Calcuta, retrats.Avui (setembre de 1), el vicepresident de la Comissió Europea Timmermans i el comissari Avramopoulos visiten la crisi dels immigrants de Calais. Tots dos continuen el seu European Borders Tour a Kos (Grècia) divendres que ve, a Traiskirchen (Àustria) i Rosenheim (Alemanya) a setembre de 7.

Fa uns dies, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va anunciar que Alemanya no retornarà els refugiats sirians al país de la UE al qual van entrar primer. "Alemanya està incomplint formalment i políticament la" lògica de Dublín "i, mitjançant ella, l'enfocament de la UE cap al sistema europeu d'asil comú, ha afirmat avui Raffaele K. Salinari, president de la Federació Internacional Terre des Hommes. Aquesta és una bona i una mala notícia.

Una bona notícia perquè un estat membre de la UE demostra finalment que Dublín és un sistema anacrònic que no pot respondre adequadament a la realitat actual de la migració i de l'asil, un sistema que ha generat clarament el fracàs de la política europea d'asil. Ho hem estat dient des de fa anys en relació amb els nens, i aquí som. Males notícies perquè Alemanya introdueix la idea de "refugiats de primera i segona lliga". Com a ONG internacional especialitzada en la protecció dels nens en moviment, demanem a la comunitat internacional que estableixi i adopti un nou enfocament internacional de nens refugiats no es pot considerar cap element de discriminació. Qualsevol nen que fuig de la guerra, la persecució, la violència i la pobresa és un fill amb dret a protecció internacional allà on, sense cap tipus de nacionalitat, migració o qualsevol altre estat que pugui ser discriminatori. "

La no discriminació és un principi clau dels Drets del Nen, segons la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets del Nen. Aquest principi fonamenta els Objectius de desenvolupament sostenible relacionats amb les migracions que estan a punt d’adoptar-se en poques setmanes a Nova York.

"El compromís de" deixar enrere a ningú "ha estat un element clau de totes les discussions sobre l'agenda post-2015 i els Objectius de desenvolupament sostenible, va dir Ignacio Packer, secretari general de la Federació Internacional Terre des Hommes. Avui, no només els governs estan a punt d'aprovar-los explícitament Objectius relacionats amb els immigrants i objectius relacionats amb els immigrantss a la Cimera de les Nacions Unides al costat de 25th-27th setembre, però també hauria de comptar amb un fort compromís i accions per traduir-los a polítiques i pressupostos nacionals. Com Terre des Hommes, ens hem compromès fermament perquè els ODS es converteixin en un instrument internacional de "Finalitzar la violència contra els nens", tots els nens, independentment del seu estat migratori ", va concloure Ignacio Packer.

... els 'Splits' europeus

“Com ens expliquen, com a ciutadans, els caps d’Estat, de govern i d’EU de la UE, com a ciutadans? bretxa i contradicció: va preguntar Salvatore Parata, cap d’oficina europea de la Federació Internacional Terre des Hommes. D'una banda, la Unió Europea i les nacions europees adoptaran els ODS en poques setmanes i es comprometen a una governança internacional de la "Migració" basada en principis de no discriminació i "no violència", d'altra banda, no han estat capaços d'acord i adoptar una resposta de migració europea comuna per salvar vides i protegir els nens refugiats, que segueixen morint a la porta d'Europa. Pitjor encara, ara estan morint a les fronteres internes de la UE i durant els seus viatges al territori de la UE. Quina pena per a Europa".

anunci

El dissabte passat, la primera tarda de 29th August, un jove refugiat de 17 va ser assassinat a trets a prop de l'illa de Symi a Grècia, durant una operació de persecució i enfrontament armat entre la guàrdia costanera hel·lènica, un vaixell destinat a l'operació FRONTEX Poseidon i el contrabandista, segons els informes de la Guàrdia Hel·lènica i de la premsa grega.

Més informació sobre les operacions de Terre des Hommes a Sicília

Projecte FARO, un projecte per donar suport als menors no acompanyats a Sicília

Conegueu més informació Campanya de destinació desconeguda per protegir els nens en moviment.