Connecteu-vos amb nosaltres

EU

L’internet de demà comença ara: prepara’t!

COMPARTIR:

publicat

on

10000000000002580000013130C4C70FAmb uns 2.5 milions d'usuaris a tot el món, Internet d'avui és una part establerta de les nostres vides. Però contínuament sorgeixen nous reptes i Europa ha de pensar en el futur perquè Internet pugui continuar oferint nous serveis, aplicacions i oportunitats de negoci.

Del 18 al 20 de març, més de 400 científics, investigadors, empresaris, usuaris, proveïdors de serveis i continguts europeus assistiran a la Assemblea d'Internet del futur (FIA) a Atenes @FIAAthens2014 per parlar de l'Internet de demà.

Vicepresident de la Comissió Europea responsable de la Agenda Digital @NeelieKroesEU va dir: "Internet d'avui ja ha transformat gran part del nostre món. I s'està desenvolupant ràpidament. No obstant això, ja podeu mirar cap endavant alguns dels canvis de demà: la forma de l'Internet del futur. No només una nova plataforma, sinó un trampolí per a creixement econòmic, a Grècia i a tota Europa" (DISCURS).

Kroes també va visitar una exposició amb uns 90 projectes finançats per la UE.

Desenvolupadors d'aplicacions

Pimes i desenvolupadors, obteniu suport per crear les vostres pròpies aplicacions creatives! 18 grans centres d'investigació europeus i empreses com la BBC i Walt Disney han unit les seves habilitats en el FIcontingut iniciativa. El seu objectiu? Impulsa la innovació a la cruïlla de continguts, mitjans, xarxes i creativitat. @FIcontent té com a objectiu desenvolupar i experimentar a tot Europa plataformes TIC d'avantguarda dedicades a aplicacions i serveis en els àmbits de la televisió social connectada, els serveis de ciutats intel·ligents i els jocs generalitzats.

Prenguem per exemple la televisió social: s'estan desenvolupant aplicacions de descobriment. Partint d'una pel·lícula que t'agradi, podràs descobrir altres pel·lícules amb criteris semblants, com a mateixos actors o mateix director. També es desenvoluparà una aplicació basada en la similitud d'ubicacions (pel·lícules l'acció de les quals està ambientada a la mateixa zona) o en la similitud temporal (pel·lícules l'acció de les quals està ambientada en un període de temps similar).

anunci

Qualsevol part interessada europea, especialment desenvolupadors i pimes, que vulgui innovar i impulsar el seu negoci pot accedir i utilitzar plataformes obertes. Mentre ho fan, rebran el suport de les empreses i centres de recerca FIcontent. FIcontent forma part del PPP Future Internet. Mira el vídeo.

Joguines intel·ligents

La propera generació de joguines estarà connectada: això és un autèntic Internet de les coses #internetde coses aplicació! Aquestes joguines intel·ligents no només divertiran, sinó que també seran ajuts educatius o fins i tot terapèutics. El futur company del vostre fill interactuarà amb diversos entorns intel·ligents. Quan sigui a casa, la joguina es podrà connectar a ordinadors i jocs en línia per oferir contingut personalitzat. Quan visiteu parcs temàtics, zoològics i museus, l'acompanyant servirà com a dispositiu d'assistència i educatiu. La joguina, per exemple, explicarà fets divertits sobre l'exposició, controlarà el nivell d'interès del vostre fill, proporcionarà indicacions i horaris per ajudar a organitzar el temps durant la visita.

Més tires còmiques

Aquesta joguina intel·ligent i les seves aplicacions estan sent desenvolupades per CALIPSO. Aquest projecte finançat per la UE construeix xarxes d'objectes intel·ligents connectades amb protocols d'Internet (IP) amb mètodes nous per aconseguir un consum d'energia molt baix, proporcionant així interoperabilitat i llargues vides.

Aparcament intel·ligent

Un altre gran cas d'ús investigat per CALIPSO és un aparcament intel·ligent. Vols anar de compres al centre de la ciutat? Consulta el teu mòbil: una aplicació t'indicarà si hi haurà un lloc disponible al costat de la teva botiga preferida quan arribis. Com? Gràcies a un sistema que combina dades relacionades amb l'hora prevista d'arribada, fluxos de trànsit i sensors a terra. Es preveu que aquestes noves tecnologies en l'àmbit de la Internet de les coses surtin al mercat l'any 2015.

Mesuradors intel·ligents

Les escoles gregues estan reduint la seva petjada de carboni amb les noves tecnologies d'Internet. El protocol d'Internet (IP) regula la manera com s'envien les dades a través d'Internet. L'última versió és IPv6, però la majoria dels serveis públics i governamentals encara depenen d'IPv4. Com fer el pas? El Projecte GEN6 @GENv6 pot ajudar.

S'han posat en marxa sis pilots amb diferents enfocaments i entorns. A Grècia, per exemple, Potència de 10 ofereix serveis relacionats amb l'eficiència energètica per IPv6 a 50 escoles. Els alumnes reben informació sobre els patrons de consum de la seva escola mitjançant una aplicació web que accedeix directament als comptadors intel·ligents intel·ligents. Un sistema tan avançat no hauria estat possible amb IPv4.

El pilot té com a objectiu reduir la petjada de carboni dels edificis escolars en almenys un 10% augmentant la consciència sobre el consum d'energia i compartint les millors pràctiques. La informació s'emmagatzema i processa mitjançant la informàtica en núvol i es difon a les escoles, permetent la comparació i promovent la competència per a l'escola més eficient energèticament.

El pilot implica el Xarxa grega de recerca i tecnologia (GRNet) @grnet_gr, El Institut de Tecnologia Informàtica i Premsa "Diophantus" (CTI) i també una empresa emergent, Intelen @intelen.

Trens intel·ligents

Els trens suecs són ara al #nub. Com millorar la comunicació entre el personal a bord i la resta de l'empresa? Aquest va ser un dels reptes que va afrontar l'operador ferroviari suec Tågkompaniet. L'empresa va decidir utilitzar MobiCloud per aprofitar al màxim els telèfons intel·ligents, augmentar l'eficiència i reduir costos.

@MobiCloudProj és una plataforma col·laborativa per desenvolupar, desplegar i gestionar aplicacions mòbils al núvol per a escenaris crítics per a l'empresa. El sistema assegura que la informació rellevant es lliura a l'empleat adequat en el moment adequat. Les aplicacions Tågkompaniet s'utilitzen per informar d'errors i estats, així com per accedir als últims horaris i informació operativa. Les tasques que abans duraven dies i implicaven un excés de paperassa ara les poden completar en temps real pels treballadors. Per exemple, ara els empleats denuncien danys als seients del tren o als lavabos, juntament amb imatges, i l'equip de manteniment pot planificar i organitzar directament la reparació. El sistema està sent utilitzat actualment per 400 membres del personal basat en trens i 15 treballadors de back-office, inclosos els controladors de trànsit i la direcció de l'empresa.

El grup internacional de construcció i enginyeria Costain també utilitza MobiCloud. El sistema ha augmentat l'eficiència del temps del personal i ha millorat la capacitat de recuperar registres precisos substituint els processos en paper. El Diari del lloc La solució s'utilitza en diferents llocs de construcció. Permet al personal informar de les tasques i del progrés en un projecte i registrar les condicions meteorològiques automàticament. Llegeix testimonis del personal que utilitza el sistema.

Liderar el camí amb les indústries i les pimes de la UE

Des del 2007, s'han invertit 2 milions d'euros de finançament de la UE en el desenvolupament del futur Internet. Una quantitat similar estarà disponible en el marc del nou programa de recerca 2020 Horizon # H2020 (2014-2020).

En particular, s'han posat en marxa dues noves associacions públic-privades (PPP) atrevides:

  • El Futur PPP a Internet, @EC_PI_PPP està entrant en la seva última fase, fins al 2016. Aquest tercer pas garanteix que els desenvolupaments tecnològics i les proves evolucionin cap a activitats de tipus llavor, generant una adopció real d'aplicacions i serveis innovadors d'Internet; Es posen sobre la taula 100 milions d'euros per ajudar a fer-ho unes 1000 petites empreses i start-ups. S'acaben de seleccionar 16 consorcis per actuar com a acceleradors d'aquest procés i connectar socis locals. D'aquesta manera, el FI-PPP estimula el creixement intel·ligent regional. Mira el vídeo.
  • El PPP 5G es va llançar el desembre passat i ha començat molt bé. La inversió de la UE ascendeix a 700 milions d'euros, mentre que s'espera que les contribucions privades arribin almenys als 3.5 milions d'euros el 2020. @NeelieKroesEU recentment va demanar a les indústries de telecomunicacions que arribin a un consens global #5G (DISCURS) i va destacar el noves aplicacions que serà possible amb aquesta xarxa.

Perquè les noves tecnologies prosperin, necessiten un entorn regulador favorable, inclòs tenir accés a una Internet oberta mitjançant banda ampla ràpida, així com la itinerància lliure transfronterera. És per això que la Comissió Europea va llançar Paquet de mercat únic de telecomunicacions #continent connectat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències