Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

El mar més productiu d'Europa es va separar del Parlament, diu #Oceana

COMPARTIR:

publicat

on

El 30 de maig, el Parlament Europeu va adoptar en la seva votació final el Pla Plurianual del Mar del Nord (NSMAP). El pla cobreix gairebé un terç de totes les captures de peixos a les aigües de la UE i inclou espècies demersals, com ara: bacallà, eglefino, merlà, llenguado, solla i llamàntol. Segons Oceana, l'acord final no és acceptable, ja que no implementa totalment els objectius de la Política Pesquera Comuna (PPC) i encara permet la sobreexplotació de determinades poblacions de la regió.

El 8 de desembre de 2017, a acord polític sobre la proposta de la Comissió Europea per al NSMAP es va arribar a través de les anomenades negociacions de "tríleg". Els legisladors de la UE han incomplert completament els requisits legalment vinculants establerts per la PPC i el Parlament va perdre l'oportunitat de defensar la seva pròpia posició aprovada a la votació del ple del setembre de 2017. El Parlament també va cedir a la pressió i les baixes ambicions del Consell en aquesta matèria. .

"La decisió sobre el Pla Plurianual del Mar del Nord està per sota de les expectatives. El 41% de les poblacions de la regió del Mar del Nord encara estan sobreexplotades, mentre que si es gestionen de manera sostenible, totes les poblacions del Mar del Nord podrien produir 1.45 milions de tones més de peix anualment (un 90% augment) en els propers 10 anys Les economies que depenen de la pesca haurien de tenir una vida útil més llarga que un mandat polític", va dir Lasse Gustavsson, director executiu d'Oceana Europa.

El mar del Nord, que acull el caladero més ric d'Europa, requereix un compromís més fort i ambiciós cap a la gestió sostenible dels seus recursos, pel bé del medi ambient, així com pel futur dels pescadors.

Els propers plans de gestió plurianuals de la UE que es negocien actualment (per a l'Atlàntic occidental i per a la Mediterrània occidental) haurien de garantir una gestió millor i sostenible de totes les poblacions de peixos de la UE, complint l'obligació de la PPC d'aturar la sobrepesca l'any 2020. Tots els plans de pesca haurien de prioritzar la recuperació total de les poblacions. protegint els juvenils mitjançant l'establiment de zones de recuperació de les poblacions de peixos i aplicant taxes d'explotació basades en la ciència. Només garantint un enfocament de gestió integrat basat en els ecosistemes, es poden reposar les poblacions i garantir la rendibilitat a llarg termini dels mitjans de subsistència dels pescadors.

Més informació: Posició conjunta de les ONG sobre el resultat de les negociacions del NSMAP

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències