu de West Coast Reduction.

Entre els seus clients hi ha el fabricant de dièsel renovable més gran del món, el finlandès Neste. Un portaveu de Neste va dir que la companyia veu un subministrament més que suficient per satisfer la demanda actual i que el desenvolupament de noves matèries primeres pot garantir el subministrament en el futur.

Els productors de gasoil renovables compten cada vegada més amb oli de soja i canola per fer funcionar noves plantes.

El Departament d’Agricultura dels Estats Units (USDA) preveu una demanda rècord de soja per part dels elaboradors i exportadors nacionals aquesta temporada, en gran part a causa de la demanda mundial de bestiar i aviram.

Els trituradors que produeixen oli a partir de les collites també busquen canola a l’oest del Canadà, cosa que contribueix a impulsar els preus al febrer fins a un màxim rècord de futurs de 852.10 C $ per tona. La soja va arribar als 14.45 dòlars per boix als Estats Units la setmana passada, el nivell més alt en més de sis anys.

L’augment dels preus dels aliments és una preocupació si es materialitza la demanda prevista de cultius per generar gasoil renovable, va dir Seth Meyer, economista en cap de l’USDA. La producció de gasoil renovable dels EUA podria generar 500 milions de lliures addicionals de demanda de soja aquest any, va dir al gener Juan Luciano, director executiu del comerciant de productes bàsics agrícoles Archer Daniels Midland Co. Això representaria un increment del consum total del 2% interanual.

Greg Heckman, conseller delegat del gegant agronegocial Bunge Ltd, va dir al febrer que l'expansió del gasoil renovable era un "canvi estructural" a llarg termini de la demanda d'olis comestibles que reforçarà encara més els subministraments mundials aquest any.

El 2023, la demanda de petroli de soja nord-americana podria superar la producció dels EUA fins a 8 milions de lliures anuals si es construeix la meitat de la nova capacitat dièsel renovable proposada, segons BMO Capital Markets.

Aquell mateix any, els refinadors i importadors canadencs afrontaran el seu primer any complet complint les noves normes per reduir la intensitat de carboni del combustible, accelerant la demanda de matèries primeres dièsel renovables, va dir Ian Thomson, president del grup industrial Advanced Biofuels Canada.

El productor de canola Manitoba, Clayton Harder, va dir que és difícil preveure una gran expansió de les plantacions de canola perquè els agricultors necessiten girar els cultius per mantenir els sòls sans. Va dir que els agricultors haurien d’augmentar els rendiments millorant les pràctiques agronòmiques i sembrant millors varietats de llavors.

El refinador de Columbia Britànica, Parkland Corp, cobreix les seves apostes pel subministrament de matèries primeres. La companyia assegura l'oli de canola mitjançant contractes a llarg termini, però també explora com utilitzar residus forestals com branques i fullatge, va dir el vicepresident sènior, Ryan Krogmeier.

La competència per trobar matèries primeres i sostenibles de biocombustibles serà ferotge, va dir Randall Stuewe, director executiu de Darling, el fabricant i col·leccionista més gran d’olis usats.

"Si hi ha una guerra de matèria primera, també ho serà", va dir.

Seguir llegint

Àfrica

Team Europe s’associa amb Equity Bank per donar suport als negocis i a l’agricultura kenyans enmig de COVID-19

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Unió Europea i el Banc Europeu d’Inversions, que treballen junts com a Team Europe, proporcionen 120 milions d’euros (15.8 milions de KES) de nou suport a Equity Bank per millorar el finançament a les empreses kenyanes més afectades per la crisi COVID-19.

El paquet de finançament donarà suport a l’accés al finançament en les condicions adequades per a les pimes kenianes, inclòs el sector agrícola, mitjançant préstecs de 100 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions a Equity Bank i 20 milions d’euros de subvenció de la Unió Europea (UE). 

La nova assistència tècnica, recolzada per la Unió Europea, reforçarà encara més la capacitat d’Equity Bank per avaluar, executar i controlar els projectes d’inversió en cadenes de valor agrícoles a llarg termini i desenvolupar encara més la provisió de finançament a llarg termini per a l’agricultura.

“Com a institució financera regional inclusiva, aquestes instal·lacions reforcen la posició de Equity per millorar encara més la fortalesa de les PIME que són actors clau en les cadenes de valor i els ecosistemes de l'economia. En garantir la seva supervivència i creixement, les PIME es mantindran protegint els llocs de treball, creant més llocs de treball i donant suport a la vida i els mitjans de subsistència a la societat, servint per crear resiliència a mesura que disminueixi la pandèmia, les vacunes estan disponibles a Kenya i el creixement del mercat torna. Valorem la nostra associació a llarg termini amb el BEI i la Unió Europea, que han caminat amb nosaltres i els nostres clients en el nostre camí cap al desenvolupament humà sostingut durant molts anys, inclosa la seva inversió per escalar Kilimo Biashara. Els agraïm que donin suport als nostres esforços per enfortir el paper de les PIME i empreses per estimular l'economia cap a la prosperitat i, per tant, donar suport a la vida i als mitjans de subsistència mitjançant el creixement del mercat ", va dir Equity Group Holdings Plc Director General del Grup  Conseller delegat del grup Dr. James Mwangi.

“El nou suport del BEI i de la UE per al líder de Kenya, Equity Bank, ajudarà els empresaris, els empresaris i els petits propietaris agrícoles de tot Kenya a accedir al finançament i a suportar millor els reptes econòmics i les incerteses empresarials causades per COVID-19. Els nous acords d'avui demostren que Team Europe i Kenya uneixen forces per vèncer el COVID-19 i ajudar a florir els negocis ", va dir Thomas Östros, vicepresident del Banc Europeu d'Inversions.

“La UE treballa per renovar la nostra cooperació amb els nostres socis africans per afrontar els reptes comuns que afecten la vida de les persones, en particular els joves. Volem reconstruir millor junts a partir de la pandèmia COVID-19 per garantir una recuperació sostenible, verda i justa. El sector de les pimes és una línia de vida per a l’ocupació, incloses les poblacions més vulnerables i, en particular, en sectors crítics com l’agricultura. Acords com el signat avui per donar suport a les pimes kenianes a mitigar l'impacte negatiu de COVID-19 i ens ajudaran a aconseguir-ho ", va dir la comissària de l'Associació Internacional Jutta Urpilainen.

El Tresor Nacional de Kenya va observar una taxa de creixement de la recessió del 6.1% al 2.5% el 2020, cosa que el va convertir en el pitjor any del país en més d’una dècada. Les petites i mitjanes empreses (pimes), que mantenen la major proporció d’ocupació a la regió, són les més vulnerables amb un accés limitat al finançament extern.  

Les iniciatives Kenya-Team Europe COVID-19 Response Access to Finance i Kenya Agriculture Value Chain Facility Initiatives es van signar formalment a Equity Bank HQ Nairobi en un acte compatible amb el COVID-19 al qual van assistir l’ambaixador de la Unió Europea a Kenya, el representant regional del BEI a l’Àfrica Oriental i Interessats kenyans. El vicepresident del BEI, Thomas Östros, va participar remotament.

Millorar l’accés al finançament per part de l’agricultura

L’agricultura contribueix amb un 51% al PIB de Kenya (un 26% directament i un altre 25% indirectament), un 60% de l’ocupació i un 65% de les exportacions. El creixement de l’activitat econòmica basada en l’agricultura està limitat per un finançament limitat a llarg termini, que retarda el seu desenvolupament i modernització.

L’increment de l’accés del sector privat al finançament a llarg termini és crucial per desbloquejar el potencial de desenvolupament en tots els sectors afectats per la pandèmia COVID-19, incloses l’agricultura i les cadenes de valor agrícoles.

Millora de la resistència econòmica de les empreses kenyanes de COVID-19

La nova iniciativa de finançament del sector privat presentada avui reforçarà l’accés al finançament de les pimes kenianes i augmentarà la resistència empresarial en un moment de desacceleració econòmica mundial i d’incertesa en la inversió.

A més, la nova cooperació amb Equity Bank estimularà la inversió, creant llocs de treball dignes i contribuint als esforços de recuperació i desenvolupament sostenible del país.

El programa anunciat avui forma part de la resposta més gran de 300 milions d’euros de la UE a la crisi del COVID-19 a Kenya i el suport específic del BEI per a la resiliència econòmica a tot Àfrica.

És possible que es produeixin altres col·laboracions amb bancs per proporcionar accés al finançament.

Reforç de la cooperació amb les principals institucions financeres kenyanes

Equity Bank és el soci més gran per al suport del sector privat recolzat pel BEI a Kenya. 

Durant els darrers deu anys, el BEI ha treballat amb 10 bancs i institucions financeres kenyanes per augmentar l'accés al finançament per part dels empresaris, els petits propietaris i l'expansió empresarial mitjançant línies de crèdit específiques i iniciatives de finançament.

Des del 1976, el Banc Europeu d'Inversions ha proporcionat més de 1.5 milions d'euros de finançament per donar suport a la inversió pública i privada a tot Kenya.

La informació d'antecedents

La UE i Kenya tenen una associació de llarga data. La cooperació de la UE amb Kenya ascendeix a 435 milions d’euros per al període 2014-2020, que abasta els sectors de creació de llocs de treball i resiliència, infraestructures sostenibles i governança. El país també compta amb el suport del Fons Fiduciari d'Emergència de la UE per a Àfrica; amb més de 58.3 milions d’euros per al 2015-2019.

L'anunci il·lustra el compromís de la UE i els seus estats membres presents a Kenya a donar suport als principals objectius del país descrits a la "Big 4 Agenda". El 2018 es va signar la segona fase de l’estratègia de programació conjunta, que pretenia impulsar la fabricació, l’alimentació i la nutrició, la seguretat, l’habitatge assequible i la cobertura sanitària universal.

La resposta global total de Team Europe a COVID-19 se situa en gairebé 38.5 milions d’euros, combinant recursos de la UE, els seus estats membres, el Banc Europeu d’Inversions i el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament. Aproximadament 8 milions d’euros d’aquesta ajuda es destinen als països africans. El programa anunciat avui forma part de la resposta més gran de 300 milions d’euros de la UE a la crisi del COVID-19 a Kenya.

Més informació

Cooperació de la UE amb Kenya

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències