Connecteu-vos amb nosaltres

EU

normes contra la tortura: els eurodiputats sindicats demanen a la prohibició de la comercialització de béns i de trànsit de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Llit en una cel·la a la presó de Tuol Sleng (S21), Phnom Penh, CambodjaEls eurodiputats de comerç volen reforçar les regles "antitortura" de la UE ©AP Images/Parlament Europeu

Els béns o substàncies que es puguin fer un ús indegut per a la tortura o l'execució no s'han de promoure per a l'exportació, per tal d'evitar la seva propagació, va dir el Comitè de Comerç Internacional, que va votar aquest dimarts per reforçar les regles "antitortura" de la UE. Els eurodiputats volen ampliar la prohibició actual de la UE per incloure serveis, com ara màrqueting en exposicions o catàlegs en línia, però també finançament, transport i assegurances. També volen prohibir el trànsit de mercaderies prohibides a través de la UE i afegir una clàusula "catch-all" per permetre controls de noves dubtoses.

“La UE condemna la pena de mort i condemna la tortura allà on es produeixi. Amb aquesta votació, el Comitè de Comerç dóna suport a les actualitzacions tècniques vitals que garanteixin un control més estricte i unes condicions de joc a Europa sense crear excessives càrregues burocràtiques o restriccions a la utilització de medicaments legítims. Aquesta regulació és una peça del trencaclosques legislatiu més gran que hauria de garantir que Europa sigui un jugador global fort que lidera en termes de valors com el respecte dels drets humans universals ", va dir la ponent Marietje Schaake (ALDE, NL) després de la votació.

La comissió va recolzar el seu informe de vots a favor de 34, cap en contra i abstencions de 4.

Prohibir la comercialització de mercaderies prohibides a les exportacions de la UE

Els diputats europeus van introduir una prohibició de màrqueting en línia i fora de línia i promoció dels productes prohibits a la UE (per exemple, en catàlegs o exposicions en línia) i també es van afegir requisits de compliment per als serveis d’exportació, com ara serveis financers, transport o assegurances, que poden contribuir a la difusió de béns que es poden utilitzar per a la tortura o la pena de mort.

El comitè demana a la Comissió Europea que estableixi un sistema periòdic d'informes i revisió, que serà coordinat per un "grup de coordinació contra la tortura" (un representant per estat membre de la UE), per supervisar les decisions nacionals de llicència dels estats membres.

Actualització per incloure controls de trànsit de la UE

anunci

Per garantir que les exportacions de la UE a tercers països no contribueixin al que la UE considera pràctiques "inhumanes", la UE està actualitzant el seu reglament "antitortura" de 2005, que enumera béns i substàncies que estan prohibides per a l'exportació, com ara l'electricitat. cadires, punys de dits o llits de gàbia, o necessiten autorització d'exportació a les fronteres de la UE, com ara determinats productes químics o dispositius de descàrrega elèctrica.

Els diputats diuen que les normes han de prohibir el trànsit de productes prohibits a través de la UE.

Clàusula "catch-all" per a la flexibilitat

Per fer que la regulació sigui "a prova de futur" i prou flexible com per adaptar-se ràpidament a les tecnologies i els desenvolupaments canviants a tot el món, els diputats afegeixen una clàusula "que permetrà imposar requisits addicionals d’autorització ràpidament" en resposta a la informació que la pregunta pot estar sent utilitzada per a la pena de mort o la tortura.
Estats segurs de pena de mort

Els eurodiputats eliminen Sao Tomé, Príncep i Madagascar de l’annex que mostra els països "segurs", als quals les exportacions de substàncies mèdiques controlades no requereixen autorització, ja que no han ratificat la convenció internacional sobre l’abolició de la pena de mort. No obstant això, van afegir el Gabon, que el va ratificar a 2007.

Propers passos

El text aprovat a la comissió encara ha de ser aprovat pel Parlament en el seu conjunt en un vot plenari de novembre (confirmat). Els diputats europeus iniciaran les converses amb el Consell de Ministres per acordar el text final de la llei.

Correspon a cada estat membre de la UE l'aplicació del Reglament. Les tasques inclouen la concessió de permisos d’exportació per a productes controlats, la realització de comprovacions frontereres i la decisió de les sancions per a aquells que violin. També correspon als estats membres garantir el compliment del requisit de controlar el màrqueting en línia, la promoció i altres serveis d'assistència.

A la votació actual, els eurodiputats comercials van demanar a la Comissió Europea que avalués si les sancions aplicades actualment pels països de la UE tenen una naturalesa i efecte similars, amb la finalitat de detectar i solucionar "vincles febles" en el marc de control.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències