Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

Ciutats i regions exigeixen claredat sobre el pla d'inversió de la UE € 300bn anunciat

COMPARTIR:

publicat

on

589001b1de2fda40e0f1d4b6fad9ec37El Comitè de les Regions (CDR) de la Comissió ad hoc sobre el pressupost de la UE ha demanat que els recursos per finançar la El pla de 300 milions de la UE, anunciat pel president electe de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, vindrà i com les autoritats regionals participaran en el desplegament de futurs projectes. "Esperem sincerament que no veurem cap repetició del que va passar amb el Pla de creixement de 120 milions que se suposava que havia d'acompanyar el Pacte Fiscal, i que va resultar en res", va dir la vicepresidenta primera del Comitè, Catiuscia Marini.

Aquest missatge es va incloure en un projecte d'opinió liderat pel primer vicepresident Marini, que també és president de la regió d'Úmbria a Itàlia. L'opinió -  Promoció de la qualitat de la despesa pública en assumptes sotmesos a l'acció de la UE – va ser adoptat per la comissió del CDR sobre el pressupost de la UE i reitera la crida del CDR a separar el cofinançament de la política de cohesió de la UE dels càlculs del deute nacional: “Els governs nacionals i la Comissió Europea han de trobar una solució ràpida per excloure el cofinançament dels Fons Estructurals. del càlcul del deute nacional. També han de donar llum als marges de flexibilitat per a les mesures de creixement permeses per les normes actuals i augmentar la capacitat de préstec del Banc Europeu d'Inversions".

Si bé els governs de la UE i les institucions europees estan atrapats en disputes polítiques i institucionals sobre l'equilibri entre austeritat i inversió, el CdR s'esforça per fer entendre a la gent que després d'anys de retallades pressupostàries que han reduït la despesa estratègica en la recerca del creixement, el temps ha passat. arribar a oferir una estratègia europea real per a una inversió renovada. El projecte d'opinió redactat per Marini demana que aquesta estratègia se centri tant en les regles (criteris actuals per calcular els dèficits estructurals dels estats membres) com en els recursos (mobilitzar nous fons públics i privats donant al Banc Europeu d'Inversions un paper més central, amb € 5 milions del pressupost de la UE destinats a garantir nous préstecs per a projectes d'infraestructures).

membres de la comissió de Pressupostos també estan demanant a la Comissió Europea per proporcionar informació sobre els marges de flexibilitat establerts pel Pacte d'Estabilitat i Creixement en una comunicació explicant com pretén utilitzar aquests marges per donar suport al creixement i l'ocupació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències