Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#Oceana: "Els ministres de la UE han de posar fi ara a la sobrepesca al mar Bàltic"

COMPARTIR:

publicat

on

En 9 octubre, el Consell d'Agricultura i Pesca de la UE (AGRIFISH) es reunirà a Luxemburg, on els ministres decidiran els límits de captura per al mar Bàltic el 2018. Oceana ha defensat activament perquè els Total Admissibles de Captures (TAC) estiguin en línia amb els consells científics. i amb els compromisos de la Política Pesquera Comuna (PPC), en particular per acabar amb la sobrepesca abans del 2020.

"Exigim als ministres que deixin de pescar excessivament al mar Bàltic i que estableixin límits de pesca que permetin la recuperació de les poblacions", va dir el director executiu d'Oceana a Europa, Lasse Gustavsson. “Acabar amb la sobrepesca a les aigües de la UE no només és bo per al medi ambient, també és bo per a l'economia. Garantir poblacions de peixos saludables i explotar-les amb el seu màxim rendiment sostenible podria generar 4.9 milions d'euros anuals a les economies de la UE i crear més de 92 llocs de treball nous", va afegir Gustavsson.

A l'agost, la Comissió Europea va publicar el seu anual proposta per a les possibilitats de pesca al mar Bàltic, que serà la base de la decisió final. Malgrat un llarg història de l'estoc de bacallà del Bàltic occidental en mal estat, la Comissió va decidir proposar exactament el mateix TAC que l'any anterior (5597 tones), que establiria uns límits de captura molt superiors al que es considera sostenible.

La recomanació científica per al bacallà del Bàltic Occidental estableix que les captures comercials totals de l'estoc el 2018 haurien d'estar entre 1376 tones i 3541 tones. A causa del mal estat de l'estoc i del nivell greu de sobrepesca, Oceana recomana que les captures no superin el llindar inferior de 1376 tones.

En només 10 anys, les captures comercials de l'estoc de bacallà occidental s'han reduït més de la meitat, en gran part a causa de la sobrepesca contínua. Quan es pesca de manera sostenible, les captures de bacallà del Bàltic occidental poden augmentar en més de 40 mil tones (un augment del 700% en comparació amb les captures del 2016), generant fins a 80 milions d'euros d'ingressos addicionals. Però aquesta circumstància no és exclusiva del bacallà occidental; si es recuperen i es gestionen bé les captures de poblacions de peixos al Bàltic podrien augmentar 170 mil tones (+ 25%).

Les decisions polítiques estan al centre de la mala gestió de la pesca europea. Un nou estudiar Un encàrrec d'Oceana mostra que el Producte Interior Brut (PIB) de la UE podria augmentar en 4.9 milions d'euros anuals si la pesca de la UE es recupera i es gestiona bé.

Més informació sobre Posició d'Oceana sobre les oportunitats de pesca del mar Bàltic el 2018.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències