Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió registra la Iniciativa Ciutadana Europea "Ban #Glyphosate".

COMPARTIR:

publicat

on

SERVEI D'ANTENA Traudt

La iniciativa s'ha registrat formalment el 25 de gener d'aquest registre s'iniciarà un procés d'un any de recollida de signatures en suport de la iniciativa ciutadana proposada pels seus organitzadors.

The Commission’s decision to register the Initiative concerns only the legal admissibility of the proposal. The conditions for admissibility, as foreseen by the ECI Regulation, are that the proposed action does not manifestly fall outside the framework of the Commission’s powers to submit a proposal for a legal act, that it is not manifestly abusive, frivolous or vexatious and that it is not manifestly contrary to the values of the Union.

El Col·legi de Comissaris va discutir l'admissibilitat legal de l'ECI proposat avui i va arribar a la conclusió que es complien els requisits legals per al registre de l'ECI. El Col·legi no s'ha analitzat el contingut de la iniciativa en aquesta etapa.

En cas que la ICE rebrà un milió de declaracions de suport dins d'un any, a partir d'almenys set diferents estats membres, la Comissió haurà de reaccionar dins dels tres mesos. La Comissió pot decidir entre seguir la petició o no seguir a la sol·licitud i, en ambdós casos seria necessari per explicar el seu raonament.

Fons

ICE van ser introduïts amb el Tractat de Lisboa i llançat com una eina de fixar l'agenda en mans dels ciutadans a l'abril 2012, amb l'entrada en vigor del Reglament de ECI que implementa les disposicions del Tractat.

anunci

Una vegada registrada formalment, un ICE permet a un milió de ciutadans d'almenys una quarta part dels estats membres per convidar a la Comissió Europea que proposi un acte jurídic en les àrees on la Comissió té el poder per fer-ho.

Si - i només si - 1 ECI registrada rep les signatures d'un milió de declaracions validades de suport d'almenys set Estats membres, la Comissió ha de decidir si és o no actuaria, i explicar els motius de tal elecció.

Més informació

Full text of the proposed ‘Ban Glyphosate’ ECI (Disponible en 25 de gener)

ECI Organizers’ Website

Altres firmes IEM actualment recollint

pàgina web ECI

Reglament ECI

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències