Connecteu-vos amb nosaltres

la seguretat transfronterera

Defensor del Poble demana a Frontex per fer front a les queixes sobre violacions dels drets fonamentals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

emily-oreilly-ombudsman-390x285El síndic de greuges europeu, Emily O'Reilly (A la foto), ha demanat a Frontex que estableixi un mecanisme per tractar les queixes sobre infraccions de drets fonamentals derivades del seu treball. Frontex coordina la cooperació entre estats membres en matèria de seguretat fronterera i immigració il·legal. El Defensor del Poble va dur a terme una investigació, inclosa una consulta pública, sobre com Frontex compleix els estàndards de drets humans. Frontex va complir la majoria de les recomanacions de l'Ombudsman, però es va negar a establir un mecanisme de reclamació. En conseqüència, el Defensor del Poble va presentar un informe especial sobre aquesta qüestió al Parlament Europeu.

O'Reilly va dir: "En el context de la tragèdia de Lampedusa i d'altres recents catàstrofes humanitàries a les fronteres de la UE, és vital que Frontex tracti directament les queixes d'immigrants i altres persones afectades. No accepto la visió de Frontex que les infraccions dels drets humans són exclusivament la responsabilitat dels estats membres interessats ".

Investigació sobre la implementació dels drets fonamentals de Frontex

anunci

A 2009, la Carta dels Drets Fonamentals es va convertir en legalment vinculant per Frontex, amb seu a Varsòvia. Des de llavors, una sèrie d’organitzacions de la societat civil, així com les organitzacions de la societat civil Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa s’han preguntat si Frontex està fent prou per complir la Carta. Un exemple que es va donar va ser el seu desplegament de guàrdies fronterers de la UE a Grècia, on els detinguts migrants es van mantenir als centres de detenció en condicions inacceptables.

A 2011, el Parlament Europeu i el Consell de la UE van adoptar una Regulació establir obligacions específiques addicionals per als drets fonamentals de Frontex. A 2012, el Defensor del Poble va demanar a Frontex una sèrie de preguntes sobre com compleix aquestes obligacions i va iniciar una consulta pública que es reunia. contribucions de ciutadans, ONG de drets humans i altres organitzacions.

Frontex va respondre que havia adoptat diverses mesures, incloent la creació d’una estratègia de drets fonamentals, un agent de drets fonamentals i codis de conducta per a les seves operacions.

anunci

El Defensor del Poble va descobrir que, en general, Frontex estava avançant raonablement en abordar qüestions de drets fonamentals. No obstant això, va recomanar que Frontex establís un mecanisme de reclamació.

Frontex ho va rebutjar recomanació amb l'argument que els incidents individuals són responsabilitat de l'estat membre respectiu. Emily O'Reilly no va estar d'acord i va presentar un informe especial al Parlament Europeu, demanant el seu suport per convèncer Frontex a revisar el seu enfocament.

L’Informe Especial és disponible aquí.

Fons

El Defensor del Poble Europeu investiga les reclamacions sobre mala administració en les institucions i òrgans de la UE. Qualsevol ciutadà, resident o una empresa o associació de la UE en un Estat membre, pot presentar una reclamació davant el Defensor del Poble. El Defensor del Poble ofereix un mitjà ràpid, flexible i lliure de la solució de problemes amb l'administració de la UE. Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Negocis

La UE pot millorar els 2 bilions d’euros el 2030 si s’asseguren les transferències transfrontereres de dades

publicat

on

DigitalEurope, l'associació comercial líder que representa les indústries en transformació digital d'Europa i que compta amb una llarga llista de membres corporatius, inclòs Facebook, demana una revisió del Reglament general de protecció de dades (GDPR). Un nou estudi encarregat pel lobby mostra que les decisions polítiques sobre transferències internacionals de dades tindran ara efectes significatius sobre el creixement i l'ocupació de tota l'economia europea per al 2030, afectant els objectius de la dècada digital d'Europa.

En general, Europa podria millorar els 2 bilions d’euros al final del decenni digital si invertim les tendències actuals i aprofitem el poder de les transferències internacionals de dades. Aquesta és aproximadament la mida de tota l'economia italiana d'un any determinat. La majoria del dolor en el nostre escenari negatiu seria autoinfligit (al voltant del 60%). Els efectes de la pròpia política de la UE sobre les transferències de dades, segons el GDPR i com a part de l’estratègia de dades, superen els de les mesures restrictives adoptades pels nostres principals socis comercials. Tots els sectors i mides de l'economia es veuen afectats a tots els estats membres. Els sectors basats en dades representen al voltant de la meitat del PIB de la UE. Pel que fa a les exportacions, és probable que la fabricació sigui la més afectada per les restriccions als fluxos de dades. Es tracta d’un sector on les pimes representen la quarta part de les exportacions. "Europa es troba en una cruïlla de camins. Pot establir el marc adequat per a la dècada digital ara i facilitar els fluxos internacionals de dades que són vitals per al seu èxit econòmic, o bé pot seguir lentament la seva tendència actual i avançar cap al proteccionisme de dades. El nostre estudi mostra que podríem perdre un creixement d’uns 2 bilions d’euros per al 2030, la mateixa mida que l’economia italiana. El creixement de l’economia digital i l’èxit de les empreses europees depenen de la capacitat de transferir dades. quan observem que ja el 2024, s'espera que el 85% del creixement del PIB mundial provingui de fora de la UE. Exhortem els responsables polítics a utilitzar els mecanismes de transferència de dades del GDPR tal com es pretenia, és a dir, facilitar -no dificultar- les dades internacionals i treballar per aconseguir un acord basat en regles sobre els fluxos de dades a l'OMC ". Cecilia Bonefeld-Dahl
Director General de DIGITALEUROPE
Llegiu l'informe complet aquí Recomanacions de polítiques
La UE hauria de: Defensar la viabilitat dels mecanismes de transferència del RGPD, per exemple: clàusules contractuals estàndard, decisions d’adequació Salvaguardar les transferències internacionals de dades en l’estratègia de dades Doneu prioritat a assegurar un acord sobre els fluxos de dades com a part de les negociacions de comerç electrònic de l’OMC
Les principals conclusions
En el nostre escenari negatiu, que reflecteix el nostre camí actual, Europa podria faltar a: 1.3 bilions d'euros de creixement addicional per al 2030, l'equivalent a la mida de l'economia espanyola; Exportacions anuals de 116 milions d’euros, l'equivalent a les exportacions de Suècia fora de la UE o les dels deu països més petits de la UE junts; i 3 milions de llocs de treball. En el nostre escenari optimista, la UE guanyarà: Creixement extra de 720 milions d’euros el 2030 o el 0.6% del PIB anual; Exportacions anuals de 60 milions d’euros, més de la meitat provinents de la fabricació; i ocupacions 700,000, molts dels quals són altament qualificats. La diferència entre aquests dos escenaris és € 2 bilions en termes de PIB per a l'economia de la UE al final de la dècada digital. El sector que perd més és la manufactura, patint una pèrdua de 60 milions d’euros en exportacions. Proporcionalment, els mitjans de comunicació, la cultura, les finances, les TIC i la majoria de serveis empresarials, com ara la consultoria, perdran més, aproximadament el 10% de les seves exportacions. Malgrat això, aquests mateixos sectors són els que guanyaran més si aconseguim canviar la nostra direcció actual. A la majoria (al voltant del 60%) de les pèrdues d'exportació de la UE en l’escenari negatiu provenen d'un augment de les seves pròpies restriccions en lloc de les accions de tercers països. Els requisits de localització de dades també podrien perjudicar sectors que no participen en gran mesura en el comerç internacional, com ara la sanitat. Fins a una quarta part de les aportacions per a la prestació de serveis sanitaris consisteixen en productes i serveis basats en dades. Als principals sectors afectats, les pimes representen al voltant d’un terç (fabricació) i dos terços (serveis com ara finances o cultura) de la facturació. ELes exportacions de pimes fabricants basades en dades a la UE valen uns 280 milions d’euros. En l’escenari negatiu, les exportacions de les pimes de la UE caurien en 14 milions d’euros, mentre que en l’escenari de creixement augmentarien en 8 € Les transferències de dades valdran, com a mínim, 3 bilions d’euros a l’economia de la UE el 2030. Es tracta d’una estimació conservadora perquè l’enfocament del model és el comerç internacional. Les restriccions als fluxos de dades interns, per exemple, internacionalment dins de la mateixa empresa, fan que aquesta xifra sigui molt més alta.
Més informació sobre l’estudi
L’estudi analitza dos escenaris realistes, estretament alineats amb els debats actuals sobre polítiques. El primer escenari "negatiu" (anomenat al llarg de l'estudi com "escenari de desafiament") té en compte les interpretacions restrictives actuals del Schrems II resolució del Tribunal de Justícia de la UE, pel qual els mecanismes de transferència de dades segons el GDPR queden inutilitzables en gran mesura. També té en compte una estratègia de dades de la UE que imposa restriccions a les transferències de dades no personals a l'estranger. Més enllà, considera una situació en què els principals socis comercials reforcen les restriccions al flux de dades, inclosa la localització de dades. L’estudi identifica els sectors de la UE que depenen en gran mesura de les dades i calcula l’impacte de les restriccions a les transferències transfrontereres sobre l’economia de la UE fins al 2030. Aquests sectors de digitalització, en diverses indústries i mides empresarials, inclosa una gran proporció de Les pimes representen la meitat del PIB de la UE.
Llegiu l'informe complet aquí

Seguir llegint

la seguretat transfronterera

56a #MunichSecurityConference: #Tokayev aborda el problema #Afghan.

publicat

on

Entre el 14 i el 16 de febrer, més de 500 responsables de decisió internacional s'uneixen a la 56a Conferència de Seguretat de Munic presidida per l'ambaixador Wolfgang Ischinger. Els representants de la política, les empreses, les ciències i la societat civil debatran sobre les crisis actuals i els futurs reptes de seguretat a Munic.

Es preveu un total de més de 35 caps d’estat i govern i més de 100 ministres d’afers exteriors i de defensa a la conferència. Trobareu una llista preliminar actualitzada de participants d’alt nivell

Entre ells, el president del Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, va dirigir la conferència sobre el tema de la resolució del problema afganès.

"Kazakhstan dóna suport a formats de cooperació eficaços amb la participació de l'Afganistan, incloses plataformes autoritzades com CICA, SCO, Istanbul Process, CAREC i RECCA fòrums i altres programes (TIFA, SPECA)." El president de Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, va dir a la conferència.

"El nostre país continua implementant un programa educatiu per valor de 50 milions de dòlars per a més de mil estudiants afganesos.

Per millorar la comunicació sobre totes aquestes qüestions, aviat serà nomenat un representant especial de la República de Kazakhstan per l'Afganistan.

Supervisem de prop els processos de reconciliació nacional a l’Afganistan i esperem una retirada responsable dels Estats Units d’aquest país sense un buit de poder. El desenvolupament sostenible a l'Afganistan es millorarà reforçant les relacions econòmiques amb Àsia Central, de manera que la regió pugui "exportar l'estabilitat" cap a aquest país. Un altre exemple de cooperació amb èxit i contribució a la seguretat regional i mundial va ser l’operació Zhusan, on amb el suport logístic dels Estats Units, Kazakhstan va retornar més de 500 dels seus ciutadans, principalment dones i nens, de Síria.

Ara ens trobem amb una tasca més complexa i a llarg termini per rehabilitar aquests ciutadans. Cooperarem amb els Estats Units i la comunitat mundial en aquesta direcció. Durant l’adhesió del Kazakhstan al Consell de Seguretat de les Nacions Unides el curs 2017-2018, el nostre país va defensar els interessos comuns de l’Àsia Central, promovent qüestions que tenen una rellevància particular per al desenvolupament amb èxit i segur de la nostra regió. Entre ells hi ha temes de lluita contra el terrorisme i l’extremisme, el tràfic de drogues i el crim organitzat, la migració il·legal, així com garantir la seguretat fronterera i la promoció de la zona d’Àsia Central sense armes nuclears. ”

Seguir llegint

la seguretat transfronterera

#BiometricID significa menys identitats robades

publicat

on

En els últims sis anys, al voltant de les identificacions de 40,000 s'han descobert de manera fraudulenta i milers de nens han desaparegut. Aquestes xifres podrien disminuir significativament, gràcies a les normes comunitàries comunitàries en matèria de targetes d'identificació i permisos de residència. La Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior ha votat.

L'eurodiputat de Carlos Coelho, el portaveu del grup PPE sobre les noves normes de la UE, va afirmar: “El Grup PPE ha lluitat per obtenir més seguretat en les targetes d'identitat. Hi ha més d’un tipus de targetes d’identificació 80 a Europa i més de tipus de permisos de residència 180. Aquests documents són els més comunament falsificats, tant a les nostres fronteres com dins del nostre territori. 13 fora de 28 països de la UE no inclou cap dada biomètrica dels seus titulars. Això significa que els identificadors robats emesos en gairebé la meitat dels estats membres de la UE poden ser fàcilment utilitzats per terroristes o criminals per entrar a la UE. En harmonitzar els estàndards de seguretat, és a dir, mitjançant xips i la inclusió d'imatges facials i empremtes digitals, reduirem enormement la possibilitat de robatori d'identitat. "

Els estats membres tindran la possibilitat d'emetre identificacions per a nens i nenes majors de sis anys amb dades biomètriques sobre els mateixos. Carlos Coelho va explicar: “Per trobar fills desapareguts o evitar que els traficants creuen fronteres amb un fill desaparegut, necessitem conèixer la seva identitat. Per aquestes raons de seguretat, el grup PPE s'ha assegurat que es pot recollir la biometria de nens de sis anys. "

Les noves normes també tenen com a objectiu garantir que tots els estats membres acceptin targetes d’identificació d'altres països de la UE com a mitjà d’identificació. "El que negociem a la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes Interiors no només afectarà positivament la seguretat a la UE, sinó que també facilitarà la vida de les persones. Amb ID biomètrics, els ciutadans europeus que gaudeixen del seu dret a la lliure circulació deixaran de trobar problemes per provar la seva identitat o accedir als serveis públics. Serà obligatori que els estats membres reconeguin aquests documents ", va concloure Coelho.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències