Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#EUstrivesformore - President-elect von der Leyen unveils her 'geopolitical Commission'

publicat

on

Ursual von der Leyen es va dirigir al Parlament Europeu, juliol de 2019

Avui (10 de setembre), la presidenta electa Ursula von der Leyen (VDL) ha presentat el seu equip i la nova estructura del proper col·legi de la Comissió Europea. La nova estructura reflecteix les prioritats i les ambicions fixades en les directrius polítiques que van rebre un ampli suport del Parlament Europeu al juliol, escriu Catalina Feore.

VDL vol que la UE lideri en una "transició cap a un planeta saludable i un nou món digital". Però ella té ganes de remarcar que ningú no s’ha de deixar enrere. En algunes maneres, ha adoptat el llenguatge de Macron i una Europa que protegeix. Es va referir a la creació d’oportunitats per a tothom on visquin, el sexe, la seva edat.

President-elect Ursula von der Leyen said: "We will take bold action against climate change, build our partnership with the United States, define our relations with a more self-assertive China and be a reliable neighbour, for example to Africa. This team will have to stand up for our values and world-class standards. My Commission will be a geopolitical Commission committed to sustainable policies. And I want the European Union to be the guardian of multilateralism. Because we know that we are stronger by doing together what we cannot do alone."

El president electe es va referir repetidament a la nova Comissió com a "comissió geopolítica".

A principis d'aquest any, el Consell Europeu de Relacions Exteriors va encarregar a YouGov que realitzés enquestes sobre més de 60,000 persones a tot Europa, l'estudi va trobar que els ciutadans europeus semblen estar més entusiastes perquè la UE adopti un paper geopolític més fort que el que reflecteixen les polítiques actuals de la UE.

ECFR - European Council on Foreign Relations

Hi haurà tres vicepresidents executius (Vestager, Dombrovskis, Timmermans) i cinc vicepresidents més, inclòs l'Alt Representant, Josep Borrell. Això fa que hi hagi vuit vicepresidents més pesats.

Tres vicepresidents executius will have a double function. They will be both vice president responsible for one of three core topics of the President-elect's agenda and Commissioners.

El vicepresident executiu, Frans Timmermans (Països Baixos) coordinarà els treballs sobre l'Acord Verd Europeu. També gestionarà la política d’acció climàtica, recolzada per la Direcció General d’Acció Climàtica.

President-elect Ursula von der Leyen said Europe’s Green Deal would become Europe’s hallmark: "Those who act first and fastest will be the ones who grasp the opportunities from the ecological transition. I want Europe to be the front-runner. I want Europe to be the exporter of knowledge, technologies and best practice."

Timmermans is a First Vice President in the current Commission, in his current position he has been a strong advocate for and defender of the rule of law and the EU's fundamental values.

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (Dinamarca) coordinarà tota la nostra agenda sobre una Europa adequada a l'era digital. Que l'EVP mantingui el seu paper com a comissari de competència, va ser sorpresa.

President-elect Ursula von der Leyen said: "We have to make our single market fit for the digital age, we need to make the most of artificial intelligence and big data, we have to improve on cybersecurity and we have to work hard for our technological sovereignty."

La gran tecnologia estarà preocupada per aquesta afirmació de la necessitat de sobirania tecnològica. Les decisions de Vestager com a comissari de competència en el mandat actual van enfadar moltes d’aquestes empreses, també com el treball de la UE en matèria de protecció de dades, drets d’autor i impost sobre vendes digitals va afectar a aquelles empreses que consideraven que la UE s’estava centrant injustament en elles.

Valdis Dombrovskis esdevindrà vicepresident executiu for 'An Economia that Works for People' which will be a continuation of his current role, but without Pierre Moscovici to upstage him. His role will cover financial services, supported by the Directorate-General for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union.

President-elect Ursula von der Leyen said: "We have a unique social market economy. It is the source of our prosperity and social fairness. This is all the more important when we face a twin transition: climate and digital. Valdis Dombrovskis will lead our work to bring together the social and the market in our economy."

Els altres cinc vicepresidents

Josep Borrell (Espanya, actual ministre d'Afers Exteriors espanyol): designat de RRHH / VP, Una Europa més forta al món;

Věra Jourová (República Txeca, comissària de la Comissió Juncker): Valors i transparència;

Margaritis Schinas (Grècia, antiga eurodiputada, funcionària de la Comissió Europea): Protegir el nostre estil de vida europeu;

Maroš Šefčovič (Eslovàquia, vicepresidenta a la Comissió de Juncker): Relacions Interinstitucionals i Prospettiva;

Dubravka Šuica (Croàcia, eurodiputat): democràcia i demografia.

