Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

normes sincronitzats poden forjar una #DigitalSilkRoad

COMPARTIR:

publicat

on

sense nomDurant la Cimera del G20, que es va celebrar a principis de setembre de 2016 a Hangzhou, la millora de la connectivitat, la cooperació digital i la innovació es van situar al capdamunt de l’agenda internacional. Però ara necessitem propostes concretes de seguiment.

En l'àmbit dels béns físics i el comerç, la iniciativa de la "Nova Ruta de la Seda" de la Xina ha cridat molt l'atenció tant a nivell nacional com internacional des del seu anunci fa tres anys el 7 de setembre de 2013 pel president xinès Xi Jinping. Des de llavors, la Xina ha fet grans esforços per garantir la naturalesa oberta de l’iniciat i ha donat la benvinguda a nous projectes i idees noves. Gràcies a això, s’han aportat enormes oportunitats als països de la Ruta de la Seda. Avui, ja estan en marxa 900 projectes, per valor de 890 milions de dòlars, inclosos els enllaços ferroviaris de Pequín amb Duisburg a Alemanya i la Xina diu que invertirà almenys 4 bilions de dòlars als països de la Ruta de la Seda.

Per què no una estratègia internacional similar per a l’altra, però invisible carretera de la seda, la Ruta de la Seda Digital?

D'una banda, Europa està completant el seu "mercat únic digital", l'objectiu principal del qual és l'harmonització de les regulacions nacionals mitjançant la reducció de les barreres d'operació comercial a través de les fronteres internes de la UE, proporcionant a les empreses de la UE una escala i recursos per créixer, a més de fer de la UE una ubicació encara més atractiva per a empreses globals.

Si tenien èxit, els 28 mercats europeus de les TIC es convertirien en un mercat únic de 500 milions d’usuaris d’Internet, proporcionant a les empreses de la UE escala i recursos per créixer més enllà del mercat intern de la UE i convertint la UE en un lloc encara més atractiu per a les empreses mundials. Per descomptat, un mercat únic europeu per a l’economia digital també el faria més atractiu per als jugadors estrangers a venir a Europa i servir als 28 estats membres des d’una única botiga. La UE té intenció d’utilitzar l’estratègia del mercat únic digital per reactivar l’economia europea i permetre a la UE recuperar la competitivitat i el lideratge en el mercat global. Això no passarà d'un dia per l'altre, però el pla, si s'implementa, tindrà conseqüències gegantines per a l'economia digital mundial i per a la Xina.

D'altra banda, la Xina aposta per iniciatives com la política d'Internet Plus i l'estratègia nacional de dades massives per impulsar el seu creixement digital com a trampolí per al desenvolupament econòmic del país.

Per què no combinar tots dos en el marc d'un Tractat de la Ruta de la Seda Cibernètica?

anunci

Aquesta iniciativa és en interès de les dues parts i amplificaria els efectes dels programes paral·lels en curs tant a la Xina com a la UE. Les empreses xineses han reaccionat ràpidament a la digitalització dels processos de producció industrial i estan prenent mesures per adaptar-se ràpidament. La indústria manufacturera europea també ha d’estar preparada per fer aquest repte. Crear una aliança amb la Xina, que està interessada en augmentar els seus nivells d’inversió i oportunitats de cooperació a Europa, pot ser una preciosa oportunitat per a la indústria europea per accelerar la seva transformació digital. El Tractat de la Ruta de la Seda Cibernètica hauria de cobrir el desplegament de noves infraestructures digitals; la promoció de nous serveis i aplicacions digitals i l’aproximació de requisits i normes administratives.

La base de la infraestructura d’una carretera de seda digital: 5G i Internet de les coses

Xina és el mercat d’Internet més gran del món i definitivament assumirà un paper de lideratge en el desenvolupament global de 5G i IoT en les properes dècades. Europa hauria de ser la primera en aliar-se amb la Xina, cosa que li permetrà formar part del club precursor, desenvolupar la seva pròpia capacitat 5G i IoT a la velocitat més ràpida i garantir grans participacions en aquest nou mercat.

La Xina i la UE podrien dur a terme accions conjuntes tant en el camp de la investigació com en els assajos tecnològics. També s'esperen iniciatives conjuntes concretes, com ara les primeres "Ciutats 5G completes", situades al llarg de la Ruta de la Seda.

Nous serveis electrònics i aplicacions per a la Ruta de la Seda

Xina és el mercat de comerç electrònic més gran del món, amb vendes al detall en línia que sumen 3.9 bilions de RMB (590 milions de dòlars EUA). Europa s’hauria de centrar a enfortir encara més els seus llaços amb les empreses xineses de comerç electrònic i a intensificar el comerç en línia transfronterer UE-Xina.

El comerç electrònic transfronterer al llarg de la Ruta de la Seda també significa un enorme potencial per a les pimes situades als països de la Ruta de la Seda per arribar als consumidors xinesos de classe mitjana cada vegada més en expansió i cada vegada més exigents. Hem de pensar com implementar la iniciativa e-WTP d'Alibaba al llarg de la Ruta de la Seda.

Un fons de la Ruta de la Seda donaria suport i invertiria en pimes al llarg de la ruta de la seda que operen en tecnologies de la tecnologia 5G, alta tecnologia i apassionades per l’expansió del negoci en altres mercats i aquelles que estiguin interessades en transformar els seus negocis tradicionals en digitals.

El fons també es dirigiria a les empreses d’alta tecnologia. Les startups es poden veure com a injeccions de sang fresca a les venes d’una economia, amb una enorme vitalitat i nutrició necessàries per obtenir un rendiment més fort. A la Xina, cada dia s’instal·len 13,000 noves empreses.

Els avantatges del potencial de cooperació en startups entre països de la Ruta de la Seda estan més enllà de la imaginació.

Aproximació dels requisits i normes administratives

Les normes que la UE està escrivint actualment en el marc de la seva iniciativa de mercat únic digital afectaran la manera com es regula Internet a tot el món. Aquí hi ha una oportunitat única per harmonitzar les regulacions d’Internet de la Xina i la UE alhora.

En particular, s’haurien d’obrir negociacions per harmonitzar les normes xineses i de la UE per a les compres en línia de continguts digitals, promoure un lliurament assequible de paqueteria d’alta qualitat, harmonitzar els règims de propietat intel·lectual i reduir la càrrega tributària a la UE i al llarg de la Ruta de la Seda.

Viouslybviament, això no només és cosa dels funcionaris. Els consellers delegats haurien d’estar implicats a través d’un fòrum d’interessats per proporcionar els seus aportacions sobre els colls d’ampolla i els problemes que dissuadeixen la inversió directa i el comerç.

A més, aquestes negociacions haurien de basar-se en un estudi acadèmic exhaustiu de les respectives regulacions d'Internet a la Xina i la UE.

Si la iniciativa del mercat únic digital de la UE s’ampliés de la UE a la Xina, es crearia un marc regulador que poden invocar gairebé dos mil milions d’usuaris finals per protegir els seus interessos.

ChinaEU defensa aquest ciberespai digital de la Ruta de la Seda, un autèntic mercat únic digital transcontinental que engloba la UE i la Xina juntament amb altres països de la Ruta de la Seda que intentarien unir-se a la iniciativa digital.

ChinaEU és una associació internacional dirigida per empreses destinada a intensificar la investigació conjunta i la cooperació empresarial i les inversions mútues en Internet, telecomunicacions i alta tecnologia entre la Xina i Europa. ChinaEU proporciona una plataforma per al diàleg constructiu entre líders de la indústria i representants de primer nivell de les institucions europees i del govern xinès. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències