#Brazil llança una disputa comercial contra #China sobre sucre #WTO

| Octubre 25, 2018

El Brasil ha presentat una queixa contra la Xina amb l'Organització Mundial del Comerç per posar en qüestió les restriccions de Beijing a les importacions de sucre, una presentació publicada per l'OMC aquesta setmana, escriu Tom Miles.

El Brasil va dir que desafiaria la mesura de "salvaguarda" de la Xina sobre el sucre importat, l'administració de la seva quota tarifària i el sistema de "llicència automàtica d'importació" per al sucre fora de la quota.

El recurs del Brasil a l'OMC, que confirma una mudança aprovada per la seva cambra de comerç exterior CAMEX a l'agost de 31, és una resposta a la caiguda de les exportacions de sucre brasileres ja que la Xina va imposar una tarifa addicional de sucre 45% l'any passat.

L’impost es va reduir a 40% aquest maig i es reduirà a 35% al maig 2019. A la part superior de la tarifa regular per al sucre, que és 15% en els primers 1.945 milions de tones i 50% a les importacions fora d'aquest contingent, segons la declaració del Brasil.

L'Acord sobre les salvaguardes de l'OMC permet que aquestes tarifes siguin una mesura temporal per contrarestar un sobtat i imprevist augment de les importacions que amenacen amb danyar els productors nacionals.

Però hi ha condicions que s'han de complir per aplicar les normes, i el Brasil va dir que la Xina va trencar les regles de 12 OMC amb les seves garanties, cinc regles amb les seves quotes i 13 amb el seu sistema de llicències.

El Brasil va dir que el sistema de llicències automàtiques d'importació (AIL), que s'aplicava a les importacions fora de la quota, no era "automàtic".

"A més, en virtut del sistema AIL, si les importacions augmenten massa ràpidament, el MOFCOM pot reduir o aturar l'emissió de llicències per importar sucre en qualsevol moment. La Xina restringeix així la importació de sucre fora de quota. "

El Ministeri de Comerç de la Xina va assenyalar la setmana passada que les seves mesures de salvaguarda sobre les importacions de sucre s'ajustaven a les regles de l'OMC.

Amb el llançament d’una disputa, el Brasil ha obert una finestra de 60-dies perquè Xina intenti resoldre l'assumpte en converses. Després d'això, el Brasil podria sol·licitar l’adjudicació per un grup de disputes de l’OMC.

Això provocaria litigis que trigarien anys, però que podrien portar a la Xina a obligar-se a deixar les restriccions de sucre o enfrontar-se a possibles sancions comercials, si les seves polítiques de sucre trenquen les regles.

El Brasil havia proposat que Xina exemptés una quantitat limitada de sucre brasiler de la salvaguarda, però la Xina es va resistir al pla, va dir una font propera a les negociacions a l'abril.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brasil, Xina, EU

Els comentaris estan tancats.