Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Preguntes i respostes: La Comissió Juncker

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

JunckerEl president electe, Jean Claude Juncker, ha anunciat avui (10 de setembre) l'assignació de responsabilitats al seu equip i la manera com s'organitzarà el treball a la Comissió Europea una vegada que prengui possessió del càrrec (vegeu IP / 14 / 984   SPEECH / 14 / 585). Aquests són els principals fets que heu de conèixer.

La Comissió Juncker d'un cop d'ull:

  • Un equip fort i experimentat, la proposta de la Comissió Juncker inclou cinc ex primers ministres, quatre viceprimers ministres, 19 ex ministres, set comissaris que tornen (inclòs Jyrki Katainen que es va unir a la comissió Barroso II el juliol del 2014 per substituir Olli Rehn) i 8 ex membres del Parlament Europeu. 11 d'ells tenen una sòlida formació econòmica i financera, mentre que vuit tenen una àmplia experiència en relacions exteriors. Un terç dels comissaris designats (nou de cada 28), inclòs el president electe, van fer campanya a les eleccions europees d'aquest any.

    anunci
  • Un nou equip dinàmic, la nova Comissió és més jove que l’actual. En particular, l'edat mitjana dels vicepresidents és de 49 anys.

  • Hi ha nou dones i 19 homes membres de la Comissió Juncker. Així, les dones representen al voltant del 33% del col·legi i els homes al voltant del 66%.

  • Tres dels set (42%) vicepresidents són dones.

    anunci
  • Entre els membres, 14 estan afiliats al Partit Popular Europeu (PPE), vuit estan afiliats a l’Aliança Progressista de Socialdemòcrates (S&D), cinc estan afiliats a l’Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) i 1 està afiliat a els conservadors i reformistes europeus (ECR).

  • Entre els vicepresidents, l’alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i el primer vicepresident estan afiliats a l’Aliança Progressista de Socialdemòcrates (S&D), 3 vicepresidents estan afiliats al Partit Popular Europeu (PPE) ) i 2 estan afiliats a l’Aliança de liberals i demòcrates per Europa (ALDE).

Quins són els principals canvis en el funcionament de la Comissió?

El president electe, Jean-Claude Juncker, explicava en la seva discurs davant el Parlament Europeu el 15 de juliol de 2014, que vol que l'organització de la Comissió estigui orientada al lliurament de la Directrius Polítics sobre la base del qual va ser elegit. El president electe, Juncker, va dir: "Vull una Unió Europea que sigui més gran i més ambiciosa en coses grans i més petita i més modesta en coses petites."És amb aquest objectiu que va escollir organitzar la nova Comissió al voltant dels equips del projecte (vegeu més avall).

A la Comissió Juncker, n’hi haurà 6 vicepresidents a més de l’alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, que alhora és vicepresident de la Comissió. Hi haurà un Vicepresident primer, qui s’encarregarà d’una millor regulació, de les relacions interinstitucionals, de l’estat de dret i de la Carta de drets fonamentals (Frans Timmermans). El primer vicepresident actuarà com la mà dreta del president, procurant sobretot assegurar-se que cada proposta de la Comissió respecti els principis de subsidiarietat i proporcionalitat, que són el centre del treball de la Comissió. Com a diputat del president, supervisarà les relacions de la Comissió Europea amb les altres institucions europees.

Els vicepresidents lideraran els equips del projecte, dirigir i coordinar la feina de diversos comissaris. Això assegurarà un interacció dinàmica de tots els membres del Col·legi, trencant sitges i allunyant-se de les estructures estàtiques.

Seran vicepresidents i comissaris mútuament dependents els uns sobre els altres. Un comissari dependrà del suport d'un vicepresident per portar una nova iniciativa al programa de treball de la Comissió o a l'agenda universitària. Al mateix temps, un vicepresident dependrà de les contribucions dels seus comissaris de l'equip de projecte per completar amb èxit el projecte que se li assigni. Tots els membres de la Comissió tenen una cartera, alguns són més amplis i horitzontals, mentre que d'altres són més especialitzats. Tots els membres del Col·legi hauran de jugar el seu paper en això nova forma de treballar col·laborativa.

Quin és el paper dels vicepresidents a la Comissió Juncker?

El president electe, Juncker, ha optat per fer-ho confiar als vicepresidents tasques específiques que hauran de lliurar.

Els vicepresidents seran els encarregats de diversos projectes prioritaris ben definits i dirigirà i coordinarà el treball a tota la Comissió en els àmbits clau de les Directrius polítiques, com ara donar un nou impuls per a l'ocupació, el creixement i la inversió, un mercat únic digital connectat, una unió energètica resistent i una unió econòmica i monetària més profunda i més justa. . Això permetrà una cooperació molt més forta entre totes les àrees de responsabilitat, i diversos comissaris treballaran estretament junt amb els vicepresidents composicions que poden canviar segons la necessitat i els possibles nous projectes que es desenvolupin al llarg del temps.

Els vicepresidents també tindran un paper de filtratge estratègic. Com a norma general, el president no inclourà cap nova iniciativa al programa de treball de la Comissió ni a l’agenda del Col·legi que no hagi rebut el suport d’un vicepresident, sobre la base d’arguments sòlids i una narració clara. En aquest sentit i tenint en compte la prioritat específica que es dóna a l'agenda de millor regulació i a les limitacions pressupostàries, el president prestarà una atenció especial a l'opinió del vicepresident primer, encarregat de la millor regulació, les relacions interinstitucionals, l'estat de dret i la Carta dels Drets Fonamentals (Frans Timmermans) i del vicepresident de pressupostos i recursos humans (Kristalina Georgieva).

Els vicepresidents també decidiran qui, en la seva àrea de responsabilitat, representarà la Comissió Europea a les altres institucions europees, als parlaments nacionals i en altres entorns institucionals a nivell nacional, europeu i internacional.

Els secretaris generals recolzaran els vicepresidents en les seves tasques, però es basaran principalment en l'estreta cooperació amb els comissaris pertinents i els serveis que els informin.

Com funcionaran els equips del projecte?

Equip del projecte: un nou impuls per a la feina, el creixement i la inversió

Jean-Claude Juncker: "La meva prioritat número u i el fil conductor de totes i cadascuna de les propostes serà aconseguir que Europa creixi de nou i que la gent torni a ocupacions dignes".

El líder de l’equip és Jyrki Katainen, Vicepresident d'Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat.

Una de les principals prioritats de la Comissió serà enfortir la competitivitat d’Europa i estimular la inversió i crear llocs de treball. El vicepresident d’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat s’encarregarà sobretot de dirigir, coordinar, presentar i implementar un ambiciós paquet d’Ocupació, Creixement i Inversió que ens hauria de permetre mobilitzar fins a 300 milions d’euros en inversions públiques i privades addicionals l’economia real durant els propers tres anys.

Per tant, haurà de dirigir i coordinar la tasca de diversos comissaris, que contribuiran amb la seva part al paquet i, més generalment, als objectius generals. En particular, dirigirà i coordinarà la tasca dels comissaris per als afers econòmics i financers; Ocupació, afers socials, habilitats i mobilitat laboral; Política regional; Mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes; Estabilitat financera, serveis financers i unió de mercats de capitals; Economia i societat digitals; Acció climàtica i energia; i Transport i Espai.

Equip del projecte: Un mercat únic digital

Jean-Claude Juncker: "En crear un mercat únic digital connectat, podem generar fins a 250 milions d'euros de creixement addicional a Europa en el transcurs del mandat de la propera Comissió, creant així centenars de milers de nous llocs de treball, sobretot per als més joves persones que busquen feina i una societat vibrant basada en el coneixement. La UE hauria de convertir-se en líder en les indústries creatives, però respectant plenament la diversitat cultural ".

El líder de l’equip és Andrus Ansip, Vicepresident del mercat únic digital.

A fer un millor ús de les oportunitats que ofereixen les tecnologies digitals, les sitges nacionals en la regulació de telecomunicacions, en la legislació sobre drets d’autor i protecció de dades, en la gestió d’ones de ràdio i en l’aplicació de la legislació sobre competència. Les normes sobre drets d’autor, en el futur sota la responsabilitat del comissari d’Economia i Societat Digital (Günther Oettinger), també s’han de modernitzar a la llum de la revolució digital i del nou comportament dels consumidors. Haurien d’ajudar a construir una indústria de contingut i mitjans europeus d’èxit. La diversitat cultural continuarà sent una prioritat de la Comissió en aquest context.

El vicepresident del mercat únic digital tindrà la tasca de presentar ambiciosos passos legislatius cap a un mercat únic digital connectat. Dirigirà i coordinarà la tasca, en particular, dels comissaris per a l’economia i la societat digitals; Mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes; Ocupació, afers socials, habilitats i mobilitat laboral; Justícia, consumidors i igualtat de gènere; Afers econòmics i financers, fiscalitat i duanes; Política regional; i Agricultura i desenvolupament rural.

Equip del projecte: una unió energètica resistent amb una política de canvi climàtic de futur

Jean-Claude Juncker: "Vull reformar i reorganitzar la política energètica europea en una nova Unió Europea de l'Energia. Necessitem agrupar els nostres recursos, combinar les nostres infraestructures i unir el nostre poder negociador envers tercers països. Hem de diversificar la nostra fonts d'energia i reduir l'alta dependència energètica de diversos estats membres ".

El líder de l’equip és Alenka Bratušek, vicepresident de la unió energètica.

La Unió Europea necessita una unió energètica resistent. Diversificar les nostres fonts d’energia i reduir l’alta dependència energètica de diversos estats membres farà que la Unió Europea sigui més independent, alhora que reforçar la quota d’energies renovables i augmentar l’eficiència energètica europea contribuirà a crear llocs de treball i a reduir costos. Això inclourà sobretot un objectiu vinculant del 30% en matèria d’eficiència energètica per al 2030, tal com va demanar el president electe Juncker en el seu discurs davant el Parlament Europeu el 15 de juliol. El vicepresident de la Unió de l'Energia tindrà especialment la tasca reformar i reorganitzar la política energètica europea en una nova Unió Europea de l'Energia. El vicepresident per a la Unió de l'Energia dirigirà i coordinarà especialment la tasca dels comissaris per a l'acció climàtica i l'energia; Transport i Espai; Mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes; Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca; Política regional; Agricultura i desenvolupament rural; i Recerca, Ciència i Innovació.

Equip del projecte: una unió econòmica i monetària més profunda i justa

Jean-Claude Juncker: "La crisi només s'ha aturat. Hem d'utilitzar aquesta pausa per consolidar i complementar les mesures sense precedents que hem pres durant la crisi, simplificar-les i fer-les més legítimes socialment. No és compatible amb l'economia social de mercat que, durant una crisi, els armadors i els especuladors siguin encara més rics, mentre que els pensionistes ja no poden mantenir-se ".

El cap de l’equip serà Valdis Dombrovskis, Vicepresident de l'euro i el diàleg social.

Sobre la base del "Informes de quatre presidents" i el pla de la Comissió per a una Unió Econòmica i Monetària Profunda i Genuina, i tenint en compte la dimensió social d'Europa, la Comissió ha de continuar amb la reforma de la Unió Econòmica i Monetària d'Europa per preservar l'estabilitat de l'euro. El vicepresident de l’euro i el diàleg social s’encarregarà sobretot de supervisar el semestre europeu (cicle de governança econòmica d’Europa) i de coordinar, presentar i implementar iniciatives per millorar la convergència de les polítiques econòmiques, fiscals i del mercat laboral entre els estats membres que compartir l’euro.

Les reformes econòmiques i els programes d’ajust han d’anar acompanyats de mesures socials complementàries. Això només es pot aconseguir mitjançant un diàleg constant amb els agents socials europeus, representants empresarials i sindicats. L’economia social de mercat només pot funcionar si hi ha un diàleg social, sobretot quan es tracta de qüestions sensibles com el manteniment dels salaris i la indexació salarial. És per aquest motiu que un vicepresident específic, el vicepresident de l'euro i el diàleg social, ha estat responsable de promoure i donar suport al diàleg social europeu.

Dirigirà i coordinarà, en particular, la tasca dels comissaris per a afers econòmics i financers, fiscalitat i duanera; Ocupació, afers socials, habilitats i mobilitat laboral; Estabilitat financera, serveis financers i unió de mercats de capitals; Mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes; Educació, Cultura, Joventut i Ciutadania; Política regional; i Justícia, Consumidors i Igualtat de gènere.

Vicepresident primer, encarregat d'una millor regulació, de les relacions interinstitucionals, de l'Estat de dret i de la Carta de drets fonamentals

La creació d’un primer vicepresident, que s’encarregarà de millorar la regulació, les relacions interinstitucionals, l’estat de dret i la Carta de drets fonamentals (Frans Timmermans), segueix el compromís assumit pel president electe Juncker amb el Parlament Europeu. El vicepresident primer actuarà com la mà dreta del president. Com a vicepresident encarregat de millorar la regulació, vetllarà especialment per que totes les propostes de la Comissió respectin els principis de subsidiarietat i proporcionalitat, que són el centre de la tasca de la Comissió. El vicepresident primer també actuarà com a gos de vigilància, defensant la Carta de drets fonamentals i l'estat de dret en totes les activitats de la Comissió. Aquest és un fort símbol del compromís de la Comissió amb el respecte de l’estat de dret i els drets fonamentals.

Així, treballarà amb tots els comissaris i, especialment, amb el comissari de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere i el comissari de Migracions i Afers Interns, a causa del seu estret vincle amb els drets fonamentals i l’estat de dret.

Com a diputat del president, se li encarregarà de supervisar les relacions de la Comissió Europea amb els parlaments nacionals i amb les altres institucions europees.

Vicepresident de pressupostos i recursos humans

En èpoques difícils econòmicament, és més important que mai que els recursos humans i pressupostaris s’utilitzin al màxim.

Per assegurar que els recursos s’assignen d’acord amb les prioritats polítiques de la Comissió i per garantir que cada acció ofereixi el màxim rendiment, el vicepresident de Pressupost i Recursos Humans (Kristalina Georgieva) examinarà totes les iniciatives de la Comissió per les seves implicacions pressupostàries i de personal. També se li demanarà que modernitzi encara més l'administració pública europea, fins i tot fent un ús més fort de les tecnologies digitals. Se li encarregarà que la representació femenina a la direcció alta i mitjana de la Comissió arribi al 40% al final del mandat. Treballarà amb tots els comissaris.

L’alt representant de la Unió per a afers exteriors i política de seguretat

Jean-Claude Juncker: "Necessitem mecanismes millors per preveure els esdeveniments aviat i identificar ràpidament respostes comunes. Hem de ser més eficaços en reunir les eines de l'acció exterior d'Europa. Política comercial, ajuda al desenvolupament, la nostra participació en els recursos financers internacionals les institucions i la nostra política de barris s’han de combinar i activar segons una mateixa lògica ".

L’alt representant de la Unió per a afers exteriors i política de seguretat (Federica Mogherini) és el "ministre d'Afers Exteriors" d'Europa, que dirigeix ​​la política exterior i la representació de la Unió Europea a tercers països i organitzacions internacionals. Té un estatus únic en virtut dels tractats, representant alhora els estats membres com a alta representant de la Unió per a la política exterior i de seguretat i, alhora, representant la Comissió com un dels seus vicepresidents.

A la Comissió, l'Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresident serà el responsable del projecte de 'Un actor global més fort', ajudant a dirigir totes les activitats de relacions externes de la Comissió.

Per combinar les eines disponibles a la Comissió d’una manera més eficaç, l’alt representant dirigirà i coordinarà la tasca, en particular, dels comissaris per a la política europea de veïnatge i les negociacions d’ampliació; Comerç; Cooperació i Desenvolupament Internacional; i ajuda humanitària i gestió de crisis. L’alta representant, com a vicepresidenta a la Comissió Europea, ha de jugar plenament el seu paper dins del Col·legi de Comissaris. Per fer-ho possible, sempre que vegi la necessitat de fer-ho, demanarà al comissari de Negociacions Europees de Veïnatge i Ampliació i altres comissaris que substituïsquen en àrees relacionades amb la competència de la Comissió. Això alliberarà l’Alta Representant per centrar els seus esforços a afrontar els reptes geopolítics reals.

Quina és la base dels canvis proposats a l'organització de la Comissió?

Segons l'article 17, apartat 6, del Tractat de la Unió Europea, el dret a organitzar els treballs de la Comissió és prerrogativa del seu president.

Article 17 Tractat de la Unió Europea

6. El president de la Comissió:

(a) establir directrius en què ha de treballar la Comissió;

(b) decidir sobre l'organització interna de la Comissió, assegurant-se que actua de manera coherent, eficient i com a òrgan col·legiat;

(c) designar vicepresidents, diferents de l’alt representant de la Unió per a afers exteriors i política de seguretat, entre els membres de la Comissió.

Com es prenen les decisions: què passa amb la col·legialitat?

Tots els membres del Col·legi (el president, els vicepresidents i els comissaris) tenen un vot. Com que totes les decisions són col·legiades, tots els comissaris tenen una participació en cada decisió.

Hi haurà un diputat de l’alt representant de la Unió per a la política exterior i de seguretat i quin serà el seu paper?

El 8 de setembre, el president electe Juncker va acordar l’alt representant / vicepresident (Federica Mogherini) sobre un nou enfocament pragmàtic per a una acció exterior més eficaç de la Unió. Sobre aquesta base, el comissari per a la política europea de veïnatge i negociacions d’ampliació (Johannes Hahn) i altres comissaris substituiran Federica Mogherini en àrees relacionades amb la competència de la Comissió sempre que vegi la necessitat de fer-ho.

El president electe Juncker va dir a les seves Directrius polítiques: "Tinc la intenció de confiar a altres comissaris de relacions externes la tasca de substituir a l'Alt Representant tant en la tasca del Col·legi com en l'escena internacional."

Com es dividirà la feina entre el vicepresident d’Euro i diàleg social i el comissari d’Afers Econòmics i Financers?

El vicepresident per a l'euro i el diàleg social (Valdis Dombrovkis) i el comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes (Pierre Moscovici) funcionarà amb esperit de col·legialitat i dependència mútua (vegeu més amunt a la secció "Vicepresidents"). El vicepresident de l’euro i el diàleg social s’encarregarà del semestre europeu (el cicle de governança econòmica europea) i, d’aquesta manera, dirigirà i coordinarà la tasca de diversos comissaris que contribueixen al semestre europeu (vegeu el gràfic del projecte Equip: una unió econòmica i monetària més profunda i justa 'a dalt). El comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes contribuirà així a les vessants econòmiques i fiscals del semestre europeu, al costat del comissari d’Ocupació i Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral (Marianne Thyssen) que contribuirà al seu mercat laboral i a les seves vessants socials i a iniciatives per a l’aprofundiment de la Unió Monetària (i més generalment a l ’" Equip del projecte: una unió econòmica i monetària més profunda i més justa "), però ja que la seva cartera és molt més àmplia - incloent Fiscalitat i Duanes - també treballarà amb el vicepresident de pressupostos i recursos humans (Kristalina Georgieva) i el vicepresident d’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat (Jyrki Katainen).

Per què s'han reunit l'acció climàtica i l'energia en una cartera?

Europa necessita una veu forta per parlar en nom de la Unió Europea abans de la reunió de les Nacions Unides a París el 2015 i més enllà. El comissari responsable d’Acció Climàtica i Energia (Miguel Arias Cañete) estarà equipat amb totes les eines necessàries per fer-ho, sota la direcció i la guia del vicepresident de la Unió de l’Energia (Alenka Bratušek). L’acció climàtica i l’energia es reforcen mútuament: reforçar la quota d’energies renovables no només és qüestió d’una política responsable del canvi climàtic. Al mateix temps, és un imperatiu de la política industrial si Europa vol tenir una energia assequible a mitjà termini. La millora de l'eficiència energètica al seu torn no només ajudarà a crear llocs de treball en sectors clau i reduirà els costos per als consumidors, sinó que farà que la política energètica europea sigui més sostenible. En resum: l'acció climàtica i la política energètica van de la mà i ara estan en un parell de mans.

Les direccions generals de clima i energia segueixen sent dos serveis diferents. Tanmateix, informaran d'un comissari.

Per què hi ha un comissari econòmic, financer, fiscal i duaner?

La nova cartera d 'assumptes econòmics i financers, tributaris i duaners (a Pierre Moscovici) vetllarà perquè les polítiques fiscals i de la unió duanera continuïn formant part de la genuïna Unió Econòmica i Monetària i contribueixin al bon funcionament del marc general de governança econòmica de la UE. La fiscalitat no s’ha de considerar com un àmbit de política aïllat desvinculat del marc econòmic més ampli del qual mana la Comissió. Al contrari, sobretot arran de la crisi financera, ha quedat clar que la fiscalitat ha de ser una part integral dels esforços de la Comissió per treballar cap a una profunda i genuïna Unió Econòmica i Monetària.

Per què hi ha un nou comissari d’estabilitat financera, serveis financers i unió de mercats de capitals?

En pocs anys, la UE ha presentat una sèrie ambiciosa i sense precedents de reformes reguladores i de supervisió per garantir l'estabilitat financera i millorar la supervisió dels mercats financers. Per tant, ha arribat el moment de concentrar l'experiència i la responsabilitat existents en un sol lloc. El comissari d’estabilitat financera, serveis financers i unió de mercats de capitals (Jonathan Hill) vetllarà especialment per que la Comissió es mantingui activa i vigilant a l’hora d’aplicar les noves normes de supervisió i resolució, fent que els bancs europeus siguin més robusts perquè puguin tornar als préstecs a l’economia real.

Les petites i mitjanes empreses són l’eix vertebrador de l’economia europea. Superar la fragmentació financera en els mercats de préstecs els ajudarà a prosperar i augmentarà el seu rendiment econòmic. La propera frontera també serà desenvolupar i integrar mercats de capitals que siguin una millor font de crèdit que el crèdit bancari a l’hora de finançar projectes innovadors i inversions a llarg termini.

El comissari d’estabilitat financera, serveis financers i unió de mercats de capitals també serà responsable de les relacions amb l’Autoritat bancària europea (ABE); l'Autoritat Europea d'Assegurances i Pensions Laborals (EIOPA); l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA); el Comitè Europeu de Riscos Sistèmics (ESRB) i el Comitè Únic de Resolució (SRB, que hauria d’estar operatiu a partir del 2015).

Per què s’ha reunit Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca en una cartera?

Les polítiques mediambientals, marítimes i pesqueres tenen en comú, en primer lloc, la necessitat de conservar els recursos nacionals i, en segon lloc, que tots són vectors crucials per a la nostra competitivitat. S'han combinat les carteres de Medi Ambient i Afers Marítims i Pesca (a Karmenu Vella) per reflectir la doble lògica del creixement "Blau" i "Verd": les polítiques ambientals i de conservació marítima poden jugar un paper clau en la creació d'ocupació, la preservació dels recursos, l'estimulació del creixement i el foment de la inversió. La protecció del medi ambient i el manteniment de la nostra competitivitat han d’anar de la mà: tots dos tracten d’un futur sostenible.

Per què no hi ha cap comissari exclusivament per a l'ampliació?

El comissari per a la política europea de veïnatge i les negociacions d’ampliació (Johannes Hahn) serà responsable d'una política veïnal enfortida, però també de les negociacions d'ampliació en curs.

A les seves Directrius polítiques, el president electe Juncker va dir: "La UE ha de fer una pausa amb l’ampliació per poder consolidar el que s’ha aconseguit entre els 28. És per això que, sota la meva presidència de la Comissió, continuaran les negociacions en curs i, sobretot, els Balcans occidentals hauran de mantenir una perspectiva europea , però no es produirà cap altra ampliació durant els propers cinc anys."

Quins són els següents passos per a la presa de possessió de la Comissió Juncker?

El president electe Jean-Claude Juncker ho va comunicar llista de comissaris designats al Consell de la Unió Europea el 5 de setembre de 2014.

Això va seguir a sèrie d'entrevistes celebrat personalment amb cadascun dels candidats pel president electe i el cita, el 30 d'agost, d'acord amb el president elegit, de l'Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, que també serà vicepresident de la Comissió.

La llista final de comissaris designats va ser adoptat de comú acord amb el Consell de la Unió Europea, d'acord amb l'article 17, apartat 7, del Tractat de la Unió Europea el 5 de setembre de 2014.

En un següent pas, el Parlament Europeu ha de donar el seu consentiment a tot el Col·legi de Comissaris, inclòs el president i l’alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / vicepresident de la Comissió Europea. Això és precedit per les audiències dels comissaris designats a les comissions parlamentàries pertinents, d’acord amb l’article 118 de la Reglament del Parlament. Un cop el Parlament Europeu ha donat el seu consentiment, el Consell Europeu nomena formalment la Comissió Europea, d'acord amb l'article 17, apartat 7, del TUE.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències