Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

#Europol es produeix amb el tràfic il·legal d’espècies vegetals i d’extinció en perill d’extinció

COMPARTIR:

publicat

on

europol-580
El director d'Europol, Rob Wainwright, es va reunir amb Steven Broad, director executiu de TRAFFIC
(A la foto), a la seu central d'Europol a La Haia el 2 de febrer per discutir una major cooperació en la lluita contra la delinqüència mediambiental, després de la signatura d'un memoràndum d'entesa (MoU) entre les dues parts el 2016.

L'objectiu del MoU és facilitar l'intercanvi d'informació i suport, així com millorar la coordinació entre les dues organitzacions per lluitar contra la delinqüència mediambiental, especialment el tràfic il·legal d'espècies animals i vegetals en perill d'extinció.

El director d'Europol, Rob Wainwright, va destacar: "A Europol es complau ampliar les seves associacions en aquesta àrea com a mitjà per ajudar a protegir el medi ambient i les nostres economies. La lluita contra els delictes mediambientals també dóna suport a esforços més amplis per combatre altres delictes com la corrupció, el blanqueig de capitals, la falsificació, el frau, la falsificació i, de vegades, fins i tot el terrorisme o el tràfic de drogues".

El director executiu de TRAFFIC, Steven Broad, va dir: "El tràfic de vida salvatge és un problema global que s'ha d'abordar mitjançant col·laboracions internacionals: TRAFFIC espera donar suport a Europol per complir el seu desafiant paper en la lluita contra la delinqüència contra la vida salvatge mitjançant avaluacions estratègiques i suport operatiu als estats membres".

Els delictes mediambientals representen un negoci molt lucratiu, especialment per als grups de crim organitzat, ja que aquests delictes són més difícils de detectar i les sancions són més baixes en comparació amb altres àrees delictives. El caràcter transnacional dels delictes mediambientals ha fet que calgui una cooperació millorada entre les agències d'aplicació de la llei i les organitzacions no governamentals, fent que els acords estratègics siguin crucials en la lluita contra el tràfic d'espècies animals i vegetals en perill d'extinció.

A més, la UE és un punt de trànsit clau per al comerç il·legal de vida salvatge, especialment entre Àfrica i Àsia. Donada la presència de TRAFFIC als cinc continents, el MoU permet a Europol reforçar la seva posició per fer front a aquesta amenaça emergent.

Aquesta iniciativa també s'ajusta a la Pla d'acció de la UE per lluitar contra el tràfic de fauna, en el qual Europol juga un paper important.

anunci

Sobre Trànsit

TRÀNSIT, la xarxa de seguiment del comerç de vida salvatge, treballa per garantir que el comerç de plantes i animals salvatges no sigui una amenaça per a la conservació de la natura. TRAFFIC és una aliança estratègica de la UICN i WWF.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències