El diàleg 1st #Taiwan sobre economia digital es recull a Brussel·les

El ministre de l'NDC, Chen Mei-ling (esquerra) i el director general de DG DG, Roberto Viola, intercanvien regals a la inauguració del diàleg Taiwan-UE sobre economia digital June 4 a Brussel·les. (Cortesia de NDC)

El primer diàleg Taiwan-UE sobre economia digital va concloure el juny de 5 a Brussel·les, enfortint els intercanvis sobre temes que abasten la intel·ligència artificial, la governança electrònica, la transformació tecnològica de les empreses tradicionals i les oportunitats i els reptes relacionats.

Les delegacions a l'esdeveniment de dos dies van ser dirigides per Chen Mei-ling, ministre del Consell per al Desenvolupament a nivell de gabinet i Roberto Viola, cap de la Direcció general de xarxes de comunicació, contingut i tecnologia (DG Connect) de la Comissió Europea .

En declaracions a l’inauguració de l’esdeveniment, Chen va dir que les tecnologies emergents, com l’AI, la blockchain i les grans dades, alteren fonamentalment les estructures econòmiques i socials globals. Taiwan i la UE han demostrat la seva previsió en respondre a aquesta revolució digital, com ho demostra el Pla de desenvolupament econòmic digital i innovador del govern, o DIGI-plus, i la iniciativa del mercat únic digital de la UE, va afegir.

Mitjançant la facilitació d’intercanvis sòlids en aquests programes, el diàleg pretén reforçar els esforços d’ambdues parts per aprofitar solucions tecnològiques innovadores per fer front als reptes econòmics i socials, segons Chen.

Segons Viola, les estratègies d’economia digital de Taiwan i la UE comparteixen fortes similituds en termes d’idees i valors. La reunió marca un nou capítol en cooperació relacionada, amb els debats en profunditat que esperen establir les bases per a un esdeveniment de seguiment a Taipei, va afegir.

La delegació de Taiwan estava formada per funcionaris de la Junta de Ciència i Tecnologia sota la Direcció Executiva de Yuan, Oficina de Desenvolupament Industrial del Ministeri d'Afers Econòmics, així com del Ministeri de Ciència i Tecnologia.

A més de la reunió sobre economia digital, la delegació es va reunir amb funcionaris de la Direcció General de Justícia i Consumidors per discutir els progressos en la implementació del Reglament general de protecció de dades de la UE, segons el NDC.

DIGI-plus és un programa complet per millorar la infraestructura d'Internet de Taiwan i afavorir els sectors que abasten l'AI, la governança electrònica i el fintech. S'executa a través de 2025 amb un pressupost de prop de NT $ 170 mil milions (US $ 5.34bn).

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, economia digital, Mercat únic digital, societat digital, La tecnologia digital, EU, Taiwan

Els comentaris estan tancats.