Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Preguntes i respostes sobre la política pesquera comuna reformada

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

fish_1389381cL’objectiu general de la reforma de la política pesquera comuna (PCP) és fer que la pesca sigui sostenible, tant ambiental com econòmica i socialment. La nova política recuperarà els nivells de peix a nivells sostenibles i aturarà les pràctiques de pesca inútils. Proporcionarà als ciutadans de la UE un subministrament estable, segur i saludable d'aliments a llarg termini. Pretén aportar nova prosperitat al sector pesquer, crear noves oportunitats per a l’ocupació i el creixement a les zones costaneres i acabar amb la dependència de les subvencions. Hi haurà ajuda financera de la UE a través del Fons europeu marítim i de pesca proposat per donar suport als objectius de sostenibilitat de la nova política.

Per què és necessària una nova política?

la política pesquera d'Europa és una urgent necessitat de reforma. Gots encara s'estan posant més peixos que es poden reproduir de forma segura. La indústria pesquera s'enfronta a un futur incert.

anunci

En aquest context, la Comissió Europea va proposar en 2011 una ambiciosa reforma de la política. Aquesta reforma es tracta de posar en marxa les condicions per a un futur millor per als peixos i la pesca per igual, així com el medi marí que els suporta. La reforma de la PPC contribuirà a l'Estratègia 2020 Europa i la política treballarà per un sòlid acompliment econòmic de la indústria, el creixement inclusiu i major cohesió en les regions costaneres.

Quins són els principals elements de la nova política?

La sostenibilitat és el nucli de la reforma

anunci

La pesca sostenible significa la pesca a nivells que no posen en perill la reproducció d’estocs i, al mateix temps, maximitzen les captures dels pescadors. Aquest nivell es coneix com el "màxim rendiment sostenible" (MSY). Segons la nova PPC, les poblacions han de ser pescades en aquests nivells. Aquest objectiu MSY està establert a la Convenció de les Nacions Unides sobre el Dret del Mar i es va confirmar a la Cimera Mundial del 2002 sobre Desenvolupament Sostenible com a objectiu que el món hauria d’assolir el 2015 quan sigui possible. La nova PCP establirà els nivells de pesca als nivells de RMS fins al 2015, sempre que sigui possible, i com a molt tard el 2020 per a totes les poblacions de peixos.

Les estimacions mostren que si les accions són explotats d'aquesta forma, grandària de les poblacions augmentarien significativament, amb la millora dels nivells de captura i els ingressos procedents de la pesca.

Pesca sostenible també ajudarà a estabilitzar els preus en condicions de transparència, que aporten beneficis clars per als consumidors.

, Gestió plurianual basat en l'ecosistema

plans plurianuals romanen en el centre de la gestió de les nostres pesqueries. Els plans es mouran dels actuals plans d'accions individuals als plans basats en la pesca. Cobriran més poblacions de peixos en un menor nombre de plans en suport d'aconseguir la sostenibilitat. En l'àmbit d'aquests plans, les possibilitats de pesca anuals seran fixades pel Consell. Els plans també poden contenir altres mesures de conservació i tècniques que formen part de la caixa d'eines proposta dels instruments.

Per reconstruir una economia viable la pesca a Europa, els límits del medi marí han de ser respectats de manera més eficaç. gestió de la pesca de la UE es regirà per l'enfocament per ecosistemes i l'enfocament de precaució per assegurar que els impactes de les activitats de pesca en l'ecosistema marí són limitades. Això salvaguardar els recursos marins.

La prohibició dels descarts

El descart, la pràctica de llançar peixos no desitjats per la borda, s’estima en el 23% de les captures totals (substancialment més en algunes pesqueries). Aquesta pràctica inacceptable s’eliminarà gradualment amb un calendari precís d’implementació (progressivament entre 2015 i 2019) i en combinació amb algunes mesures complementàries. Els pescadors estaran obligats a desembarcar totes les espècies comercials que capturin. Les captures residuals de peixos de mida inferior a la mitjana no es poden vendre per al consum humà.

Aquesta prohibició donarà lloc a dades més fiables sobre les poblacions de peixos, donar suport a una millor gestió i millorar l'eficiència dels recursos. També és un incentiu perquè els pescadors per evitar les captures no desitjades per mitjà de solucions tècniques com ara arts de pesca més selectius.

Els estats membres han d'assegurar-se que els seus vaixells de pesca estan equipats per garantir una documentació detallada de totes les activitats per controlar el compliment de l'obligació d'aterrar totes les captures.

Gestió de la capacitat de la flota pesquera

Els estats membres hauran de assegurar-se que la capacitat de la flota (nombre i grandària dels gots) està en equilibri amb les possibilitats de pesca. Quan un Estat membre s'observa un excés de capacitat en un segment de la flota, es desenvoluparà un pla d'acció per reduir aquest excés de capacitat. Si un Estat membre no aconseguir la necessària reducció de la capacitat de la flota, el finançament en el marc de l'instrument financer europeu pot ser suspès.

governabilitat descentralitzada

La nova PPC porta decisions més a prop de les zones de pesca i aclareix les funcions i obligacions de cada actor. S'acabarà microgestió des de Brussel·les: legisladors de la UE van a definir el marc general, els principis i les normes, els objectius generals, els indicadors de rendiment i els terminis. Estats membres tindran llavors cooperar a nivell regional i el desenvolupament de les mesures d'aplicació reals. Quan tots els estats membres estan d'acord que es tracti, aquestes recomanacions poden ser incorporades a les normes aplicables a tots els pescadors.

El suport a la pesca a petita escala

A la UE, la flota a petita escala representa el 77% de la flota total de la UE en nombre de vaixells, però, de mitjana, el seu impacte sobre els recursos és menor, amb només un 8% del total de la UE en pes (mida del vaixell) i un 32% de potència del motor de la UE. Les pesqueries costaneres a petita escala sovint tenen un paper important en el teixit social i la identitat cultural de moltes de les regions costaneres europees. Per tant, requereixen un suport específic. La PCP reformada s’estén fins al 2022 el dret per als estats membres de restringir la pesca en una zona a menys de 12 milles nàutiques de la costa.

El desenvolupament de l'aqüicultura sostenible

Un millor marc per a l'aqüicultura augmentarà la producció i subministrament de productes del mar a la UE, reduir la dependència del peix importat i contribuir al creixement en les zones costaneres i rurals. Per 2014, els estats membres han d'elaborar plans estratègics nacionals per millorar les condicions per a l'aqüicultura, eliminar les barreres administratives i donar suport a les normes mediambientals, socials i econòmics per a la indústria dels peixos de cultiu. S'establirà un nou Consell Assessor d'Aqüicultura per donar consells sobre temes relacionats amb la indústria. Hi ha una clara dimensió de la UE en el desenvolupament de l'aqüicultura: decisions estratègiques adoptades a nivell nacional poden tenir relació amb tals desenvolupament als Estats membres veïns.

La millora dels coneixements científics

La informació fiable i el coneixement sobre l'estat de les nostres pesqueries i els recursos marins és essencial per donar suport a les decisions de gestió de so i l'aplicació efectiva de la PPC reformada. Els estats membres s'encarreguen de recopilar, mantenir i compartir dades sobre les poblacions de peixos, les flotes i l'impacte de la pesca a nivell de la conca marítima. Les polítiques s'adoptaran de conformitat amb el millor assessorament científic disponible. S'establiran programes nacionals d'investigació per a coordinar aquesta activitat.

Nova política de mercat: potenciació del sector i consumidors millor informats

La nova política de mercat té com a objectiu reforçar la competitivitat de la indústria de la UE, millorar la transparència dels mercats i garantir la igualtat de condicions per a tots els productes comercialitzats a la Unió.

El règim d'intervenció existent serà modernitzat i simplificat: es permetrà que les organitzacions de productors per comprar productes de la pesca quan els preus cauen per sota de cert nivell, i emmagatzemar els productes per a col·locar-los al mercat en una etapa posterior. Aquest sistema fomentarà l'estabilitat del mercat.

Les organitzacions de productors també tindran un paper més important en la gestió col·lectiva, seguiment i control. Noves normes de comercialització en matèria d'etiquetatge, qualitat i traçabilitat donaran als consumidors una informació més clara i ajudar-los a donar suport a la pesca sostenible. Certa informació d'etiquetatge serà obligatori, mentre que altres poden ser subministrades de forma voluntària.

Assumir la responsabilitat internacional

Segons la FAO, es diu que moltes de les poblacions de peixos del món estan totalment explotades o sobreexplotades. La UE, que és el principal importador mundial de productes pesquers en termes de valor, ha d’actuar a l’estranger com a casa. La política pesquera externa ha de ser una part integrada de la PPC. Per tant, a les organitzacions internacionals i regionals, la UE defensarà els principis de sostenibilitat i conservació de les poblacions de peixos i de la biodiversitat marina. Establirà aliances i durà a terme accions amb socis clau per combatre la pesca il·legal i reduir la sobrecapacitat.

En els acords de pesca bilaterals amb tercers països, la UE ha de promoure la sostenibilitat, el bon govern i els principis de la democràcia, els drets humans i l'estat de dret. Acords d'associació pesquers sostenibles (SFPAs) substituirà els acords existents i que van a garantir que l'explotació dels recursos pesquers es porta a terme sobre la base d'un assessorament científic sòlid només focalització dels recursos excedents que el país soci no pot o no vol pescar en si. Sota SFPAs, països associats seran compensats per la concessió d'accés als recursos pesquers i l'ajuda econòmica es concedirà als països socis per a la implementació d'una política pesquera sostenible.

Hi haurà noves normes sobre control i compliment?

La proposta és coherent amb el nou règim de control de la UE a partir del 2010 i integra els elements bàsics del règim de control i aplicació per al compliment de les normes de la PCP. No obstant això, es faran els canvis necessaris a la legislació sobre mesures tècniques i sobre control, per permetre l'entrada en vigor de l'obligació d'aterratge. A la llum de la introducció de l’obligació de desembarcament, la Comissió proposa obligacions de control i control, en particular en relació amb la pesca totalment documentada, així com projectes pilot sobre noves tecnologies de control de la pesca que contribueixin a la pesca sostenible.

Quan va a la reforma entri en vigor?

Amb la nova política ara acceptat formalment pel Consell i el Parlament, la reforma de la PPC s'aplicarà a partir de gener 1 2014. L'aplicació de les noves regles serà progressiva, per exemple, sobre l'obligació d'aterratge, perquè hi ha una necessitat que el sector pugui adaptar-se i ser capaç de lliurar resultats. No obstant això, la reforma estableix uns terminis clars.

Per més informació, feu clic aquí.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències