La Comissió Europea nomena un nou cap de representació a #Croatia i assessora per a la preparació de la presidència del Consell del país

La Comissió Europea ha nomenat Ognian Zlatev (A la foto) com a nou responsable de la representació de la Comissió a Zagreb, Croàcia. Assumirà les seves funcions en 1 July 2019. Zlatev succeeix a Branko Baričević, que s'està convertint en un assessor del president Juncker per a la preparació de la presidència croata del Consell de la Unió Europea a la primera meitat de 2020.

1. Nou cap de la representació de la Comissió a Zagreb

Zlatev, nacional búlgara, és actualment cap de la representació de la Comissió Europea a Sofia, Bulgària. Experta en comunicació altament experimentada, amb gairebé anys d’experiència professional, va recolzar amb èxit el treball de la Comissió durant els últims anys de la 30 a la representació a Sofia i, sobretot, durant la presidència búlgara del Consell de la UE a 6. Zlatev aporta un excel·lent coneixement dels assumptes de la UE, les habilitats de gestió destacades i una experiència considerable en el desenvolupament de mitjans de comunicació, el sud-est d'Europa i els Balcans Occidentals. Parla búlgar, anglès, rus, croat i serbi.

Zlatev es va graduar a la Universitat de Sofia, St Kliment Ohridski, i és llicenciat en Filologia Clàssica. Posteriorment, va obtenir titulacions en comunicació política, relacions amb els mitjans de comunicació i desenvolupament, campanyes electorals i gestió d'ONG.

Zlatev té fortes habilitats comunicatives. Es va incorporar a la Comissió Europea a 2011 i va ser el cap de la unitat de comunicació de la Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió. Abans d'això, Zlatev va ser membre del consell d'administració de la televisió nacional búlgara i va fundar i va dirigir el Centre de desenvolupament de mitjans a Bulgària. També va ser membre fundador i president de la Xarxa d'Europa de sud-est per a la professionalització dels mitjans de comunicació, a la qual pertanyen els centres de comunicació i instituts 15 de la regió. Va ser director del Centre d’informació de l’Open Society Institute de Sofia, gerent del Centre de la BBC a Bulgària i oficial d’intercanvi a l’oficina del British Council a Bulgària.

Zlatev també ha treballat com a consultor per a institucions internacionals (UNESCO, OSCE, Banc Mundial) al sud-est d'Europa i als Balcans occidentals, entre d'altres. És membre de l'Associació Europea de Directors de Comunicacions i president de l'Associació de Comunicació del Sector Públic del sud-est europeu des de 2014.

2. Assessor de la Presidència de Croàcia del Consell de la UE

La Comissió Europea també va nomenar a Baričević com a assessor del president en qüestions relacionades amb la preparació de la presidència croata del Consell de la UE. Baričević ha estat el cap de la representació de la Comissió Europea a la República de Croàcia des de 1 2013 de juliol, quan Croàcia es va convertir en la 28 de la UEth estat membre. Es va unir a la Comissió Europea del Ministeri de Relacions Exteriors de Croàcia, on havia servit, entre 2005 i 2012, com a cap de missió de Croàcia a la Unió Europea a Brussel·les. Anteriorment havia treballat a diferents missions diplomàtiques de Croàcia (als Estats Units, Xipre i Portugal). Abans de la seva carrera diplomàtica, Baričević va ser un metge, havent realitzat estudis a Zagreb, Nova York i Munic.

Per tant, la Comissió Europea continuarà aprofitant la seva vasta experiència i suport diplomàtic durant aquest important moment.

Fons

La Comissió Europea té representacions en tots els estats membres de la UE, així com oficines regionals a Barcelona, ​​Belfast, Bonn, Cardiff, Edimburg, Marsella, Milà, Munic i Wroclaw. Les representacions són els ulls, les orelles i la veu de la Comissió a tots els estats membres de la UE. Interactuen amb les autoritats nacionals i els grups d'interès i informen els mitjans de comunicació i el públic sobre les polítiques de la UE. Les representacions es presenten a la seu de la Comissió sobre esdeveniments significatius als estats membres. Des del començament de la Comissió Juncker, els caps de representació són nomenats pel president i són els seus representants polítics a l’Estat membre al qual es publiquen.

Més informació està disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Croàcia, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.