#EUstrivesformore - El president electe von der Leyen presenta la seva "Comissió geopolítica"

| Setembre 10, 2019

Ursual von der Leyen es va dirigir al Parlament Europeu, juliol de 2019

Avui (10 de setembre), la presidenta electa Ursula von der Leyen (VDL) ha presentat el seu equip i la nova estructura del proper col·legi de la Comissió Europea. La nova estructura reflecteix les prioritats i les ambicions fixades en les directrius polítiques que van rebre un ampli suport del Parlament Europeu al juliol, escriu Catalina Feore.

VDL vol que la UE lideri en una "transició cap a un planeta saludable i un nou món digital". Però ella té ganes de remarcar que ningú no s’ha de deixar enrere. En algunes maneres, ha adoptat el llenguatge de Macron i una Europa que protegeix. Es va referir a la creació d’oportunitats per a tothom on visquin, el sexe, la seva edat.

El president electe Ursula von der Leyen va dir: "Agafarem accions contra el canvi climàtic, construirem la nostra associació amb els Estats Units, definirem les nostres relacions amb una Xina més autoafirmada i serem un veí de confiança, per exemple a Àfrica. Aquest equip haurà de defensar els nostres valors i estàndards de primer nivell mundial. La meva Comissió serà una Comissió geopolítica compromesa amb polítiques sostenibles. I vull que la Unió Europea sigui la guarda del multilateralisme. Perquè sabem que som més forts fent allò que no podem fer sols ”.

El president electe es va referir repetidament a la nova Comissió com a "comissió geopolítica".

A principis d'aquest any, el Consell Europeu de Relacions Exteriors va encarregar a YouGov que realitzés enquestes sobre més de 60,000 persones a tot Europa, l'estudi va trobar que els ciutadans europeus semblen estar més entusiastes perquè la UE adopti un paper geopolític més fort que el que reflecteixen les polítiques actuals de la UE.

ECFR - Consell Europeu de Relacions Exteriors

Hi haurà tres vicepresidents executius (Vestager, Dombrovskis, Timmermans) i cinc vicepresidents més, inclòs l'Alt Representant, Josep Borrell. Això fa que hi hagi vuit vicepresidents més pesats.

Tres vicepresidents executius tindrà una doble funció. Tots dos seran vicepresidents responsables d’un dels tres temes fonamentals de l’agenda del president electe i comissaris.

El vicepresident executiu, Frans Timmermans (Països Baixos) coordinarà els treballs sobre l'Acord Verd Europeu. També gestionarà la política d’acció climàtica, recolzada per la Direcció General d’Acció Climàtica.

El president electe Ursula von der Leyen va dir que el tracte verd europeu esdevindria el distintiu d’Europa: “Els que actuïn primer i més ràpid seran els que aprofiten les oportunitats de la transició ecològica. Vull que Europa sigui el primer líder. Vull que Europa sigui l’exportador de coneixement, tecnologies i bones pràctiques. "

Timmermans és el primer vicepresident de l’actual comissió, en la seva posició actual ha estat un defensor i ferm defensor de l’estat de dret i dels valors fonamentals de la UE.

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (Dinamarca) coordinarà tota la nostra agenda sobre una Europa adequada a l'era digital. Que l'EVP mantingui el seu paper com a comissari de competència, va ser sorpresa.

El president electe Ursula von der Leyen va dir: "Hem d’aconseguir que el nostre mercat únic s’adapti a l’era digital, hem d’aprofitar al màxim la intel·ligència artificial i les grans dades, hem de millorar la ciberseguretat i hem de treballar dur per al nostre sobirania tecnològica. ”

La gran tecnologia estarà preocupada per aquesta afirmació de la necessitat de sobirania tecnològica. Les decisions de Vestager com a comissari de competència en el mandat actual van enfadar moltes d’aquestes empreses, també com el treball de la UE en matèria de protecció de dades, drets d’autor i impost sobre vendes digitals va afectar a aquelles empreses que consideraven que la UE s’estava centrant injustament en elles.

Valdis Dombrovskis esdevindrà vicepresident executiu per a 'An Economia que treballa per a la gent ”, que serà la continuació del seu paper actual, però sense que Pierre Moscovici el posés en escena. El seu paper abastarà els serveis financers, amb el suport de la Direcció General d'Estabilitat Financera, Serveis Financers i Unió de Mercats de Capital.

El president electe Ursula von der Leyen va dir: “Tenim una economia social de mercat única. És la font de la nostra prosperitat i equitat social. Això és encara més important quan afrontem una transició bessona: climàtica i digital. Valdis Dombrovskis dirigirà el nostre treball per reunir el mercat social i el mercat de la nostra economia. "

Els altres cinc vicepresidents

Josep Borrell (Espanya, actual ministre d'Afers Exteriors espanyol): designat de RRHH / VP, Una Europa més forta al món;

Věra Jourová (República Txeca, comissària de la Comissió Juncker): Valors i transparència;

Margaritis Schinas (Grècia, antiga eurodiputada, funcionària de la Comissió Europea): Protegir el nostre estil de vida europeu;

Maroš Šefčovič (Eslovàquia, vicepresidenta a la Comissió de Juncker): Relacions Interinstitucionals i Prospettiva;

Dubravka Šuica (Croàcia, eurodiputat): democràcia i demografia.

Els altres comissaris designats són:

Johannes Hahn (Àustria) serà l’encarregat de “Pressupost i administració', i informarà directament al president de la Comissió, Ursula von der Leyen. Com a membre amb molt de temps del Col·legi, sap sobre la importància de fomentar una administració moderna.

Didier Reynders (Bèlgica), que es va formar com a advocat, és un ex-ministre de finances nacional amb molt experiència, ministre d'Afers Exteriors i Europeus i ministre deefence. A la nova Comissió, serà responsable de la "Justícia" (inclòs el tema de l'estat de dret).

Mariya Gabriel (Bulgària) és actual comissari europeu. Va treballar amb dedicació i energia en el digital cartera i ara avança per crear noves perspectives per a la generació jove (cartera “Innovació i joventut”).

Stella Kyriakides (Xipre) és un psicòleg mèdic amb molts anys d’experiència en l’àmbit dels assumptes socials, la salut i la prevenció del càncer. Dirigirà la cartera de "Salut".

Kadri Simson (Estònia) és membre del parlament estonià i ministre d’Afers Econòmics i Infraestructures. Ho farà estar a càrrec de la cartera "Energia".

Jutta Urpilainen (Finlàndia) no només era un ministre de Finances i un membre de llarg temps del Comitè d'Afers Exteriors del Parlament finlandès; també ha treballat com a enviat especial a Etiòpia. Ella assumirà la responsabilitat de “Associacions internacionals”.

Sylvie Goulard (França), ex-eurodiputada, és una europea dedicada i convençuda. Com a comissària del "mercat interior", dirigirà els nostres treballs en política industrial i promourà el mercat únic digital. També serà responsable de la nova direcció general de Defensa Indústria i espai.

László Trócsányi (Hongria) és l'exministre de justícia d'Hongria. Dirigirà el "Veïnatge Cartera i Ampliació.

Phil Hogan (Irlanda), el nou comissari per a l'agricultura, aportarà la seva experiència a la nova Comissió en la cartera "Trade".

Paul Gentiloni (Itàlia), ex primer ministre italià i ministre d'Afers Exteriors, compartirà la seva àmplia experiència en la cartera "Economia".

Virginijus Sinkevičius (Lituània), ministre de l'economia i la innovació lituana, serà responsable de "Medi ambient i oceans".

Nicolas Schmit (Luxemburg) està oferint la seva experiència del Parlament Europeu i el seu servei com a ministre nacional d'Ocupació i Administració Treball, i ara serà responsable de la cartera "Jobs".

Helena Dalli (Malta) ha dedicat la seva vida política a la igualtat i ha estat ministra del diàleg social, els afers del consumidor i les llibertats civils, i també com a ministre d’Afers Europeus i Igualtat. Dirigirà la cartera “Igualtat”.

Janusz Wojciechowski (Polònia) va ser un membre del Parlament Europeu amb molt de temps a l'Agricultura Comitè i Actualment és membre del Tribunal de Comptes Europeu. Ho farà estar a càrrec de la cartera "Agricultura".

Elisa Ferreira (Portugal) és actualment vice-governador del Banc de Portugal. Ha estat diputada al Parlament Europeu durant molts anys, i va ser el ministre de Planificació portuguès i ministre de Medi Ambient. Dirigirà la cartera de “Cohesió i Reformes”.

Rovana Plumb (Romania) és membre del Parlament Europeu (vicepresident del grup dels Socials i els Demòcrates), I exministre nacional de medi ambient i canvi climàtic, ministre de labour, ministre de fons europeus, ministre d’educació i ministre de transports. Ho farà estar a càrrec de la cartera "Transport".

Janez Lenarčič (Eslovènia) és un diplomàtic eslovè. Va ser secretari d’estat europeu Afers i va treballar estretament durant diversos anys amb les Nacions Unides, la organització per a la seguretat i la cooperació a Europa i la Unió Europea. Ho farà estar a càrrec de la cartera de “Gestió de crisis”.

Ylva Johansson (Suècia) és ministre nacional d’ocupació i exministre d’escoles i ministre de salut i atenció de gent gran i membre del Parlament suec. També és una experta molt respectada en els camps de l’ocupació, la integració, la salut i el benestar. Encapçalarà la cartera "Afers interiors".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, Comissió Europea, destacat, les article, política

Els comentaris estan tancats.