Connecteu-vos amb nosaltres

EU

cooperació de la UE ha millorat la cadena de subministrament d'aliments, però encara queda molt per fer

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

6624-itok = GIUL2dKULa cadena de subministrament d’aliments té un paper crucial en la vida diària i el benestar de cadascun de nosaltres. A part d’assegurar-nos que tots tenim aliments per consumir diàriament, també proporciona ocupació a 46 milions de persones en més de 15 milions d’empreses dedicades a l’agricultura, la indústria alimentària, el comerç i els serveis alimentaris. La reunió final d'aquesta tarda (15 d'octubre) del Fòrum d'Alt Nivell de la UE per a un funcionament millor de la cadena de subministrament d'aliments revelarà molts avanços en la millora del funcionament de la cadena de subministrament d'aliments; en particular, el grup ha contribuït a establir relacions comercials més equitatives entre empreses. Però encara s’ha de continuar treballant en matèria de sostenibilitat, diàleg social i control dels preus dels aliments.

En una declaració conjunta abans de la reunió, el president, el comissari Ferdinando Nelli Feroci (indústria i emprenedoria), i els seus col·legues el vicepresident Michel Barnier (mercat interior) i els comissaris Tonio Borg (salut) i Dacian Cioloş (agricultura i desenvolupament rural) van dir: "Durant els darrers quatre anys, el Fòrum d'Alt Nivell per a una Cadena de Subministrament d'Aliments que Funciona millor s'ha convertit en el punt de referència per a un diàleg estructurat i constructiu entre els agents públics privats i europeus. Ha donat resultats concrets i ha permès assolir posicions conjuntes, fins i tot a qüestions controvertides. El Fòrum també va actuar com a incubadora de noves iniciatives polítiques ".

Resultats i perspectives

anunci

A la reunió d'avui, els membres del fòrum intercanviaran opinions sobre els seus principals èxits, els seus reptes i les prioritats per a futures iniciatives per millorar el funcionament i la competitivitat de la cadena de subministrament d'aliments.

A mesura que el fòrum arribi al final del seu mandat actual, emetrà un informe final que descriurà el seu progrés en els darrers dos anys. El fòrum:

  • Va contribuir a l'establiment de relacions comercials més equitatives entre empreses i també va servir d'incubadora per a La iniciativa de la cadena de subministrament, una iniciativa conjunta llançada per set associacions a nivell de la UE amb l'objectiu d'augmentar l'equitat en les relacions comercials al llarg de la cadena de subministrament d'aliments;

    anunci
  • va dirigir el treball realitzat per la Comissió i el seu assessor extern a estudiar avaluar l’impacte sobre la competitivitat de la cadena d’impostos imposats pels estats membres sobre els productes alimentaris i begudes;

  • va organitzar un diàleg sobre la sostenibilitat dels sistemes alimentaris, que va donar lloc a Declaració avalat per diversos actors de la cadena alimentària;

  • fomentar la interacció entre la indústria alimentària i els seus sindicats, afavorint l'establiment d'un diàleg social estructurat i de compromisos comuns, i;

  • ha permès la millora del fitxer Eina de control de preus dels aliments i l'intercanvi de bones pràctiques entre estats membres i observatoris nacionals sobre preus dels aliments.

D 'acord amb les prioritats de l' estratègia Europa 2020, el Comunicacions de Política Industrial i la Programa REFIT, també va examinar el fòrum accés al finançament, a la innovació i a les noves tecnologies emergents dins de la cadena de subministrament alimentari; així com una comprovació de la forma física de la cadena alimentària i la propera idoneïtat dels principis generals de la legislació alimentària. Finalment, també es van identificar una sèrie de nous reptes imminents, com ara la realització del mercat intern de productes alimentaris i begudes, la millora de l’accés al mercat a països no pertanyents a la UE i la promoció de la innovació.

Les conclusions de l'informe d'avui posaran de manifest la necessitat contínua d'un grup com aquest fòrum per continuar treballant en qüestions polítiques per millorar el funcionament i la competitivitat de la cadena de subministrament d'aliments.

Fons

El 2010, la Comissió va crear el Fòrum d’alt nivell per a una cadena de subministrament alimentari que funcioni millor (IP / 10 / 1510) per ajudar al desenvolupament de la política industrial en el sector agroalimentari, durant un període de dos anys. Al desembre de 2012, un informe del Fòrum (IP / 12 / 1314) va registrar resultats positius i, per tant, la Comissió va decidir prorrogar el seu mandat fins a finals de 2014.

El Fòrum està format per 47 membres que representen 21 països de la UE, empreses europees que s'ocupen de la producció, processament o distribució d'aliments, associacions professionals i organitzacions no governamentals que representen els interessos dels ciutadans.

La indústria alimentària europea genera un valor afegit de 800 milions d’euros i una facturació de 4 bilions d’euros. En general, la indústria alimentària i de begudes és el sector manufacturer més important de la Unió, tant en termes d’ocupació (4.25 milions de llocs de treball), de facturació (1.017 milions d’euros) com de valor afegit (203 milions d’euros, que representa el 12.9% del sector manufacturer de la UE). Les pimes representen el 99.1% de les empreses del sector dels aliments i begudes.

Més informació disponible aquí - l'informe estarà disponible en línia avui a les 19h CET, un cop finalitzada la reunió.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències