Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

L'Assemblea de la Gent de #Kazakhstan busca reforçar l'harmonia interètnica

COMPARTIR:

publicat

on

La 22a sessió de l'Assemblea del Poble de Kazakhstan (APK) es va celebrar al Palau de la Pau i l'Acord el 23 d'abril sota la presidència del president kazakh Nursultan Nazarbayev. L’agenda de la sessió es va definir com Mangilik El: One Country - One Destiny.

Més de 1,500 persones van assistir a la concentració, que es va celebrar en el vintè aniversari de l'assemblea. Van intervenir veterans de l’APK de totes les regions, presidents d’associacions ètniques i culturals nacionals i regionals, diputats del Parlament, caps d’òrgans executius centrals, partits polítics, organitzacions religioses, ONG, representants del cos diplomàtic i representants de ciència, art i els mitjans de comunicació. 

“Vam prendre el destí de la república a les nostres mans i vam construir un estat respectat a tot el món. Ho vam fer en nom de la nostra felicitat i benestar actuals, així com de les generacions futures ”, va dir Nazarbayev.

“Avui, tota la gent de Kazakhstan sap, pot veure i experimentar com el seu benestar ha millorat gràcies al creixement econòmic. Avui és un país completament diferent en comparació amb el 1995, per exemple. El PIB per càpita ha crescut 18 vegades en 18 anys des del 1995. Aquest és un miracle kazakh, és per això que vivim en aquestes condicions avui en dia ”, va subratllar el president.

Més del 93 per cent de la gent de Kazakhstan està satisfet amb l'estat de les coses al país, va afirmar Nazarbayev citant de l'enquesta d'opinió realitzada a tot el país per l'enquestador britànic Ipsos MORI. Aquesta enquesta va enquestar una mostra ponderada per edat i gènere a nivell nacional de 1,000 adults majors de 18 anys del 16 de març al 3 d'abril.

Va parlar llargament sobre la història de Kazakhstan al segle XX, que va suposar fins a 20 milions de persones fortament exiliades o traslladades al país mitjançant diversos esforços soviètics. I va proposar, tenint en compte la calorosa acceptació dels kazakhs als nouvinguts, molts dels quals a punt de morir de fam i mort, introduir un dia nacional d’agraïment entre els grups ètnics i cap als kazakhs i marcar-lo l’5.6 de març, el dia es va establir l'APK.

anunci

Durant el congrés, Nazarbayev va nomenar nous diputats de l'APK Lyubov Ni i Oleg Dymov, i va destacar la importància de desenvolupar l'intercanvi cultural-humanitari dins de la recentment formada Unió Econòmica Euroasiàtica (EAEU), referint-se a la unió com una bicicleta que cauria sense un moviment constant .

Al final de la sessió es va adoptar una declaració en què es va assenyalar que a iniciativa del president, l’Any de l’Assemblea està marcat per la inviolabilitat de la política de pau, harmonia, estabilitat i unitat de les persones per aconseguir el benestar i la prosperitat del país. 

La sessió de l’APK va expressar el seu ple suport a Mangilik El, la base nacional dels valors civils i l’imperatiu espiritual de la societat. Nazarbayev va assenyalar que totes les iniciatives, inclosa l'Estratègia 2050, el nou programa d'estímul econòmic Nurly Zhol, les cinc reformes nacionals i el concepte Mangilik El estan dissenyats per a molts anys i només un poderós mecanisme nacional pot fer-ho realitat.

“Aquests poden ser [els fonaments] d'una sola nació del futur. Formem un model únic i encara mai repetit d’unitat de persones. En primer lloc, ens uneix un amor comú per la nostra llar comuna: Kazakhstan. El segon és un consens social en relació amb la història de la nostra antiga terra i el desenvolupament de les llengües. El tercer és la fe profunda en el present i el futur del nostre gran estat i dels seus ciutadans. Aquesta és la base de la nostra pàtria eterna, Mangilik El ”, va dir Nazarbayev. 

Els membres van assenyalar la prioritat absoluta dels nous valors nacionals kazakhs, l’estat de dret, les tradicions estatals i el patriotisme.

En el recurs, la sessió va convocar tots els ciutadans a participar en les eleccions presidencials.

Després que l'assemblea va acabar la seva feina, es va celebrar un concert de gala en honor seu. 

La creació de l'assemblea el 1995 va ser un senyal de la determinació del país i del seu president per garantir que Kazakhstan, un país de més de 130 grups ètnics, no caigués en l'abisme de les lluites interètniques. Els seus representants, procedents de tots els grups ètnics que viuen al Kazakhstan, són els guardians de la rica i harmònica diversitat ètnica del país i asseguren que és una fortalesa més que una debilitat.

Com a part d’aquest paper, l’assemblea avalua totes les lleis per assegurar-se que compleixen els rigorosos estàndards establerts a la Constitució de la nació per defensar els drets dels grups ètnics (drets que sovint eren ignorats a l’era soviètica) i promoure el respecte i la tolerància. Però també promouen positivament aquesta diversitat operant centres culturals, escoles especialitzades i mitjans de comunicació a tot el país.

APK és responsable de gestionar prop de 90 escoles que ofereixen educació en els molts idiomes de la variada població del país. Dóna suport a prop de 200 centres lingüístics especialitzats on nens i adults poden estudiar 30 idiomes diferents i proporciona finançament per a diaris i retransmissions en les llengües natives de molts ciutadans.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències