Connecteu-vos amb nosaltres

legislació de la UE

2012 el rendiment dels Estats membres en l'aplicació de la llei de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

120416_2_homeL’aplicació correcta del dret de la UE és una pedra angular dels tractats de la UE i és el centre del programa d’aptitud reguladora de la Comissió (REFIT). El 30è informe anual sobre el seguiment de l’aplicació del dret de la UE mostra el rendiment dels estats membres en l’aplicació del dret de la UE. A finals de 2012 es van obrir menys infraccions que els anys anteriors. El nombre de casos en mecanismes de resolució de problemes com EU Pilot va augmentar. Això reflecteix la determinació de la Comissió Europea de treballar amb els estats membres per resoldre problemes i millorar-ne el compliment.

A finals de 2012, el nombre de procediments d'infracció oberts va tornar a disminuir, un 25% en comparació amb l'any anterior. Això està relacionat en part amb l’ús més freqüent de EU Pilot1 i altres mecanismes de resolució de problemes (com ara SOLVIT2) que tenen com a objectiu resoldre problemes i promoure el compliment:

El medi ambient, el transport, la fiscalitat i el mercat intern i els serveis van ser les quatre àrees més susceptibles a la infracció, representant junts més del 60% de tots els casos.

Els procediments d'infracció més oberts es van obrir contra Itàlia (99), Bèlgica (92) i Espanya (91). De manera similar al 2011, Letònia va ser la millor intèrpret amb només 20 casos, seguida de Lituània i Estònia (22 i 24 procediments respectivament). El rànquing de la UE-27 és el següent:

Transposició tardana de directives: menys casos, més propostes de sancions

Informes anuals anteriors assenyalaven la transposició tardana de directives dels Estats membres. El mal rendiment de l'any passat ha millorat significativament. A finals de 2012, es van obrir un 45% menys d'infraccions a causa de la transposició tardana que 12 mesos abans. Durant l'any passat, la majoria de les infraccions de transposició tardana es van obrir contra Itàlia (36), Portugal (34) i Hongria (26), mentre que Estònia (5), els Països Baixos i Suècia (6 cadascun) van tenir el millor rendiment en aquest sentit.

Per dissuadir la transposició tardana, la Comissió ha continuat fent ple ús del sistema de sancions introduït en virtut del Tractat de Lisboa. Ha remès 35 casos al Tribunal de Justícia de la Unió Europea ("Tribunal") amb una sol·licitud de sancions econòmiques (contra Polònia (10), Eslovènia (5), els Països Baixos, Finlàndia (4 cadascun), Xipre, Bèlgica ( 3 cadascun), Alemanya, Bulgària, Eslovàquia, Luxemburg, Portugal i Hongria (1 cadascun)). La Comissió només va adoptar 9 decisions de derivació d’aquest tipus durant el 2011.

anunci

Queixes: retroalimentació vital del públic

Amb 3141 denúncies registrades el 2012, els ciutadans, les empreses i els grups d'interès van aportar importants aportacions a la Comissió en el seguiment de la correcta aplicació de les normes de la UE. Les queixes ciutadanes van ser més freqüents pel que fa a medi ambient, justícia i mercat intern i serveis (588, 491 i 462 denúncies, respectivament) i contra Itàlia (438), Espanya (306) i França (242).

Perfils d'infracció: estats membres i polítiques de la UE

Els annexos de l'informe analitzen el rendiment de cada estat membre i el rendiment en àrees de política específiques. Proporcionen casos il·lustratius i destaquen qüestions clau en l’aplicació del dret.

A partir del 23 d’octubre es completarà l’informe anual disponible aquí.

Fons

Després d'una sol·licitud del Parlament Europeu, la Comissió presenta cada any, des del 1984, un informe anual sobre el seguiment de l'aplicació del dret comunitari durant l'any anterior.

El Parlament Europeu adopta, cada any, un informe sobre l'informe de la Comissió que explica la seva posició sobre els principals temes.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències