Connecteu-vos amb nosaltres

Estònia

#DigitalHealth: més de 100 organitzacions europees aborden la innovació digital en l'atenció sanitària

COMPARTIR:

publicat

on

 

Avui, 17 d’octubre, en una conferència d’alt nivell sobre salut electrònica a Tallinn, una declaració conjunta d'organitzacions de salut electrònica es va anunciar per accelerar la innovació digital en atenció sanitària. La declaració de més de 100 organitzacions europees demana mesures concretes per desenvolupar la salut electrònica a Europa i s’espera que totes les parts interessades en el futur de la salut electrònica la recolzin i s’uneixin als grups de treball treballant en accions i solucions concretes.

El comissari europeu per a la salut i la seguretat alimentària, Vytenis Andriukaitis, que va assistir a la conferència d'eHealth a Tallinn, també ha estat a l'avantguarda del desenvolupament de la salut electrònica a Europa. “Celebro que la Presidència estoniana hagi convertit la cooperació de la UE en suport a la innovació en salut digital com una prioritat. En la reunió informal del Consell del juliol, els ministres de Salut van expressar la seva voluntat de ser més ambiciosos en matèria de salut digital i de col·laborar més eficaçment en qüestions com la seguretat de dades, la ciberseguretat i els nous productes de programari per compartir dades ”, va dir Andriukaitis. "Sembla que finalment ha arribat l'impuls per convergir els nostres esforços. Treballem junts amb governs, professionals de la salut, empreses i investigadors, però sobretot amb els pacients per fer realitat la salut digital a Europa ”.

“Els països europeus han avançat en el desenvolupament de la salut electrònica, tant en el desenvolupament de sistemes d'informació sanitària com en la introducció de receptes digitals. Però això no és suficient per fer front a les expectatives creixents de la gent i per beneficiar-se de la innovació digital en atenció sanitària ", va dir el ministre estonià de Salut i Treball, Jevgeni Ossinovski. “La declaració és un gran exemple de com els diferents grups d'interès estan disposats a treballar per aconseguir un objectiu comú. Les autoritats públiques tenen un paper crucial a jugar en la creació de condicions per al desenvolupament de serveis electrònics, però necessitem les contribucions de totes les parts interessades del sector de la salut i col·laboracions privades-públiques per implementar els canvis ".

Brian O'Connor, president d'ECHAlliance, va destacar la importància de la Digital Health Society (DHS): "Com que es necessita una visió holística, el moviment DHS ha integrat aportacions d'un grup de múltiples parts interessades, compartint una visió entre ciutadans i pacients, responsables polítics, professionals de la salut i gestors de serveis sanitaris, científics, empreses, startups, asseguradores i fons d'inversió, inversors, etc. destaca els objectius i les iniciatives de cada categoria de grups d'interès per assolir en un moviment col·lectiu. Ara es convida a persones i organitzacions a inscriure’s al moviment DHS i a participar en el treball dels grups de treball DHS ”.

La Digital Health Society, iniciada per la Presidència estoniana del Consell de la Unió Europea i ECHAlliance, ha reunit una Declaració d'eHealth que inclou més de 100 propostes d'organitzacions europees per desenvolupar eHealth a Europa.

anunci

La Declaració descriu els colls d’ampolla que dificulten el desenvolupament de la salut electrònica, com ara la manca de confiança de les persones en els serveis electrònics a Europa, la manca d’interoperabilitat entre els diferents sistemes d’informació, la manca d’un marc legal clar, la formació inadequada en salut. professionals de l’atenció. Proposant solucions per superar aquests obstacles, el document posa l’èmfasi en la necessitat d’aproximacions unificades al desenvolupament d’infraestructures d’intercanvi de dades, sensibilitzant la gent sobre l’ús de solucions de salut electrònica i aplicant el Reglament de protecció de dades de la Unió Europea de manera que no creï obstacles innecessaris al lliure flux de dades entre els estats membres.

La Declaració i els debats de la conferència donaran suport a les conclusions del Consell de la Unió Europea, que hauran de ser adoptades pels ministres de salut al Consell de ministres de salut de desembre.

La conferència d’alt nivell sobre salut electrònica 'La salut a la societat digital. La societat digital per a la salut ' té lloc a Tallinn del 16 al 18 octubre. Més de 600 experts en salut digital d’Europa i de tot el món s’han reunit a Tallinn per intercanviar coneixements i compartir les millors pràctiques com a part de la conferència eHealth Tallinn. La conferència té una transmissió en directe que es pot seguir a través de Lloc web de la Presidència d'Estònia.

 

Programa de la conferència

Fotos de la conferència

La Declaració de la Societat de la Salut Digital

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències