Connecteu-vos amb nosaltres

Duana

Comissió proposa enfocament comú per violacions llei de duanes de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Aiga_càrrecsAvui (13 de desembre), la Comissió ha proposat un marc per harmonitzar les infraccions duaneres i alinear els 28 conjunts nacionals de sancions relacionades. La Directiva proposada estableix actes que han de ser considerats com a infraccions de les normes duaneres de la Unió, així com un marc per imposar sancions quan es produeixin. La unió duanera és la base de la UE. Des del començament del mercat interior, la legislació duanera de la UE s’ha harmonitzat plenament en un acte jurídic únic. No obstant això, les conseqüències de violar les normes comunes varien segons la unió duanera. Depenen dels 28 diferents ordres legals i tradicions administratives o judicials dels estats membres. A falta d’un enfocament comú, hi ha un mosaic de respostes als trencadors de regles.

El resultat és la incertesa jurídica per a les empreses i les possibles distorsions de la competència al mercat interior. Significa vulnerabilitats en la recaptació d’ingressos i debilitats en l’aplicació de polítiques com la protecció del consumidor i l’agricultura en relació amb la importació i exportació de béns. També planteja qüestions sobre la uniformitat de la unió duanera, que és una obligació clau de la UE com a membre de l’OMC. Per tant, la proposta d’avui proporcionarà més uniformitat en la forma en què es tractin les infraccions de la legislació duanera de la UE a tots els estats membres.

El comissari de la Unió Duanera, Algirdas Šemeta, va dir: "No té sentit un conjunt de normes sòlides i úniques si no tenim un enfocament comú per respondre quan es trenquen. Hem de garantir que la legislació duanera de la UE es respecti als mateixos estàndards elevats. a tot el mercat únic. La proposta d’avui crearà condicions de joc més equitatives per a les empreses, un mercat més segur per als ciutadans i una unió duanera més gestionada de manera uniforme ".

Actualment, els estats membres tenen definicions molt diferents per a les infraccions duaneres i apliquen diferents tipus i nivells de sancions. Per exemple, les sancions per a determinades infraccions van des de petites sancions en alguns estats membres, fins a la presó en altres. El llindar financer per decidir si una infracció és criminal o no oscil·la entre 266 i € 50,000, segons el país en què es produeixi. Els terminis nacionals per sancionar les infraccions duaneres també varien àmpliament, d'un a 30 anys, mentre que alguns estats membres no tenen límit de temps.

Per als comerciants, aquestes diferències creen incerteses legals i avantatges injustos per a aquells que infringeixen la llei en un estat membre més indulgent. Això també pot provocar distorsions al mercat únic si el comerç es desvia artificialment per fer ús de les llacunes legals. A més, pot donar lloc a una interpretació diferent del que constitueixen els operadors econòmics «conformes i fiables», als quals se'ls pot beneficiar de facilitats i simplificacions a tota la UE.

Per abordar aquest problema, la proposta d’avui estableix una llista comuna d’actes que constitueixen un incompliment de les normes duaneres de la UE. Aquests es diferencien pel nivell de gravetat i alguns es classifiquen si hi ha hagut intenció o negligència. Alguns exemples de les infraccions enumerades inclouen l’impagament de drets de duana, la manca de declaració de mercaderies a la duana, la falsificació de documents per obtenir un tractament preferent, l’eliminació de les mercaderies de la supervisió duanera sense autorització o la manca de presentar la documentació adequada. Incitar, ajudar i incitar a una infracció també és punible.

A continuació, la proposta estableix una escala de sancions efectives, proporcionades i dissuasives que s’han d’aplicar, en funció de la infracció. Aquests van des d’una multa de l’1% del valor de la mercaderia per errors administratius o involuntaris fins a una multa del 30% del valor de la mercaderia (o 45,000 euros si no es relacionen amb mercaderies específiques) per les infraccions més greus. A l’hora d’aplicar sancions, els estats membres també han de tenir en compte la naturalesa i les circumstàncies de la infracció, incloses la freqüència i la durada, si hi ha un "comerciant de confiança" i la quantitat de drets evadits. S’estableixen terminis harmonitzats per perseguir incompliments i s’hauran de suspendre els procediments administratius si s’obre un procediment penal pel mateix cas.

anunci

Per tant, la proposta suposa la connexió entre els diferents règims jurídics a través d’una plataforma comuna de normes, basada en les obligacions establertes al Codi de duanes de la Unió. El resultat serà una aplicació més uniforme i efectiva de la llei duanera de la UE a totes les parts de la UE.

Fons

La unió duanera de la UE de sis estats membres fundadors es va formar el 1968. La legislació duanera de la UE està totalment harmonitzada des del 1992, que actualment és implementada per 28 administracions dels estats membres. Aquest any s’ha acordat un nou Reglament d’aplicació directa, el Codi de Duanes de la Unió (UCC), que conté les normes i procediments per a duanes a tota la UE a partir del 2016. Entre les millores que s’introduiran amb el nou Codi hi ha mesures per completar el canvi per part de Duanes a un entorn totalment electrònic i sense papers, i disposicions per reforçar procediments duaners més ràpids per a comerciants fiables (Operadors Econòmics Autoritzats). Segons la UCC, els procediments duaners de la UE s’adaptaran millor a les necessitats i reptes comercials actuals. La proposta d'avui garantirà que les violacions d'aquestes normes comunes es sancionin correctament i de manera més uniforme a tota la Unió.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències