Defensa: EU #EuropeanArmy

Foto de l'Agència Europea de DefensaFoto de l'Agència Europea de Defensa

Tot i que no hi ha cap exèrcit de la UE i la defensa continua sent una qüestió exclusiva per als estats membres, la UE recentment ha pres passos importants per impulsar la cooperació en defensa.

Des de 2016, hi ha hagut avenços significatius en matèria de seguretat i defensa de la UE amb diverses iniciatives concretes de la UE per fomentar la cooperació i reforçar la capacitat d’Europa de defensar-se. Llegiu la visió general dels últims desenvolupaments.

Altes expectatives de defensa de la UE

Els europeus esperen que la UE garanteixi seguretat i pau. Tres quartes parts (75%) estan a favor d’una política comuna de defensa i seguretat comunitària d’acord amb a Eurobaròmetre especial sobre seguretat i defensa a 2017 i la majoria (55%) es mostrava a favor de crear un exèrcit de la UE. Més recentment, el 68% dels europeus va dir que volien que la UE fes més coses en defensa (Enquesta Eurobaròmetre 2018 de març).

Els líders de la UE es donen compte que cap país de la UE pot afrontar les amenaces de seguretat actuals de manera aïllada. Per exemple, va demanar el president francès Macron un projecte militar conjunt europeu a 2017, mentre la cancellera alemanya Merkel va dir que "hauríem de treballar en la visió d’un dia per establir un exèrcit europeu adequat" adreça al Parlament Europeu al novembre de 2018. Un dels camins cap a una unió de seguretat i defensa ha estat un dels objectius principals prioritats de la Comissió Juncker.

EN - Eurobaròmetre 2018:% d’Europa pensa que la UE hauria de fer més en política de seguretat i defensa
La majoria dels europeus volen que la UE faci més per augmentar la seguretat i la defensa

Mesures recents de la UE per impulsar la cooperació en defensa

El Tractat de Lisboa preveu una política de defensa de la UE comuna (Article 42 (2) TEU). No obstant això, el tractat també indica clarament la importància de la política de defensa nacional, inclosa la pertinença a la OTAN o la neutralitat.

En els darrers anys, la UE ha començat a aplicar-se iniciatives ambicioses per proporcionar més recursos, estimular l'eficiència, facilitar la cooperació i donar suport al desenvolupament de capacitats:

  • La cooperació estructurada permanent (PESCO) va ser llançat el desembre de 2017, i els països de la UE 25 participen a partir del juny de 2019. Actualment opera sobre la base de 34 projectes concrets amb compromisos vinculants incloent un Comandament mèdic europeu, un sistema de vigilància marítima, assistència mútua per a la seguretat cibernètica i equips de resposta ràpida i una escola mixta d'informació de la UE.
  • El Fons de Defensa Europea (EDF) era va posar en marxa al juny 2017. És la primera vegada que el pressupost de la UE s’utilitza per cofinançar la cooperació en defensa i el fons hauria de formar part de la UE següent pressupost a llarg termini (2021-2027). EDF complementarà les inversions nacionals i proporcionarà pràctiques i financeres incentius per a la investigació col·laborativa, el desenvolupament i l'adquisició conjunts d’equips de defensa i tecnologia.
  • S'ha reforçat la UE cooperació amb l’OTAN in Zones 74 incloent la seguretat cibernètica, exercicis conjunts i la lluita contra el terrorisme.
  • Un pla per facilitar mobilitat militar dins i en tota la UE per fer possible que el personal militar i els equips actuïn més ràpidament en resposta a crisis.
  • Fer el finançament de missions civils i militars i operacions més efectives. Actualment, la Unió Europea té aquestes missions en tres continents, amb una àmplia gamma de mandats i desplegant més de personal civil i militar de 16.
  • Des de juny 2017 hi ha una nova estructura de comandament i control (MPCC) per millorar la gestió de crisis de la UE.

Passar més, gastar millor, gastar junts

A la cimera de l'OTAN a Gal·les a 2014, els països de la UE que són membres de l'OTAN es van comprometre a gastar 2% del seu producte interior brut (PIB) en defensa per 2024. El Parlament Europeu ha estat convidant els estats membres a l’altura.

Estimacions de l’OTAN 2018 demostren que només sis països (Grècia, Estònia, Regne Unit, Letònia, Polònia i Lituània) van gastar 2% del seu PIB en defensa.
No obstant això, construir la defensa de la UE no només consisteix a gastar més, sinó també a gastar de manera eficient. Els països de la UE col·lectivament són el segon despesa de defensa més gran del món després dels EUA, però es calcula que es gasten uns € 26.4 milions cada any a causa de la duplicació, la sobrecapacitat i les barreres a la contractació. Com a resultat, a Europa es fan servir més de sis vegades més sistemes de defensa que als Estats Units. Aquí és on la UE pot proporcionar les condicions perquè els països col·laborin més.

Si Europa ha de competir a tot el món, haurà de reunir i integrar les seves millors capacitats, ja que s'estima que 2025 La Xina es convertirà en la segona despesa de defensa més gran al món després dels EUA.

il·lustració infogràfica sobre els beneficis d'una cooperació més estreta en matèria de defensa a nivell de la UEEls beneficis d'una cooperació més estreta en defensa

La posició del Parlament Europeu
El Parlament Europeu ha demanat repetidament una demanda completa utilitzant el potencial del Tractat de Lisboa disposicions per treballar cap a una unió de defensa europea. Recolza consistentment una major cooperació, un augment de la inversió i la compartició de recursos per crear sinergies a nivell de la UE per protegir millor els europeus.

desafiaments implicats

A part dels reptes pràctics, la UE ha de conciliar les diferents tradicions i diferents cultures estratègiques. El Parlament creu que un Llibre blanc de la UE la defensa seria una manera útil de fer-ho i donar suport al desenvolupament d’una futura defensa de la UE política.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Agència Europea de Defensa (EDA), Parlament Europeu, Cos de Pau Europea, OTAN

Els comentaris estan tancats.