La Comissió Europea dóna la benvinguda a l'adopció per part del Consell de noves normes de la UE per facilitar les vendes de béns i subministraments de #DigitalContent i #DigitalServices

El Consell ha adoptat formalment noves normes de dret contractual que ajudaran als consumidors a confiar en comprar en línia i oferir a les empreses condicions de postvenda harmonitzades a tot Europa.

El vicepresident del mercat únic digital Andrus Ansip va dir: "Aquesta és una excel·lent notícia per als consumidors i el comerç electrònic a la UE. Totes les peces del trencaclosques estan posant-se en marxa: els consumidors estaran més protegits quan es fan compres en línia, el que els permetrà gaudir plenament dels principals èxits del mercat únic digital, com ara la fi dels geoblocs injustificats i els preus més transparents de lliurament de paqueteria ".

La comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere Věra Jourová va afegir: "Ja sigui que compreu en línia o a les botigues, els consumidors ara es beneficiaran del mateix alt nivell de protecció. Si alguna cosa va malament, també a la compra de contingut digital, podran obtenir una reducció de preu o una substitució ".

D'acord amb les noves normes, si els productes o el contingut digital o els serveis digitals són defectuosos, els consumidors tindran remeis clars: poden sol·licitar que el comerciant solucioni el problema i, si no es pot fer això, obtindrà una reducció de preu o un reemborsament. Les regles sobre la conformitat i els remeis seran les mateixes a tota la UE, permetent a les empreses vendre productes i subministrar continguts digitals i serveis digitals a través de les fronteres sense haver de saber quines normes s'apliquen en altres països de la UE.

Amb les noves normes, els consumidors es beneficiaran d’una protecció clara per al mercat en ràpid desenvolupament dels productes intel·ligents. Aquestes noves regles formen part de la Estratègia per al mercat únic digital. Després de la publicació al Diari Oficial, els estats membres hauran de transposar les directrius en la seva legislació nacional abans de fer la seva aplicació en dos anys i mig.

Més informació sobre les noves regles disponibles a declaració I a full de dades.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, economia digital, Mercat únic digital, societat digital, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.