Connecteu-vos amb nosaltres

EU

FEANTSA crida l'atenció sobre la manca d'absència de les dones a #InternationalWomensDay 

COMPARTIR:

publicat

on

Sense llar-dona-1024x298La manca d'habitatge a les dones augmenta a diversos països europeus, amb increments especialment sorprenents a França, on hi ha hagut un augment de 22% en dones que sol·liciten allotjament d'emergència i Irlanda, on hi va haver un augment de 28% en dones que accedeixen a serveis sense sostre entre gener 2016 i Gener 2017.

La investigació suggereix que en el cas de les dones, hi ha una perspectiva de gènere a les seves experiències amb alts nivells de trauma infantil, la violència i la violència sexual. La majoria dels estudis posen en relleu la complexa naturalesa de la falta d'habitatge de la dona i el solapament entre les persones sense llar de la dona i altres necessitats de suport - per exemple, problemes de salut mental, violència domèstica, el consum de drogues i el trauma. Les dones que no tenen llar tenen una sèrie de problemes greus, relacionats entre si i excepcionalment complexos, que contribueixen a la seva manca d'habitatge i la recuperació fan difícil.

Aquesta intersecció entre la manca d'habitatge i altres necessitats de suport posa en relleu la importància de les respostes coordinades a les persones sense llar que estan sensibilitzats a les diferències de gènere associats amb el procés de convertir-se en persones sense llar i l'experiència de les persones sense llar en si.

Hi ha molts signes encoratjadors que el sector de persones sense llar està canviant actualment lluny dels enfocaments reactius com ara proporcionar refugi, aliments i roba a més solucions a més llarg termini, com ara habitatge permanent i suport al voltant de les necessitats de l'individu.

Dos nous enfocaments han sorgit per fer front a la manca d'habitatge. Les avaluacions mostren que a tot Europa Primera Habitatge ofereix el millor model de la manca d'habitatge resoldre per al voltant de 80% de persones sense llar amb necessitats complexes. És un model que proporciona inicialment una tinença relativament segura i, a continuació, combina això amb els serveis de tractament de suport en les àrees de salut física i mental, abús de substàncies, l'educació i l'ocupació. Les primeres avaluacions d'habitatge a Europa mostren que els projectes han tingut una alta taxa d'èxit en mantenir a les persones en l'habitatge.

Un altre exemple d'una intervenció eficaç és l'ús d'entorns Psicològicament informat (EIP), un enfocament que implica serveis de remodelació per tal d'abordar els problemes emocionals i psicològics identificats entre les persones sense llar. Peus també han aconseguit un canvi positiu significatiu per a les persones en situació d'exclusió múltiple / privacions i amb antecedents de traumatisme compost en termes de resultats de millora d'habitatge, la millora del comportament, la millora de l'ús dels serveis, i la millora de la salut mental. Aquest enfocament ha estat fins ara principalment ha aplicat al Regne Unit i Irlanda.

Tant els models innovadors esmentats anteriorment s'han aplicat en gran mesura sense una perspectiva de gènere.

anunci

Per què és important comptar amb enfocament de gènere?

Directora FEANTSA Freek Spinnewijn afirma que "És el moment de fer plans específics per posar fi a la manca d'habitatge de la dona i l'adopció d'un enfocament de gènere a les persones sense llar. Hem de passar de indicant problemes a l'adopció de mesures, integració de la recerca a la pràctica i la política. També hem de comprendre millor les rutes i punts de transició dins i fora de la manca d'habitatge de la dona per tal de prevenir i posar fi a la manca d'habitatge. És imprescindible per trencar el cicle de la violència, els traumatismes, problemes de salut mental i la manca d'habitatge que enfronten moltes dones ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències