Connecteu-vos amb nosaltres

pressupost de la UE

El Comitè de Pressupostos vota un pressupost modificatiu urgent de 2.7 milions d'euros per evitar el "tancament"

COMPARTIR:

publicat

on

87219e2e-078c-4655-95c4-a9a67ca37166_295x221Els eurodiputats van aprovar 2.7 milions d'euros de finançament addicional de la UE el vespre del 22 d'octubre durant una reunió extraordinària de la comissió de pressupostos del Parlament. El pressupost rectificatiu (núm. 6) és necessari perquè els ingressos per drets d’importació cobrats a les fronteres exteriors de la UE són molt inferiors als previstos per Eurostat (i aprovats pels estats membres) i, per tant, s’havien de substituir per una contribució del RNB més elevada.
La reunió d'última hora es va convocar després d'una trucada telefònica alarmant del president de la Comissió, José Manuel Barroso, al president del Parlament, Martin Schulz, el 21 d'octubre. Barroso va advertir que la Comissió ja no podrà pagar factures legítimes a partir del novembre si no es produeix el pressupost addicional, va explicar Schulz a la sessió inaugural de la setmana del ple. Aquell mateix vespre, 21 d'octubre, el Consell va aprovar la sol·licitud de finançament addicional urgent.
Els membres del Comitè de Pressupostos van plantejar moltes preguntes abans de la votació. "Per què només sabem dilluns que la Comissió està a la vora d'un tancament", van preguntar diversos eurodiputats al comissari de pressupostos Janusz Lewandowski.

Al seu torn, Lewandowski va culpar a diversos països de "pressupostos continus". Va dir: "Alguns d'ells gaudeixen d'estar sempre en contra i això està provocant el problema amb què ens veiem". Preguntat sobre com de realment és dolenta la situació, Lewandowski va respondre que la Comissió havia deixat de signar nous contractes i que fins i tot amb els 2.7 milions d’euros addicionals hi hauria escassetat el 2013.
El Parlament votarà la seva posició sobre el pressupost de 2014 el 23 d’octubre, però mentre no es puguin solucionar les deficiències pressupostàries identificades anteriorment el 2013, això afectarà negativament les negociacions pressupostàries de 2014 i el progrés del pressupost a llarg termini per al 2014-2020 (Multi (marc financer anual), que encara s’ha d’aprovar al Parlament.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències