#EIB aprova 7 mil milions d'euros per a nous habitatges socials, energia neta, transports i inversions empresarials

| Setembre 11, 2019

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha acordat 7 mil milions d’euros de nou finançament. Això inclou el suport a noves inversions per millorar l’habitatge social, l’energia neta i el transport sostenible, les telecomunicacions, la salut i l’educació. El BEI també va aprovar més de 2.8mn d'euros de suport nou a la inversió empresarial tant mitjançant línies de finançament directe com de crèdit amb bancs locals.

"La reunió d'aquesta setmana a Zagreb demostra l'estret compromís del Banc de la UE amb Croàcia. Puc donar les gràcies al primer ministre Andrej Plenković, El ministre de Finances, Zdravko Marić i els seus col·legues per la seva càlida benvinguda i pel valuós suport de Croàcia al BEI. A la nostra junta de Zagreb vam aprovar 7bn d'euros de nova inversió que millora els habitatges, reduirà les emissions de carboni i millorarà l'educació, la salut i el creixement empresarial ", va dir el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer.

Suport a la inversió a tot Croàcia

El Consell d'Administració del BEI es va reunir a la capital croata Zagreb davant la presidència croata de la Unió Europea i va aprovar 150 milions d'euros de nous ajuts per a inversions en agricultura, turisme i fabricació per part de les empreses de Croàcia.

Accelerar la inversió en energies renovables i netes

El BEI va acordar donar suport a la construcció d’un nou parc eòlic 94MW al nord de Polònia, finançant per a projectes d’eficiència energètica i energies renovables a petita escala a Xipre i set centrals solars al Marroc.

També es va aprovar el nou suport a la investigació i la innovació d’energies renovables per part d’una empresa líder en tecnologia d’energia elèctrica espanyola, que aposta per la inversió patrimonial en esquemes d’energia eòlica, solar i a petita escala a tot Europa i que finança la infraestructura d’energia neta a tot Àfrica.

Millora de les connexions de transport urbà i internacional

La reunió del consell de Zagreb va aprovar més de 1.4mn d'euros de nou finançament per a la inversió en transport.

Això inclou l’actualització dels tramvies a Amsterdam, els trens de metro a Barcelona i el transport urbà a Szczecin, així com una nova inversió per ampliar la càrrega de vehicles elèctrics a tot Itàlia i el suport a la investigació digital i automàtica del transport.

El BEI també va acordar finançar l’ampliació de l’aeroport principal de Finlàndia a Hèlsinki i la construcció d’un nou aeroport a l’illa grega de Creta a Heraklion.

Retallar les factures d’energia i millorar l’habitatge social i assequible

La Junta del BEI va aprovar 630m € de nou finançament per a la inversió en habitatge social a França, Alemanya, Polònia i Suècia. Això inclou la construcció de nous habitatges assequibles i eficients energèticament a Alemanya i Suècia i la rehabilitació d’habitatges socials existents a França i Polònia.

Millorar la salut, l’educació i la investigació

Els pacients a Àustria i la regió alemanya de Brandenburg es beneficiaran d’una nova inversió del BEI en centres d’atenció primària i hospitals.

El Consell de la BEI també va acordar finançament per ampliar la investigació al Centre Nacional Grec d'Investigacions Científiques i al Centre Polonès de Ciències i Investigacions. El BEI també donarà suport a la renovació de la seu de París de l’Organització Científica i Cultural de les Nacions Unides, a la UNESCO, i a la construcció i la construcció de guarderies, escoles primàries, secundàries i professionals a tot Montenegro.

Suport a la inversió de PPP

El consell del BEI va acordar donar suport a dos projectes de PPP. Es tracta de la construcció de l'autobahn A49 entre Schwalmstadt i Ohmtal-Dreieck a Alemanya i la inversió en seguretat viària a l'autopista Via 15 al voltant d'Arnhem, els Països Baixos.

5mn d'euros d'inversions avalades pel pla d'inversions per a Europa

Deu projectes aprovats pel consell del BEI avui (11 de setembre) seran garantits pel Fons Europeu d’Inversions Estratègiques (FEIS), el pilar financer del pla Juncker.

Fons

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Això fa que el finançament a llarg termini per a inversions viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE.

Vista general dels projectes aprovats pel Comitè del BEI

Vista general dels projectes aprovats pel Consell d'Administració del BEI després de l'avaluació positiva per part del Comitè d'Inversions EFSI

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Banc Europeu d'Inversions

Els comentaris estan tancats.