Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió llança una estratègia de la UE per a la regió alpina

COMPARTIR:

publicat

on

cretuEn 28 juliol, la Comissió va posar en marxa oficialment l'estratègia de la UE per a la regió dels Alps (EUSALP), el quart estratègia macro-regional de la UE. Més de 70 milions de ciutadans van a collir els beneficis d'una cooperació més estreta entre les regions i països en termes de recerca i innovació, suport a les PIME, la mobilitat, el turisme, la protecció del medi ambient i la gestió dels recursos energètics.

Aquesta estratègia macroregional afecta set països; cinc estats membres –Àustria, França, Alemanya, Itàlia i Eslovènia– i dos països que no pertanyen a la UE –Liechtenstein i Suïssa–, que inclouen en total 48 regions.

La comissària de Política Regional, Corina Creţu (a la foto), va dir: "Les regions alpines tenen una llarga tradició de cooperació, amb diverses xarxes ja establertes, i l'ambició d'aquesta estratègia és enfortir aquesta solidaritat existent. És la quarta macro-regional estratègia a Europa; l'experiència demostra que el seu èxit depèn en gran mesura del compromís i la propietat. Per tant, necessitem un fort lideratge polític i una participació activa de tots els socis regionals i nacionals per explotar plenament el potencial de l'Estratègia de la UE per a la regió alpina ".

L'estratègia se centrarà en quatre àrees clau de política i podria donar suport al desenvolupament dels següents projectes indicatius:

1 - El creixement econòmic i la innovació, per exemple, amb el desenvolupament d'activitats de recerca sobre productes i serveis específics de l'Alpa i el suport al Diàleg Alpí Juvenil.

2 - Connectivitat i mobilitat, amb la millora de les carreteres i ferrocarrils i l'extensió de l'accés per satèl·lit en zones remotes.

3 - Medi ambient i energia, amb la posada en comú de recursos mutus per preservar el medi ambient i promoure l'eficiència energètica a la regió.

anunci

A més, la Comissió va identificar la necessitat de construir un so i model de govern eficient per a la regió.

La Comissió espera que l'estratègia aprovada pel Consell Europeu a finals d'aquest any.

Fons

Una "estratègia macroregional" és un marc integrat que pot ser recolzat per Europea Estructurals i Fons d'Inversió (ESIF), entre d'altres, per fer front als desafiaments comuns que enfronten els Estats membres i tercers països situats a la mateixa zona geogràfica. Ells per tant es beneficien d'una cooperació reforçada que contribueix a la consecució de la cohesió econòmica, social i territorial.

El Consell Europeu de desembre 19-20 2013 havia convidat a la Comissió, en cooperació amb els Estats membres, per elaborar una estratègia de la UE per a la regió alpina a mitjan 2015.

L'estratègia de la UE per a la regió alpina es va posar en marxa avui a la forma d'una comunicació i un pla d'acció. Ells takeinto compte els resultats de l'extensa consulta pública en línia dut a terme entre juliol i octubre de 2014, així com la conclusions de la Conferència de les parts interessades d'alt nivell de tancament a Milà el 1-2 2014 desembre.

El Espai Alpí 'Interreg' Programa serà un instrument important per a l'aplicació de l'estratègia de la UE per a la regió dels Alps en termes d'harmonització de les prioritats i el finançament.

Més informació

Preguntes sobre l'estratègia de la UE per a la regió alpina- MEMO / 15 / 5431

Pla d'acció relatiu a l'Estratègia de la Unió Europea per a la regió dels Alps

Twitter: @EU_Regional      @CorinaCretuEU       #EUSALP

Preguntes sobre l'estratègia de la UE per a la regió alpina (EUSALP)

Xipre Χαλλουμι '(Halloumi) / joc de formatge' Hellim 'per rebre Denominació d'Origen

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències