Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Parlament demana canvi cap a la política de transport sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Transport2El 2 de desembre, el Parlament Europeu va adoptar un informe d'iniciativa que descrivia la seva posició sobre la mobilitat urbana, que va ser redactat per l'eurodiputada verda Karima Delli.

Després de la votació, el ponent Delli va dir: "El Parlament Europeu ha votat avui a favor de la reorientació de la política de transport a les nostres ciutats i garantir que pugui respondre als grans reptes que avui s'enfronta el sector. Hem de garantir que el sector del transport canviï cap a fonts d'energia renovables i realment sostenibles i, en última instància, això significa allunyar-nos dels sistemes dominats pels cotxes i dels combustibles fòssils com el dièsel i la gasolina.

“El transport té implicacions importants per al canvi climàtic, la salut pública i el medi ambient. El sector és responsable del 70% de les emissions urbanes de gasos d'efecte hivernacle, mentre que més de 400,000 persones moren prematurament cada any a causa de la contaminació de l'aire, a la qual el transport és un gran contribuent. Necessitem urgentment accions polítiques més proactives per canviar això. Com ha tornat a destacar l'escàndol de Volkswagen, això també implica lleis rigoroses sobre la contaminació de l'aire que s'apliquen correctament.

"L'informe adoptat avui durant la cimera sobre el clima de la COP21 de l'ONU demana un calendari clar per a la reducció de les emissions de CO2 del transport urbà. També demana la introducció de proves d'emissions dels cotxes basades en condicions reals de conducció i sense les llacunes que es considerin actualment. Les ciutats haurien de desenvolupar plans de transport sostenible que incloguin zones de baixes emissions, límits de velocitat segurs, trànsit alternat, transport públic assequible i infraestructures per a bicicletes millorades. L'informe també insta a una major implantació de sistemes de transport intel·ligents, que tenen com a objectiu limitar el trànsit, per exemple mitjançant el desenvolupament de l'ús compartit de cotxes o informació de trànsit en temps real. Els ingressos dels peatges o els impostos de carretera s'han de destinar a projectes de mobilitat sostenible".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències