El Comissari d'Assistència Humanitària i Crisi, Christos Stylianides, fa una declaració sobre mortals #ForestFires i tempestes en diversos estats membres

"Avui tots els nostres pensaments es fan amb els nostres ciutadans que pateixen els incendis forestals devastadors a Portugal i Espanya i les tempestes que afecten Irlanda i el Regne Unit.

"Els nostres condols són per a tots aquells que han perdut tristament els seus éssers estimats i felicitarem als valents primers que treballen en condicions difícils per salvar la vida dels altres.

“Estem en contacte constant amb les autoritats respectives i hi ha disponibles totes les eines d'atenció d'emergència de la UE.

“El primer suport de la UE ja està en camí.

"El president Juncker ha parlat amb el primer ministre de Portugal, António Costa, i he parlat amb la ministra Constança Urbano de Sousa per oferir la plena solidaritat i disposició de la UE a ajudar-lo.

"Després d’una sol·licitud d’assistència de les autoritats portugueses, els avions contra incendis d’Itàlia s’envien a través del mecanisme de protecció civil de la UE. Aquests avions especialitzats operaran a les zones més afectades de Portugal i proporcionaran un valuós suport als esforços nacionals d’emergència.

“També seguim de prop els esdeveniments relacionats amb l'huracà Ophelia que afecten actualment parts d'Irlanda i el Regne Unit.

"En aquesta etapa, les autoritats irlandeses han demanat assistència a través del sistema de mapes de satèl·lits Copernicus de la UE. Les imatges de satèl·lit altament detallades ajudaran els equips nacionals de protecció civil a avaluar l’abast dels danys i millorar l’enfocament dels esforços d’ajuda.

"El nostre Centre de Coordinació de Resposta d'Emergència 24 / 7 està treballant tot el dia per canalitzar el suport de la UE i estem preparats per mobilitzar qualsevol ajuda demanada".

Fons

La Comissió Europea coordina les ofertes voluntàries realitzades pels estats participants a través de la Mecanisme de Protecció Civil de la UE, i pot cofinançar el transport d'articles d'ajuda i experts al país en qüestió. El mecanisme de protecció civil només es pot activar a petició de les autoritats nacionals. La mobilització d’assistència es coordina a través de l’equip Centre de coordinació de la resposta d'emergència de la Comissió, que monitoritza de prop el desenvolupament i ofereix la possibilitat de cofinançar el transport per l’assistència que s’ofereix.

L'assistència pot consistir en articles per a ajuda immediata, així com experts i equips d'intervenció de suport. En cas d’incendis, el suport pot incloure aeronaus extintors. La Comissió no pot enviar avions ni equips a si mateix a través del mecanisme.

En general, el mecanisme facilita la cooperació en la resposta als desastres entre els estats europeus de 34 (estats membres de la UE 28, ex República iugoslava de Macedònia, Islàndia, Noruega, Montenegro, Sèrbia i Turquia).

enllaços

Fitxa tècnica: UE: líder mundial en ajudar els afectats per les crisis

Fotos: Centre de resposta d'emergències de la Comissió Europea

Fotos: visita de Christos Stylianides, membre de la CE, al Centre de coordinació de la resposta a emergències de la UE

Vídeo: Centre de resposta d'emergències de la Comissió Europea

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Desastres, EU, Fons de Solidaritat de la Unió Europea, Northern Ireland, Portugal, Espanya, UK

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *