Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Comissió acull amb satisfacció l'avanç proposta per ajudar els negocis a recuperar deutes transfrontereres

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

recuperació_deutes_caEls ministres de Justícia han arribat avui (6 de desembre) a un acord sobre un enfocament general sobre la proposta de la Comissió Europea per a una ordre de preservació a escala europea (IP / 11 / 923), per facilitar la recuperació de deutes transfronterers tant per a ciutadans com per a empreses. La proposta facilita les reclamacions de deute transfrontereres i dóna als creditors més seguretat sobre la recuperació del seu deute, augmentant així la confiança en el comerç dins del mercat únic de la UE. Forma part de l’agenda de la "Justícia pel creixement" de la Comissió, que tracta d'aprofitar el potencial de l'espai comú de justícia de la UE per al comerç i el creixement.

"L'avenç d'avui en les negociacions sobre l'ordre de preservació de comptes europeus és un avenç per a les petites empreses europees, la columna vertebral de les nostres economies. En aquests moments difícils econòmicament, les empreses necessiten solucions ràpides per recuperar deutes pendents. Necessiten una solució europea eficaç perquè els diners es mantinguin on són fins que un tribunal hagi pres una decisió sobre la devolució dels fons ", va dir la vicepresidenta Viviane Reding, comissària de justícia de la UE. "Compte amb el Parlament Europeu i el Consell per continuar la seva bona tasca perquè aquesta proposta passi ràpidament al llibre d'estatuts europeu".

Les empreses europees perden al voltant del 2.6% de la seva facturació anual a causa de deutes incobrables. La majoria d’aquestes empreses són pimes. Es deuen innecessàriament fins a 600 milions d’euros anuals de deute perquè a les empreses els resulta massa descoratjador perseguir demandes costoses i confuses a països estrangers. L’Orde europea de conservació de comptes proposada per la Comissió ofereix solucions a aquests problemes.

anunci

El compromís assolit al Consell de Justícia confirma els punts principals de la proposta de la Comissió. El més important és que en el text del Consell s'han mantingut elements clau de la proposta, com ara garantir un "efecte sorpresa" amb les ordres dictades sense coneixement del deutor i una definició àmplia dels casos transfronterers. El text del Consell es diferencia de la proposta original de les maneres següents:

 • Abast: contràriament a la proposta de la Comissió, en el text del Consell, les normes no s'aplicaran als instruments financers (com ara accions o bons), testaments o successions i béns matrimonials. Això significa que els creditors no podran utilitzar una ordre europea de conservació de comptes per conservar instruments financers en comptes bancaris, ni en cas de disputes relacionades amb testaments i successions o béns matrimonials.
 • Disponibilitat i condicions: segons el text del Consell, les normes només s'aplicaran als creditors amb domicili a un estat membre que estigui obligat per les normes. A més, per regla general, el creditor respondrà dels usos injustificats de l’ordre de conservació del compte.
 • Accés a la informació del compte: el creditor només podrà utilitzar el mecanisme establert per les noves normes quan hi hagi una sentència executiva contra el deutor.

Propers passos

Per convertir-se en llei, la proposta de la Comissió ha de ser adoptada conjuntament pel Parlament Europeu i els estats membres del Consell (que voten per majoria qualificada). La comissió d'assumptes jurídics del Parlament Europeu va votar per donar suport a la proposta de la Comissió el 30 de maig d'aquest any (MEMO / 13 / 481). L'avenç d'avui al Consell fa que les dues cambres puguin iniciar ara discussions de tríleg amb la Comissió per arribar a un acord final.

anunci

Fons

Les petites i mitjanes empreses (pimes) representen el 99% de les empreses de la UE. Al voltant d’un milió d’ells s’enfronten a problemes amb deutes transfronterers i es cancel·len fins a 1 milions d’euros anuals perquè les empreses troben massa car o tenen dificultats per perseguir demandes en altres països de la UE. Els ciutadans també pateixen quan mai es lliuren béns comprats en línia o quan un pare absent no paga el manteniment de l'estranger.

La proposta de Reglament de la Comissió establirà una nova Ordre Europea de Preservació de Comptes que permetrà als creditors conservar l’import que es deu al compte bancari d’un deutor. Aquesta ordre pot tenir una importància crucial en els procediments de recuperació de deutes, ja que impediria que els deutors retiressin o dissipessin els seus actius durant el temps que es necessita per obtenir i executar una sentència sobre el fons. Això augmentarà la probabilitat de recuperar amb èxit el deute transfronterer.

La nova ordre europea permetrà als creditors conservar els fons en comptes bancaris en les mateixes condicions a tots els estats membres de la UE. És important destacar que no hi haurà canvis en els sistemes nacionals de preservació de fons. La Comissió simplement afegeix un procediment europeu que els creditors poden escollir per recuperar reclamacions a l'estranger en altres països de la UE.

L'ordre de preservació de comptes europeu estarà disponible per al creditor com a alternativa als instruments existents segons la legislació nacional. Tindrà un caràcter protector, és a dir, només bloquejarà el compte del deutor però no permetrà pagar diners al creditor. L'instrument només s'aplicarà als casos transfronterers. L'ordre europea de conservació de comptes s'emetrà en un procediment ex parte. Això vol dir que s'emetria sense que el deutor en sabés, permetent així un "efecte sorpresa". L'instrument proporciona normes comunes relatives a la jurisdicció, les condicions i el procediment per emetre una ordre; una ordre de divulgació relativa a comptes bancaris; com han de fer complir l'ordre de preservació els tribunals i les autoritats nacionals; i recursos per al deutor i altres elements de protecció de l’acusat.

Més informació

Comissió Europea - sala de redacció de justícia

Comissió Europea: justícia civil

Pàgina d'inici de la comissària de justícia i vicepresidenta Viviane Reding

Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

Negocis

El programa de Màster en Gestió de GSOM SPbU s’ha inclòs entre els 25 primers dels principals Màsters FT Globals en Gestió 2021

publicat

on

El programa Master in Management (MiM) de la Graduate School of Management de la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) es va classificar en el lloc 25 entre els 100 millors programes de màster del món d'acord amb la Financial Times. GSOM SPbU continua sent l'única escola russa representada en aquest rànquing. 

El 2013 va entrar al programa Màster en Gestió Financial Times classificant-se amb el lloc 65 en la llista dels millors programes per primera vegada. Durant els darrers vuit anys, el programa MiM ha aconseguit millorar la seva posició i augmentar el rànquing de 40 línies, gràcies a la singularitat del contingut educatiu i al suport d’exalumnes i socis corporatius.

“La posició alta al FT la classificació del programa de màster en gestió és el resultat del treball diari de molts departaments, el suport dels socis i la contribució de cada professor que treballa al programa. Per descomptat, ens alegrem del nou resultat assolit, que situa el programa en un lloc especial no només al mercat rus de l’educació empresarial, sinó també al món. Però, per a nosaltres, aquest és, en primer lloc, un indicador que anem pel bon camí, cosa que significa que hauríem de continuar treballant en la millora constant de les disciplines impartides, el suport als estudiants, el desenvolupament de l’entorn internacional, el reforç de la cooperació. amb els empresaris, incloses les empreses que són membres del comitè assessor de GSOM. Felicito sincerament a tothom que participa en la creació i desenvolupament del programa, felicito estudiants i exalumnes, i espero que continuem treballant junts, aconseguirem nous resultats! " dit Yulia Aray, professora associada, Departament de Gestió Estratègica i Internacional, Directora Acadèmica del programa Màster en Gestió.

anunci

Els socis acadèmics de GSOM SPbU - Universitat suïssa de Sant Gall i de l’Escola Superior de Comerç de París van obtenir el primer i el segon lloc al rànquing Global Masters in Management 2021. Altres socis acadèmics de GSOM SPbU han agafat les línies adjacents a la Business School al rànquing: School of Business, University of Mannheim (Alemanya) ocupa la 24a posició; L’Indian Institute of Management (Ahmedabad) és a la 26a línia.

El Financial Times la llista inclou 100 programes educatius. La publicació compila un rànquing basat en una anàlisi de les dades rebudes de les escoles de negocis i comentaris anònims dels antics alumnes. Només poden participar al rànquing escoles de negocis amb almenys una de les acreditacions internacionals: AACSB i EQUIS. Es tenen en compte un total de 17 criteris: la taxa de creixement salarial en tres anys, el creixement professional, el suport a una escola de negocis en desenvolupament professional, el percentatge d’exalumnes que van obtenir feina tres mesos després de la graduació, el nombre de professors estrangers i altres. I, per descomptat, un dels principals indicadors és el salari mitjà dels exalumnes tres anys després de la graduació: a GSOM SPbU supera els 70,000 dòlars a l’any.

Els rànquings del diari internacional de negocis Financial Times (FT) publicat a més de 20 països. Són un indicador generalment acceptat de la qualitat d’una escola de negocis o d’un programa individual.

anunci

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Seguir llegint

dades

Una major protecció, innovació i creixement en el sector de dades del Regne Unit, tal com va anunciar el secretari digital del Regne Unit

publicat

on

L’Oficina del comissari d’informació (ICO) té previst una revisió per impulsar una major innovació i creixement en el sector de dades del Regne Unit i protegir millor el públic de les principals amenaces de dades, segons les reformes previstes anunciades pel secretari digital Oliver Dowden

Bridget Treacy, soci (pràctica de privadesa i ciberseguretat del Regne Unit), Hunton Andrews Kurth, va dir: "El govern del Regne Unit ha assenyalat una visió ambiciosa per reformar les lleis de protecció de dades del Regne Unit, simplificar el règim actual, reduir la burocràcia empresarial i fomentar la innovació basada en dades. Després d'una anàlisi acurada, el govern creu que pot millorar significativament el règim de privadesa de dades del Regne Unit i el seu funcionament a la pràctica, tot mantenint alts estàndards de protecció per a les persones. Lluny d’intentar substituir l’actual règim, sembla un intent de perfeccionar-lo, fent-lo més capaç de satisfer les necessitats de totes les parts interessades i ajustant-lo millor a l’era digital. 

“Fa molt de temps que ens fixem en els nous fluxos de dades internacionals i aquí serà interessant veure la creativitat que el govern del Regne Unit està preparat per ser. Els fluxos de dades globals són una part inevitable del comerç mundial i la pandèmia Covid-19 va posar de manifest la necessitat de col·laboració global en recerca i innovació. El govern del Regne Unit vol permetre fluxos de dades fiables i responsables, sense reduir la protecció de les persones, i sense necessitat de gestions administratives innecessàries. Un enfocament més àgil, flexible, basat en el risc i basat en els resultats per determinar l’adequació pot millorar la protecció de dades en general. Però aquí el govern haurà de tenir especial cura, suposant que vol conservar l'estatus d'adequació del Regne Unit a la UE.

anunci

"Sembla que fins i tot l'Oficina del comissari d'informació serà objecte de reforma, amb propostes per modernitzar l'estructura de govern del regulador de protecció de dades, establir objectius clars i garantir una major transparència i rendició de comptes. L'ICO és un regulador de protecció de dades molt respectat, que ofereix un lideratge mundial molt admirat en qüestions difícils. Es necessitarà cura perquè la reforma proposada no vegi compromesa l’independentíssima i valorada independència de l’ICO.

“En general, això sembla un intent reflexiu de millorar el règim de protecció de dades existent al Regne Unit, no mitjançant canvis radicals, sinó mitjançant la construcció i ajustament del marc existent per fer-lo més adequat per a la nostra era digital. Les organitzacions haurien de donar la benvinguda a l’oportunitat de contribuir a aquesta consulta ”.

Bojana Bellamy, president de Hunton Andrews Kurth Centre de Lideratge de Polítiques d'Informació (CIPL), un preeminent grup de reflexió sobre polítiques d'informació mundial situat a Washington, DC, Londres i Brussel·les va dir: “La visió del govern del Regne Unit és un desenvolupament positiu i és molt necessària per abordar les oportunitats i els reptes de la nostra era digital. Els plans haurien de ser ben rebuts tant al Regne Unit com a la UE. No es tracta de reduir el nivell de protecció de dades ni de desfer-se del GDPR, sinó de fer que la llei funcioni efectivament a la pràctica, de manera més eficaç i de manera que generi beneficis per a tothom: organitzacions que utilitzen dades, individus, reguladors i la societat britànica. i economia. Les lleis i les pràctiques reguladores han d’evolucionar i ser àgils igual que les tecnologies que intenten regular. Els països que creen règims reguladors flexibles i innovadors estaran millor situats per respondre a la quarta revolució industrial que assistim avui.

anunci

“No hi ha dubte que alguns aspectes del RGPD no funcionen bé i que algunes àrees són poc útils. Per exemple, les regles per a l’ús de dades en investigació i innovació científica i industrial són difícils de localitzar i analitzar, dificultant l’ús i l’intercanvi de dades amb aquests propòsits beneficiosos; és difícil utilitzar dades personals per entrenar algoritmes d'IA per evitar biaixos; el consentiment de les persones al processament de dades ha quedat sense sentit mitjançant un ús excessiu; i els fluxos internacionals de dades s’han sumit en la burocràcia.

“L’atrevida visió del govern del Regne Unit per simplificar l’actual règim de protecció de dades, reduir els tràmits administratius, imposar més responsabilitat a les organitzacions per gestionar i utilitzar les dades de manera responsable i reforçar el paper fonamental del regulador de privadesa del Regne Unit és el bon camí a seguir. Aconsegueix una protecció eficaç per a les persones i les seves dades i permet la innovació, el creixement i els beneficis de la societat basats en les dades. Altres governs i països haurien de seguir la pista del Regne Unit.

"És hora de renovar les regles dels fluxos internacionals de dades i el govern del Regne Unit té tota la raó en centrar-se a permetre fluxos de dades fiables i responsables. Les empreses de tots els sectors acolliran un règim més fluix per a la transferència de dades i les decisions d’adequació respecte a més països. Els agents de privadesa de dades corporatius destinen massa recursos a abordar els aspectes tècnics legals dels fluxos de dades de la UE, especialment després de la sentència Schrems II de la UE. Les organitzacions que se centren en la privadesa mitjançant el disseny, les avaluacions d’impacte de riscos i la creació de programes integrals de gestió de la privadesa adequats per a la nova economia digital proporcionarien un servei millor als consumidors i a les empreses. 

"És encoratjador que el govern reconegui l'oficina del comissari d'informació del Regne Unit com un regulador digital clau al Regne Unit, amb la responsabilitat fonamental de protegir els drets d'informació de les persones i de permetre la innovació i el creixement impulsats per les dades responsables al Regne Unit. L'ICO ha estat un regulador i influenciador progressiu a la comunitat reguladora mundial. S’ha de donar a l’ICO els recursos i les eines necessàries per ser estratègic, innovador, col·laborar amb les organitzacions amb l’ús de dades i fomentar i recompensar les millors pràctiques i la rendició de comptes ”.

Seguir llegint

Comissió Europea

Comencen les normes reforçades de control de les exportacions de la UE

publicat

on

La UE reforça la seva capacitat per respondre a nous riscos de seguretat i tecnologies emergents. El nou Reglament de control d’exportacions va entrar en vigor el 9 de setembre i reforçarà els controls sobre el comerç d’articles de doble ús (béns i tecnologies civils amb possibles usos militars o de seguretat), alhora que augmentarà la capacitat de la UE per protegir els drets humans i donar suport a les cadenes de subministrament segures d’elements estratègics.

El vicepresident executiu i comissari de comerç, Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Hem de respondre millor a les amenaces emergents en un món cada vegada més volàtil. Això vol dir aconseguir un millor control de les tecnologies de doble ús, incloses les tecnologies de cibervigilància que es poden fer un mal ús per violacions dels drets humans. Gràcies a aquestes noves normes de la UE, els països de la UE també treballaran encara més estretament entre ells i amb aliats sobre els possibles riscos de seguretat derivats de la biotecnologia, la intel·ligència artificial i altres tecnologies emergents. També ens unirem per garantir condicions de joc equitatives per a les empreses, per exemple, en el context del nou Consell de Comerç i Tecnologia de la UE-EUA ”. 

El nou marc permet a la UE dur a terme una sèrie d’accions importants per agrupar coneixements i afrontar reptes particulars, sobretot en relació amb la cibervigilància, on es preparen les directrius de diligència deguda, però també les tecnologies emergents de doble ús, com la informàtica avançada.

anunci

El reglament introdueix una major transparència augmentant el nivell de consultes i informes entre els estats membres i la Comissió, contribuint al desenvolupament d’una nova Plataforma de llicències electròniques de la UE ja pilotat a quatre estats membres de la UE.

També proporciona una base jurídica per a l’acció de la UE a nivells multilaterals, plurilaterals i bilaterals (reconeixent que l’eficàcia dels controls depèn de la cooperació dels principals productors de tecnologia) i es basa en el marc multilateral existent de controls a les exportacions, concretament l’acord de Wassenaar, que constitueix la base de moltes restriccions imposades per la regulació a nivell de la UE.

Fons

anunci

La Comissió va adoptar la seva proposta legislativa per modernitzar els controls de la UE sobre les exportacions d'articles sensibles de doble ús (béns i tecnologia) al setembre del 2016, per substituir el Reglament a partir del 2009. Aquests articles tenen molts usos civils, però també es poden utilitzar per a la defensa, la intel·ligència i la a efectes de l'aplicació de la llei (materials nuclears i especials, telecomunicacions, electrònica i informàtica, espacial i aeroespacial, equipament marítim, etc.), i també es poden fer un ús indegut per violacions dels drets humans.  

El nou Reglament inclou moltes de les propostes de la Comissió per a una "actualització del sistema" integral i farà que el sistema existent de control de les exportacions de la UE sigui més eficaç mitjançant:

 • Introduint una nova dimensió de "seguretat humana", de manera que la UE pugui respondre als reptes que plantegen les tecnologies emergents de doble ús, especialment les tecnologies de cibervigilància, que suposen un risc per a la seguretat nacional i internacional; inclosa la protecció dels drets humans;
 • actualització de les nocions i definicions clau (per exemple, definició d'un "exportador" per aplicar a persones físiques i investigadors implicats en transferències de tecnologia de doble ús);
 • simplificar i harmonitzar els procediments de llicència i permetre a la Comissió modificar, mitjançant un procediment "simplificat", és a dir, un acte delegat, la llista d'articles o destinacions sotmesos a formes específiques de control, fent així el sistema de control de les exportacions més àgil i capaç d'evolucionar i adaptar-se a circumstàncies;
 • millorar l'intercanvi d'informació entre les autoritats de llicències i la Comissió amb l'objectiu d'augmentar la transparència de les decisions de llicència;
 • coordinació i suport per a l'aplicació sòlida dels controls, inclosa la millora de l'intercanvi electrònic segur d'informació entre les agències de concessió de llicències i de control;
 • desenvolupar un programa de formació i capacitació de la UE per a les autoritats de concessió de llicències i aplicació dels estats membres; 
 • difusió a la indústria i transparència amb les parts interessades, desenvolupant una relació estructurada amb el sector privat a través de consultes específiques amb els grups d'interès per part del grup pertinent de la Comissió d'experts dels estats membres, i;
 • permetent diàlegs més forts amb tercers països i buscant condicions d'equitat a nivell mundial.

Més informació

Reglament de control d’exportacions

Nota - Aplicació del Reglament

Controls comercials de doble ús 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències