Connecteu-vos amb nosaltres

legislació de la UE

2012 el rendiment dels Estats membres en l'aplicació de la llei de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

120416_2_homeL’aplicació correcta del dret de la UE és una pedra angular dels tractats de la UE i és el centre del programa d’aptitud reguladora de la Comissió (REFIT). El 30è informe anual sobre el seguiment de l’aplicació del dret de la UE mostra el rendiment dels estats membres en l’aplicació del dret de la UE. A finals de 2012 es van obrir menys infraccions que els anys anteriors. El nombre de casos en mecanismes de resolució de problemes com EU Pilot va augmentar. Això reflecteix la determinació de la Comissió Europea de treballar amb els estats membres per resoldre problemes i millorar-ne el compliment.

A finals de 2012, el nombre de procediments d'infracció oberts va tornar a disminuir, un 25% en comparació amb l'any anterior. Això està relacionat en part amb l’ús més freqüent de EU Pilot1 i altres mecanismes de resolució de problemes (com ara SOLVIT2) que tenen com a objectiu resoldre problemes i promoure el compliment:

El medi ambient, el transport, la fiscalitat i el mercat intern i els serveis van ser les quatre àrees més susceptibles a la infracció, representant junts més del 60% de tots els casos.

anunci

Els procediments d'infracció més oberts es van obrir contra Itàlia (99), Bèlgica (92) i Espanya (91). De manera similar al 2011, Letònia va ser la millor intèrpret amb només 20 casos, seguida de Lituània i Estònia (22 i 24 procediments respectivament). El rànquing de la UE-27 és el següent:

Transposició tardana de directives: menys casos, més propostes de sancions

Informes anuals anteriors assenyalaven la transposició tardana de directives dels Estats membres. El mal rendiment de l'any passat ha millorat significativament. A finals de 2012, es van obrir un 45% menys d'infraccions a causa de la transposició tardana que 12 mesos abans. Durant l'any passat, la majoria de les infraccions de transposició tardana es van obrir contra Itàlia (36), Portugal (34) i Hongria (26), mentre que Estònia (5), els Països Baixos i Suècia (6 cadascun) van tenir el millor rendiment en aquest sentit.

anunci

Per dissuadir la transposició tardana, la Comissió ha continuat fent ple ús del sistema de sancions introduït en virtut del Tractat de Lisboa. Ha remès 35 casos al Tribunal de Justícia de la Unió Europea ("Tribunal") amb una sol·licitud de sancions econòmiques (contra Polònia (10), Eslovènia (5), els Països Baixos, Finlàndia (4 cadascun), Xipre, Bèlgica ( 3 cadascun), Alemanya, Bulgària, Eslovàquia, Luxemburg, Portugal i Hongria (1 cadascun)). La Comissió només va adoptar 9 decisions de derivació d’aquest tipus durant el 2011.

Queixes: retroalimentació vital del públic

Amb 3141 denúncies registrades el 2012, els ciutadans, les empreses i els grups d'interès van aportar importants aportacions a la Comissió en el seguiment de la correcta aplicació de les normes de la UE. Les queixes ciutadanes van ser més freqüents pel que fa a medi ambient, justícia i mercat intern i serveis (588, 491 i 462 denúncies, respectivament) i contra Itàlia (438), Espanya (306) i França (242).

Perfils d'infracció: estats membres i polítiques de la UE

Els annexos de l'informe analitzen el rendiment de cada estat membre i el rendiment en àrees de política específiques. Proporcionen casos il·lustratius i destaquen qüestions clau en l’aplicació del dret.

A partir del 23 d’octubre es completarà l’informe anual disponible aquí.

Fons

Després d'una sol·licitud del Parlament Europeu, la Comissió presenta cada any, des del 1984, un informe anual sobre el seguiment de l'aplicació del dret comunitari durant l'any anterior.

El Parlament Europeu adopta, cada any, un informe sobre l'informe de la Comissió que explica la seva posició sobre els principals temes.

legislació de la UE

Estat de dret: els eurodiputats pressionen la Comissió per defensar els fons de la UE

publicat

on

Els eurodiputats volen que la Comissió Europea demostri que depèn de la tasca de defensar el pressupost de la UE dels estats membres que infringeixin el principi de l’estat de dret. assumptes de la UE 

Els eurodiputats debatran sobre l'aplicació de les normes adoptades el 2020 que relacionen el desemborsament de fons de la UE als estats membres respectant l'estat de dret i els valors de la UE durant una sessió plenària del juny.

Defensa de l’estat de dret: una qüestió d’urgència

anunci

Durant una reunió de les comissions de pressupostos i control pressupostari del Parlament el 26 de maig, els eurodiputats van discutir el camí a seguir amb Gert Jan Koopman, director general del departament de pressupostos de la Comissió.

Koopman va emfatitzar la naturalesa sensible de les possibles avaluacions de la Comissió sobre l'estat de dret als països de la UE: "Les decisions preses estaran sotmeses a una revisió judicial completa per part del Tribunal de Justícia [europeu]", va dir. inici. Simplement, no ens podem permetre el luxe d’equivocar-nos i presentar casos que el Tribunal anul·la. Això serà un desastre ".

La Comissió està preparant directrius per explicar com implementarà la llei. Koopman va dir que la Comissió consultarà el Parlament sobre les directrius la primera quinzena de juny.

anunci

Els eurodiputats van dir que la regulació ja és força clara. "Si es volgués tenir un conjunt de directrius molt curt, només es podria escriure en una frase:" Mireu el reglament ", va dir Petri Sarvamaa (PPE, Finlàndia).

Tot i així, el Parlament expressarà una opinió sobre les directrius en un informe que s’espera que es voti al juliol. "Tots els estats membres haurien de poder veure que la Comissió fa les seves investigacions d'una manera veritablement objectiva", va dir Sarvamaa.

“Quan parlem de violacions de l’estat de dret, aquest és un tema molt greu. Som conscients del fet que hem de ser molt escrupolosos amb aquestes valoracions. Però aquest rigor i aquesta minuciositat no poden ajornar l’aplicació del reglament per sempre ”, va dir Eider Gardiazabal (S&D, Espanya).

Altres eurodiputats van dir que hi ha una crisi de l’estat de dret a la UE i van demanar a la Comissió que actués amb decisió per evitar un deteriorament addicional. Terry Reintke (Verds / EPT, Alemanya) va dir: "Tenim absoluta confiança en la capacitat de la Comissió de supervisar, trobar i avaluar casos. Teniu alguns dels advocats més intel·ligents d’Europa, teniu els millors funcionaris per protegir el pressupost de la UE i l’estat de dret.

"Però la impressió és, i estic parlant en nom de milions de ciutadans de la UE, que us falta un cert sentiment d'urgència. Sembla que esteu asseguts en aquesta casa encesa i dieu: "Abans de trucar als bombers, en realitat anem a donar pautes sobre com poden apagar aquest foc".

El pressupost de la UE i l’estat de dret

L' legislació adoptat a finals de 2020 realitzat l’accés als fons de la UE condicionat al respecte a l’estat de dret. Si la Comissió estableix que un país incompleix i que es posen en perill els interessos financers de la UE, pot proposar que es retallin o es congelin els pagaments del pressupost de la UE a aquest estat membre.

El Consell ha de prendre la decisió per majoria qualificada. Les normes també busquen protegir els interessos dels beneficiaris finals - agricultors, estudiants, petites empreses o ONG - que no haurien de ser castigats per les accions dels governs.

Desafiaments legals

El Parlament té ganes de veure implementat el sistema tenint en compte els darrers anys les preocupacions sobre l’estat de dret i la democràcia en alguns estats membres.

Hongria Polònia han portat casos al Tribunal de Justícia Europeu exigint l’anul·lació del reglament. En el seu reunió els dies 10 i 11 de desembre de 2020Els líders de la UE van acordar que la Comissió preparés directrius per a la implementació de les normes que haurien de finalitzar després de la sentència del Tribunal de Justícia.

Tot i això, el Parlament ha insistit que les normes estan en vigor i que la Comissió té deure legal defensar els interessos i els valors de la UE.

Esbrina com la UE pretén protegir l’estat de dret.

Seguir llegint

legislació de la UE

Millor regulació: unir forces per fer millors lleis de la UE i preparar-se per al futur

publicat

on

La Comissió ha adoptat una Comunicació sobre una millor regulació, proposant diverses millores al procés legislatiu de la UE. Per afavorir la recuperació d'Europa, és més important que mai legislar de la manera més eficient possible, tot adaptant les lleis de la UE a les necessitats del demà.

Vicepresident de relacions interinstitucionals i prospectiva Maroš Šefčovič (a la foto) va dir: "La Comissió ja té un dels millors sistemes de millor regulació del món, però encara ens cal fer més. Per tant, intensifiquem els esforços per simplificar la legislació de la UE i reduir-ne la càrrega, alhora que fem un millor ús de la previsió estratègica i donem suport a la sostenibilitat i la digitalització. Per tenir èxit, però, totes les parts interessades han de treballar juntes en l'elaboració de polítiques de la UE d'alta qualitat que es tradueixin en una Europa més forta i més resistent ".

La cooperació entre les institucions de la UE, amb els estats membres i les parts interessades, inclosos els agents socials, les empreses i la societat civil, és clau. Per ajudar a afrontar els reptes actuals i futurs, la Comissió ha proposat les accions següents:

anunci
  • Eliminació d’obstacles i tràmits que frenen inversions i construcció d’infraestructures del segle XXI, treballant amb estats membres, regions i grups d'interès clau.
  • Simplificar les consultes públiques mitjançant presentant una sola "Crida a l'evidència", sobre el millorat Digueu el vostre portal.
  • Introduïm un enfocament "un dins, un fora", per minimitzar les càrregues per als ciutadans i les empreses, prestant especial atenció a les implicacions i els costos d’aplicar la legislació, especialment per a les petites i mitjanes empreses. Aquest principi garanteix que les càrregues introduïdes recentment es compensin eliminant càrregues equivalents en el mateix àmbit de la política.
  • Integració els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, per garantir que totes les propostes legislatives contribueixin a l'agenda de desenvolupament sostenible del 2030.
  • Millorar la forma d 'abordar una millor regulació i dóna suport a la sostenibilitat i transformació digital.
  • Integrar la previsió estratègica en la formulació de polítiques per garantir que sigui adequat per al futur, per exemple, tenint en compte les megatendències emergents en els contextos verd, digital, geopolític i socioeconòmic.

Propers passos

Una millor regulació és un objectiu i una responsabilitat compartits de totes les institucions de la UE. Acudirem al Parlament Europeu i al Consell sobre els seus esforços per avaluar i controlar l'impacte de la legislació de la UE i dels programes de despesa de la UE. A més, cooperarem més estretament amb les autoritats locals, regionals i nacionals i els agents socials en la formulació de polítiques de la UE.

Alguns dels nous elements d’aquesta Comunicació ja s’han iniciat a la pràctica, com ara el treball de la Plataforma Fit for Future, que proporciona assessorament sobre maneres de fer que la legislació de la UE sigui més fàcil de complir, eficient i adequada per al futur. D’altres s’implementaran en els propers mesos. Aquest any es veuran, entre altres coses:

anunci
  • El 2020 Enquesta anual de càrregues, esbossant els resultats dels esforços de reducció de càrrega de la Comissió.
  • L' pautes i caixa d’eines revisades per a una millor regulació tenir en compte els nous elements de la comunicació, proporcionant orientacions concretes als serveis de la Comissió Europea a l’hora de preparar noves iniciatives i propostes, així com a l’hora de gestionar i avaluar les existents

Fons

La Comissió va fer un balanç de la seva agenda de millor regulació el 2019, confirmant que el sistema funciona a grans trets, tot necessitant millores per reflectir l’experiència.

La UE té una llarga història en l'elaboració de polítiques basades en l'evidència, inclosa la reducció de les càrregues reguladores, a partir del 2002. Inclou avaluacions periòdiques de les lleis existents, un sistema d'avaluació d'impacte molt avançat, un enfocament de consulta de les parts interessades de la classe i una càrrega integral programa de reducció (REFIT).

Per obtenir més informació

La comunicació per a una millor regulació del 2021

Preguntes sobre la comunicació per a una millor regulació del 2021

L’exercici d’inventari del 2019

L’agenda per a una millor regulació

El procés legislatiu a la UE

El portal Digues la teva opinió

Plataforma apta per al futur

REFIT: fer que la legislació de la UE sigui més senzilla, menys costosa i una prova futura

Seguir llegint

legislació de la UE

En els divorcis, les probabilitats s'apilen contra les dones

publicat

on

Entre els nombrosos efectes secundaris que la pandèmia de Covid-19 i els bloquejos posteriors han tingut a Europa és especialment vergonyós: els abusos domèstics es disparen. França, amb el seu xovinisme profundament incrustat, ha destacat especialment, a mesura que augmentaven les trucades a la línia telefònica del govern per a dones maltractades 400 cent durant el bloqueig.

Al mateix temps, deixar aquestes relacions no és fàcil. Per a les dones casades legalment, el divorci seria un pas lògic, però no totes les dones estan disposades o fins i tot poden fer aquest moviment. Les raons que hi ha darrere d’això són múltiples, però una de les més habituals és una de les que s’obliden més freqüentment: el fet que les dones solen estar en desavantatge en els acords de divorci que deixen les dones en dificultats econòmiques i socials més sovint que els homes.

Les dones aconsegueixen el pal curt

Aquest fet és sorprenent uniforme a tot el món, motiu pel qual és encara més un xoc que les dones continuïn trobant les probabilitats en regions altament desenvolupades amb una forta agenda de drets i igualtat de les dones, com Europa. Un estudi del 2018 que avalua les diferències de gènere en les conseqüències del divorci, a partir de les dades de l’estudi del panell socioeconòmic alemany (1984-2015), trobat que "les dones estaven fortament desafavorides en termes de pèrdues en els ingressos de les famílies i de l'increment associat del risc de pobresa". Pitjor encara, aquestes pèrdues van ser permanents i substancials, sense canvis significatius al llarg del temps.

Fins i tot quan una liquidació resulta en una divisió d’actius de 50/50, les dones solen sentir-se desafavorides a causa del menor poder de guanyar causat per responsabilitats de guarderia i reducció d’hores disponibles per treballar, o prendre decisions estratègiques de carrera. A més, les dones solen deixar-se endeutat pels costos legals dels procediments de divorci, perquè els seus nivells d’estalvi més baixos fan que hagin de confiar en crèdits atractius. Posicions financeres de les dones poques vegades es recuperen prou per assolir els nivells previs al divorci, mentre que els ingressos dels homes tendeixen a augmentar un 25% de mitjana després de la divisió.

 

Ric o pobre, perds

Tot i que aquests problemes són freqüents en diferents cultures del món, també són independents de la classe social. Pot semblar obvi que aquests problemes són exclusius de la classe mitjana en lloc dels membres més rics de la societat. No obstant això, les dones que divorcien de marits rics s’enfronten als mateixos obstacles i perspectives adverses. De fet, si hi ha un factor comú que uneix les dones en tots els estrats socials, és com han de lluitar desproporcionadament més que els seus exmarits per obtenir la seva part justa del divorci.

El cas en qüestió és l’amarga lluita pel divorci entre l’oligarca azerí Farkhad Akhmedov i la seva exdona Tatiana Akhmedova. Farkhad Akhmedov, que té la seva seu a Bakú tot i no haver aconseguit la ciutadania azerí, va fer fortuna al sector del gas però va abandonar la indústria després de ser forçat vendre la seva participació a Northgas a Inter RAO el 2012 per $ 400 milions sota valor. Tatiana, ciutadana britànica, va ser guardonada 40 cent de la fortuna del seu exmarit per part d’un tribunal del Regne Unit el 2016, que ascendia a aproximadament 453 milions de lliures esterlines, la solució de divorci més gran de la història. En lloc d’acceptar el judici i pagar, Farkhad Akhmedov ha estat lluitant contra les ungles per evitar fer pagaments o lliurant els béns lliurats a la seva exdona a l’acord, incloses una col·lecció d’art, béns immobles i superyacht, valorats en £ 350 milions

 

El divorci del segle

En aquest procés, Akhmedov sovint no només ha lluitat amb els guants apagats, sinó que ha estat totalment brut. Des del principi, la defensa d’Akhmedov va argumentar que la parella es va divorciar abans, concretament a Moscou el 2000. Segons la defensa, aquest suposat divorci substitueix la decisió britànica, considerant Akhmedova com un frau. Tanmateix, l’intent de difamació de la seva exdona es va fer enrere: mai no es van materialitzar proves d’un divorci anterior, cosa que va portar al jutge Haddon-Cave el 2016 a declari "... que els documents de divorci de Moscou del 2000 ... van ser, en tot moment material, falsificats".

Això hauria d’haver estat un cop letal per a la defensa de Farkhad Akhmedov, però, quatre anys després, no s’ha produït cap pagament significatiu, malgrat que la decisió original del 2016 a favor d’Akhmedova s’ha confirmat en altres tribunals. El 2018, Akhmedov ho era governat a menyspreu dels tribunals i va ser criticat pel jutge Haddon-Cave per haver fet "nombroses mesures elaborades" dissenyades per evitar l'execució del judici, com "ocultar els seus actius en una xarxa d'empreses offshore". Aquestes entitats, situades principalment a Liechtenstein, van ser recentment ordenat transferir els béns d’Akhmedov a Tatiana.

 

Aquest és un món masculí

No hauria de sorprendre que això no hagi passat encara, tot i que l’oligarca menyspreu tant la legislació britànica com la seva exdona són inquebrantables. De fet, el cas Akhmedov, a causa del volum d’actius i de la gran publicitat implicada, serveix per posar en relleu el fort contrast en els resultats del divorci i que les dones solen lliurar una batalla ascendent per l’equitat de l’acord que pot durar anys, esforçant la seva capacitat per seguir endavant i reiniciar les seves vides.

Tot i això, podria ajudar a sensibilitzar sobre aquesta desigualtat profundament arrelada, on les dones de tot el món que busquen divorci o justícia per maltractament domèstic estan exposades a probabilitats aclaparadores a favor del seu ex-cònjuge. L’aplicació més forta i implacable de les sentències, inclòs el dolorós càstig en cas d’incompliment, és l’única manera de trencar el cercle viciós. En cas contrari, la igualtat de gènere serà per sempre imperfecta, fins i tot inabastable.

 

 

 

 

 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències