#Brazil llança una disputa comercial contra #China sobre sucre #WTO

| Octubre 25, 2018

Brasil ha presentat una queixa contra Xina amb l'Organització Mundial del Comerç per qüestionar les restriccions de Beijing sobre les importacions de sucre, va publicar una presentació publicada per l'OMC aquesta setmana, escriu Tom Miles.

Brasil va dir que desafiava la mesura de "salvaguarda" de la Xina sobre el sucre importat, l'administració de la quota tarifària i el seu sistema de "llicència d'importació automàtica" per al sucre fora de la quota.

El recurs brasiler a l'OMC, que confirma un trasllat aprovat per la seva cambra de comerç exterior CAMEX el passat mes d'agost, és una resposta a la caiguda de les exportacions de sucre brasilera, ja que la Xina va imposar l'any passat un 31% addicional de sucre.

L'impost es va reduir a 40% aquest maig i es reduirà a 35% al maig de 2019. Arriba a la tarifa regular del sucre, que és 15% en els primers 1.945 milions de tones i 50% en qualsevol importació fora d'aquesta quota, va dir la presentació brasilera.

L'Acord de salvaguardias de l'OMC permet que aquests aranzels com a mesura temporal per contrarestar un augment sobtat i imprevist de les importacions que amenaça amb danyar els productors nacionals.

Però hi ha condicions que s'han de complir per aplicar les regles, i Brasil va dir que la Xina va trencar les normes de l'OMC 12 amb les seves garanties, cinc regles amb les seves quotes i 13 amb el seu sistema de llicències.

Brasil va dir que el sistema de llicències d'importació automàtica (AIL), que aplicava a les importacions fora de la quota, no era "automàtic".

"A més, sota el sistema AIL, si les importacions augmenten massa ràpidament, MOFCOM pot reduir o aturar l'emissió de llicències per importar sucre en qualsevol moment. Xina restringeix la importació de sucre fora de la quota ".

El Ministeri de Comerç de la Xina va dir la setmana passada que les seves mesures de salvaguarda sobre les importacions de sucre estaven d'acord amb les normes de l'OMC.

Al llançar una disputa, Brasil ha obert una finestra de 60-day per a la Xina per intentar solucionar el problema en les converses. Després d'això, Brasil podria sol·licitar l'adjudicació d'un tribunal de disputes de l'OMC.

Això provocaria un litigi que trigaria anys, però podria conduir a que la Xina es vegi obligada a abandonar les seves restriccions de sucre o afrontar possibles sancions comercials, si es constata que les seves polítiques de sucre trenquen les regles.

Brasil havia proposat que la Xina eximiera una quantitat limitada de sucre brasiler de la salvaguarda, però Xina va resistir el pla, va dir una font propera a les negociacions a l'abril.

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brasil, Xina, EU