Els altres comissaris designats són:

Johannes Hahn (Àustria) serà l’encarregat de “Pressupost i administració', and informarà directament al president de la Comissió, Ursula von der Leyen. Com a membre amb molt de temps del Col·legi, sap sobre la importància de fomentar una administració moderna.

Didier Reynders (Bèlgica), que es va formar com a advocat, és un ex-ministre de finances nacional amb molt experiència, ministre d'Afers Exteriors i Europeus i ministre deefence. In the new Commission, he will be responsible for ‘Justice' (including the topic of the rule of law).

Mariya Gabriel (Bulgària) és actual comissari europeu. Va treballar amb dedicació i energia en el digital cartera i is now moving on to create new perspectives for the young generation (‘Innovation and Youth' portfolio).

Stella Kyriakides (Cyprus) is a medical psychologist with many years of experience in the field of social affairs, health and cancer prevention. She will lead the ‘Health' portfolio.

Kadri Simson (Estònia) és membre del parlament estonià i ministre d’Afers Econòmics i Infraestructures. Ho farà estar a càrrec de the ‘Energy' portfolio.

Jutta Urpilainen (Finland) was not only Finance Minister and a long-standing member of the Finnish Parliament's Foreign Affairs Committee; she has also worked as a special envoy in Ethiopia. She will take over responsibility for ‘International Partnerships'.

Sylvie Goulard (France), former MEP, is a dedicated and convinced European. As the ‘Internal Market' commissioner, she will lead our work on industrial policy and promote the Digital Single Market. She will also be responsible for the new Directorate-General for Defensa Indústria i espai.

László Trócsányi (Hongria) és l'exministre de justícia d'Hongria. Dirigirà el "Veïnatge and Enlargement' portfolio.

Phil Hogan (Ireland), the incumbent commissioner for agriculture, will bring his experience to the new Commission in the ‘Trade' portfolio.

Paul Gentiloni (Italy), former Italian prime minister and minister of foreign affairs, will be sharing his vast experience in the ‘Economy' portfolio.

Virginijus Sinkevičius (Lithuania), Lithuanian minister for economy and innovation, will be responsible for ‘Environment and Oceans'.

Nicolas Schmit (Luxemburg) està oferint la seva experiència del Parlament Europeu i el seu servei com a ministre nacional d'Ocupació i Administració Treball, and will now be responsible for the ‘Jobs' portfolio.

Helena Dalli (Malta) ha dedicat la seva vida política a la igualtat i ha estat ministra del diàleg social, els afers del consumidor i les llibertats civils, i també as a Minister for European Affairs and Equality. She will lead the ‘Equality' portfolio.

Janusz Wojciechowski (Polònia) va ser un membre del Parlament Europeu amb molt de temps a l'Agricultura Comitè i Actualment és membre del Tribunal de Comptes Europeu. Ho farà estar a càrrec de the portfolio ‘Agriculture'.

Elisa Ferreira (Portugal) és actualment vice-governador del Banc de Portugal. Ha estat diputada al Parlament Europeu durant molts anys, i was the Portuguese Minister for Planning and Minister for Environment. She will lead the ‘Cohesion and Reforms' portfolio.

Rovana Plumb (Romania) és membre del Parlament Europeu (vicepresident del grup dels Socials i els Demòcrates), I exministre nacional de medi ambient i canvi climàtic, ministre de labour, ministre de fons europeus, ministre d’educació i ministre de transports. Ho farà estar a càrrec de the ‘Transport' portfolio.

Janez Lenarčič (Eslovènia) és un diplomàtic eslovè. Va ser secretari d’estat europeu Afers i va treballar estretament durant diversos anys amb les Nacions Unides, la organització per a la seguretat i la cooperació a Europa i la Unió Europea. Ho farà estar a càrrec de the ‘Crisis Management' portfolio.

Ylva Johansson (Sweden) is national minister for employment and also a former minister for schools and minister for health and elderly care and member of the Swedish Parliament. She is also a highly respected expert in the fields of employment, integration, health and welfare. She will lead the ‘Home Affairs' portfolio.

EU

La Comissió llança una iniciativa per a una producció de cacau més sostenible

publicat

on

On 22 September, the European Commission began an initiative to improve sustainability in the cocoa sector. A new multi-stakeholder dialogue will bring together representatives of Côte d'Ivoire and Ghana – the two main cocoa producing countries accounting for 70% of global cocoa production – as well as representatives of the European Parliament, EU member states, cocoa growers and civil society.

It aims to deliver concrete recommendations to advance sustainability across the cocoa supply chain through collective action and partnerships. Executive Vice President and acting Trade Commissioner Valdis Dombrovskis (a la foto) said: “The cocoa sector is important for the EU and our trading partners. Today's launch of the multi-stakeholder dialogue for sustainable cocoa will help to guide the sector's recovery from Covid-19, while also finding solutions to existing sustainability challenges. We plan to develop concrete recommendations on sustainable cocoa as trade is not only about growth and profits, but also the social and environmental impact of our policies.”

“When we talk about cocoa, sustainability is key,” said International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen. “Lifting up the three pillars of sustainable development in one go – social, economic and environmental – is possible. We stand ready to act as an honest broker to create the foundation of a new international framework for sustainable cocoa.”

The new dialogue will be supported by technical assistance for cocoa producing countries. For more information, see a full el comunicat de premsa, un lloc web dedicat and a multi-stakeholder dialogue concept paper.

Seguir llegint

Drogues

Lluita contra les drogues il·lícites: llançament de l'Informe Europeu sobre Drogues 2020

publicat

on

El 22 de setembre, la comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson, va participar en el llançament virtual de l'Informe Europeu sobre Drogues 2020, juntament amb Laura d'Arrigo, presidenta del consell d'administració del Centre europeu de control de drogues i drogodependències, i el director de l'Agència, Alexis Goosdeel.

La vicepresidenta Margaritis Schinas, que va promoure la nostra forma de vida europea, va dir: “Els grups de crims organitzats van adaptar ràpidament les seves operacions de drogues a la nova situació de la pandèmia de coronavirus. Segons l'Estratègia de la Unió de Seguretat, estem treballant per reduir tant la demanda com l'oferta de drogues il·lícites ".

El comissari Johansson va dir: "Els alts nivells de cocaïna i heroïna confiscats mostren que els delinqüents continuen explotant cadenes de subministrament, rutes marítimes i grans ports per traficar amb drogues, posant en perill la salut i la seguretat de les persones que viuen a Europa. El crim organitzat modern necessita una resposta organitzada moderna. Per això, estem treballant amb les nostres agències europees per desmantellar les xarxes de narcotràfic i pertorbar la producció alhora que millorem la prevenció i l'accés al tractament ".

L’Informe Europeu sobre Drogues analitza l’ús recent de drogues i les tendències del mercat a la UE, Turquia i Noruega. L'informe d'aquest any mostra un augment de la disponibilitat de cocaïna amb incautacions en un màxim rècord que ascendeixen a 181 tones, gairebé el doble de les incautacions d'heroïna a 9.7 tones i una alta disponibilitat de medicaments d'alta puresa a la UE.

També explora l'aparició de nous opioides sintètics, que preocupen especialment la salut i aborda els desafiaments causats per la pandèmia del coronavirus. L'informe està disponible online, juntament amb un comunicat de premsa complet de l'Observatori Europeu de Drogues i Drogodependències.

Seguir llegint

EU

Mercat únic: els estats membres i la Comissió prioritzen la tasca per eliminar les barreres a la lliure circulació de mercaderies i serveis

publicat

on

En la segona reunió formal del Grup de treball sobre l'aplicació del mercat únic (SMET), els representants dels estats membres i de la Comissió van discutir un pla per prioritzar la feina per eliminar les barreres clau que dificulten el funcionament del mercat únic. El pla de treball pretén, entre d’altres, evitar possibles restriccions relacionades amb una segona onada de pandèmia de coronavirus, així com abordar altres restriccions en ecosistemes industrials clau, com la construcció i el turisme, amb la finalitat de millorar la resistència del mercat únic.

El comissari Breton, responsable del mercat interior, va dir: “Creat fa pocs mesos, el grup de treball del mercat únic és una eina clau per treballar juntament amb tots els estats membres per garantir el bon funcionament del nostre mercat únic establint un enfocament coordinat abordar les restriccions i fer complir les normes de la UE. Ara vam acordar un conjunt d’àrees prioritàries, incloses les restriccions i barreres relacionades amb el coronavirus en ecosistemes industrials clau, per garantir que el mercat únic pugui exercir el seu paper complet en la contribució a la recuperació i recuperació d’Europa. ”

En aquesta reunió, el SMET es va centrar en la manera d’abordar les barreres del sector agroalimentari i als serveis professionals regulats, així com va discutir un enfocament coordinat de la UE per a la construcció d’emmagatzematges de medicaments i equipament mèdic que eviti possibles penúries i garanteixi la transparència.

Durant la reunió, el grup de treball també va discutir un mandat fort i clar que li permetrà enfortir les mesures de compliment per evitar una implementació inadequada o excessivament diferenciada per part dels estats membres. El compromís dels estats membres amb la tasca SMET es va reiterar durant el Consell de Competitivitat del 18 de setembre

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències