Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#LatePayments: Període mitjà de pagament decreixent, però més progrés necessari

COMPARTIR:

publicat

on

a la fi dels pagaments-directivaLa Comissió Europea ha adoptat avui (26 agost) 1 informe sobre l'aplicació de la Directiva sobre morositat. la Directiva posa en marxa mesures estrictes per protegir les empreses europees contra la morositat en les transaccions amb les autoritats públiques i altres negocis.

L'informe mostra que, com a resultat de la Directiva, el període mitjà de pagament en les transaccions d'empresa a empresa a la UE s'ha reduït en més d'un dia des 10 2013. Les autoritats nacionals han reconegut la importància de la lluita contra la morositat i, si escau, s'han adoptat mesures addicionals per garantir el compliment de la Directiva.

La comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska, va dir: "Estem supervisant de prop l'aplicació de la Directiva sobre el retard de pagament i hem observat una disminució constant dels períodes de pagament mitjans a la UE. Però el retard en el pagament encara perjudica moltes empreses, en particular les pimes, i, en definitiva, la competitivitat de la UE. Pagar en el termini legal de 30 dies és un repte per a les autoritats públiques.

"Encara queda feina per fer abans que es faci realitat una cultura coherent de pagament ràpid. Encoratgem a tots els països de la UE a reforçar els seus esforços per combatre els retards de pagament".

L'informe recomana noves mesures, en particular, un seguiment més estret i més coherent de l'evolució dels períodes mitjans de cobrament en base a una metodologia comuna. Més informació sobre morositat està disponible en DG CREIX pàgina web.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències