Els diputats tornen a planejar perjudicar a un #Brexit de forma negativa

| Juliol 11, 2019

Els legisladors britànics (9 juliol) van aprovar aquest dimarts una mesura que podia dificultar al pròxim primer ministre forçar-se a través d’un Brexit sense resoldre, tot i que el moviment es va aturar sense un bloc obert. escriu William James.

Boris Johnson, el favorit per fer-se càrrec de líder del partit conservador i dirigir la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, ha argumentat que el país hauria de sortir de la UE a l'octubre de 31, fins i tot si no s'ha acordat cap acord de transició formal.

Això ha fet pensar que Johnson podria suspendre el parlament per evitar que els legisladors, la majoria dels quals hagin manifestat la seva oposició a un Brexit sense res, puguin frustrar el seu pla de sortida de "fer o morir".

Dimarts, els legisladors van votar 294-293 a favor d'un canvi de legislació que passés pel parlament i que requeriria que els ministres facin informes quinzenals sobre els progressos cap al restabliment de l'executiu derrocat d'Irlanda del Nord.

Això podria complicar qualsevol intent de suspendre el parlament a finals d’any com una manera d’evitar que els legisladors tractessin d’enfrontar-se a un Brexit sense cap acord el 10 d’octubre. Es van rebutjar les mesures complementàries destinades a reforçar el pla.

No obstant això, aquells que esperen detenir el Brexit sense cap acord creuen que el seu pla podria exigir que el parlament s’entrevista durant el període previ al dia del Brexit, complicant qualsevol oferta del nou primer ministre britànic a "prorrogar" o suspendre la legislatura.

"Admeto lliurement que un dels objectius d’aquestes esmenes és procurar que aquesta extraordinària amenaça, que hauríem de ser prorrogada, pugui ser copejada", va dir Dominic Grieve, el legislador conservador darrere de la proposta. vots.

Si el Parlament està assegut, els que s'oposen a un Brexit sense res, creuen que poden trobar una manera de bloquejar una sortida no controlada que els inversors temen causar una gran interrupció a la cinquena economia del món i als seus socis comercials.

El pròxim primer ministre britànic serà anunciat el mes de juliol de 23 després d’un vot postal dels membres del partit conservador.

Johnson no ha descartat la suspensió del parlament, però espera renegociar un acord de Brexit que els legisladors poden aprovar. Brussel·les ha dit que l’acord existent, que el Parlament ha rebutjat tres vegades, no es pot obrir de nou.

Tot i que es va aprovar un element del pla per evitar una suspensió del parlament, altres van ser rebutjats i la part més àmplia va ser desqualificada per l'oficina del president abans de debatre. En línia amb la convenció, no es va donar cap motiu per a la desqualificació.

La legislació encara ha de completar diverses etapes de control abans de finalitzar-se i convertir-se en llei.

No obstant això, destaca l’oposició del parlament a cap acord i el potencial d’un desafiament legal, afegint més incertesa si Johnson guanya el poder i ha de recórrer a mesures sense provar per honrar la seva promesa de sortida de 31 d’octubre al fet que el partit conservador del partit del Partit Conservador sigui obert.

"Crearia risc legal si fos promulgat: estic segur que si hi hagués un intent de prorrogar el parlament, hi hauria processos legals, i crec que els tribunals estarien en un punt ajustat si fos així", va dir Richard Ekins, Professor associat de la Universitat d'Oxford i responsable del "Projecte d'energia judicial" del think tank Policy Exchange.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, Jeremy Corbyn, Treball, UK

Els comentaris estan tancats.