#Brexit ajuda per a ciutadans de la UE

| Setembre 9, 2019
Els ciutadans de la UE afectats per les modificacions de les regles d’immigració com a conseqüència del Brexit se’ls haurà de rebre ajuda i consells addicionals.

El projecte de drets ciutadans de la UE, avalat per £ 50,000 del govern escocès, lliurarà esdeveniments a nivell nacional per donar a conèixer el que han de fer per mantenir-se a Escòcia després del Brexit.

El focus se centrarà en ajudar els ciutadans vulnerables de la UE que puguin tenir necessitats més complexes o que puguin afrontar barreres a l’hora de sol·licitar un estatus assentat i que necessitin suport addicional. Els advocats d’immigració oferiran assessorament d’experts i la interpretació estarà disponible quan correspongui.

El ministre de Migració, Ben Macpherson, va dir: "Els ciutadans de la UE enriqueixen significativament la nostra societat i contribueixen enormement a l'economia i als serveis públics d'Escòcia. El meu missatge és senzill: sempre sereu benvinguts a Escòcia, volem que us quedeu i us donarem suport per quedar-vos. És per això que el govern escocès va llançar la nostra campanya Stay in Scotland a principis d’any.

"Es lamentable que el govern del Regne Unit obligui els ciutadans de la UE a presentar-se a la conservació dels seus drets existents i continuem instant el govern del Regne Unit a implementar un sistema declaratiu. Tot i això, també volem assegurar-nos que la gent romangui a Escòcia i que estigui informada i donada suport quan sol·licitin un estat de liquidació.

“Per això, finançem el Projecte per als Drets de la Ciutadania per oferir una sèrie d’actes de divulgació i informació per als ciutadans de la UE i les seves famílies a tot Escòcia. Aquests esdeveniments donaran a conèixer el règim de liquidació de la UE, proporcionaran als sol·licitants la informació necessària i la senyalització del suport disponible per ajudar la gent a mantenir-se. "

Noelia Martinez, coordinadora del projecte per als drets ciutadans, va dir: “Aquest tipus de suport és extremadament important per als ciutadans de la UE a Escòcia que estan preocupats pel que passaria pels seus drets després del Brexit. Molts, com jo mateix, han sol·licitat amb èxit l’estat de liquidació, però, segons els treballs d’informació i informació anteriors, sabem que encara hi ha un munt de ciutadans de la UE que no estan segurs de com sol·licitar-los o que han tingut dificultats per presentar-los.

"Aquest finançament addicional és molt ben rebut, ja que ens permetrà continuar la nostra tasca, posant especial èmfasi en arribar a ciutadans vulnerables de la UE i aquells que viuen en zones més llunyanes d'Escòcia."

Fons

Projecte de drets ciutadans de la UE proporciona informació, assessorament i suport als ciutadans de la UE a Escòcia.

A l’abril es va presentar un paquet de suport per ajudar els ciutadans de la UE a quedar-se a Escòcia, inclòs
£ 250,000 de recurs dedicat per a suport comunitari.

Comentaris

Comentaris de Facebook

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, Escòcia, UK

Els comentaris estan tancats.