Declaració del president Barroso després de la reunió amb Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi a Westminster Hall"Bona tarda, senyores i cavallers. Abans de començar amb els estats per rebre Aung San Suu Kyi a la Comissió Europea, deixeu-me dir-li que acabo d'aprendre sobre l'accident d'aviació en Namur i em va sorprendre saber que hi havia algunes víctimes. M'agradaria expressar en aquest moment el meu més sentit condol a les famílies i amics de les víctimes.

"Recordo molt bé que no fa molt encara estava en arrest domiciliari amb drets cívics restringides. Però al llarg d'aquests anys ella mai va ser oblidat per nosaltres i recordo que fer diverses peticions per al seu alliberament. Per tant, és amb gran alegria que em trobo amb ella ara com una persona lliure i dirigent polític respectat del seu país. Quina diferència!

"Des de la nostra última reunió al novembre de l'any passat, quan vaig visitar Myanmar, els canvis històrics al país han continuat i les nostres relacions s'han ampliat de manera significativa - en particular amb l'aixecament de les sancions i el restabliment de l'esquema generalitzat de preferències. Myanmar està convertint en una pàgina en la història del país i estem convertint en una pàgina en la nostra relació bilateral.

"La Unió Europea és molt conscient però, que el camí a la democratització segueix sent incompleta i que encara queda molt per fer. Però hi ha la voluntat i Myanmar mereix el suport de la comunitat internacional per continuar amb el seu procés de reforma política i econòmica. Seguirem exercint un paper principal en la comunitat internacional a això.

"Em complau que la nostra cooperació s'ha progressat en l'àrea de desenvolupament i l'ajuda humanitària i el comerç i la inversió. La nostra cooperació per al desenvolupament s'ha més que duplicat el seu valor i el seu abast s'ha ampliat. En els últims dos anys hem comès 150 milions de € en subvencions.

"A més, estem donant suport a la pau i la reconciliació ètnica. La Unió Europea és el major donant de suport a la pau de Myanmar, que inclou el suport a les activitats del Centre de la Pau - Myanmar, que vaig inaugurar al novembre passat - i els actors ètnics i civils.

"La Unió Europea també començarà a oferir el desenvolupament de capacitats per a la Policia de Myanmar en control de multituds i de la policia de proximitat. Aquesta activitat també inclourà l'educació en drets humans i l'augment de la conscienciació sobre l'estat dels principis i pràctiques de la llei. Aquest projecte va ser sol·licitat no només pel Govern sinó també per Aung San Suu Kyi com el President del Comitè de Cambra Baixa de l'Estat de Dret.

"A més, volem ajudar a enfortir la democràcia multipartidista. Podem oferir una missió d'observació electoral europea - això seria una expressió de confiança en el procés, però requereix d'una invitació oficial per part de les autoritats de Myanmar. Treballarem amb les autoritats de Myanmar per garantir que les eleccions 2015 seran creïbles, transparent i inclusiu. El atribueixo a aquesta suma importància perquè és només amb les eleccions que es considera obert, democràtic i just que hi ha plena legitimitat en el procés i, de fet es pot dir que la democratització .que està arribant a un resultat reeixit.

"Senyora. Aung San Suu Kyi, s'ha dit amb raó, una vegada que "la llibertat i la democràcia són somnis que mai donar-se per vençut". Gràcies per mai donar-se per vençut. Vostè és un exemple viu de com una persona pot canviar el curs de la història. La seva incansable lluita per la democràcia, la llibertat i la conciliació, la seva impressionant capacitat de recuperació i tremenda sentència ha d'inspirar a tots nosaltres. Com vaig dir durant la nostra reunió, el seu exemple va ser, estic segur, no només és una gran inspiració per al poble de Myanmar, sinó a tot el món, per a tots aquells que creuen que els cínics no són les adequades. Que podem canviar les condicions en què tenen una forta creença i tenim el valor i la determinació de lluitar pels nostres somnis d'una manera que els somnis poden convertir-se algun dia en una realitat. I som aquí precisament per fer això: per ajudar al somni d'una societat democràtica, lliure, Myanmar unit convertit en una realitat, pel bé del seu poble, per a tota la regió i per al món ".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Comissió Europea, Drets humans

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *