#Oceana fa una crida a la UE per prohibir la pesca de bacallà oriental #StopOverfishing #SaveTheCod

| Octubre 10, 2019

El proper octubre de 14, el Consell d'Agricultura i Pesca de la UE (AGRIFISH) es reunirà a Luxemburg per decidir els límits de pesca 2020 per a espècies comercials al mar Bàltic. Oceana insta els ministres a establir els límits de captura d'acord amb els consells científics. És la darrera oportunitat per a la UE de complir amb la 2020 la pesca que no s’aconsegueix per acabar amb la pesca insostenible al Mar Bàltic.

"La reunió del Consell és l'última oportunitat per a la UE d'arribar a l'objectiu legalment obligatori per acabar amb la pesca pesquera al Mar Bàltic per 2020. Ara és hora d’introduir límits de captura estrictament científics per tal d’assegurar un futur sostenible de la pesca a la regió ”, va dir Andrzej Białaś, assessor de polítiques de Oceana Europe. El bacallà és la pedra angular de l’ecosistema marí bàltic. Després de l’enfonsament del bacallà oriental bàltic a principis d’any, els ministres de la UE han de mantenir la prohibició de pesca i eliminar el risc d’atrapacions mentre augmenten els esforços de control i control, per tal de recuperar-se aquest icònic peix. "Amb el bacallà desaparegut, la indústria pesquera que se'n basa en desapareixerà simplement", va afegir Białaś.

La Comissió Europea va publicar a l'agost la seva publicació anual proposta per a oportunitats de pesca al mar Bàltic per a l'any vinent. Malauradament, la proposta de les CE supera de nou la recomanació científica per a l’arengada bàltica occidental i el salmó bàltic. També permet la pesca excessiva contínua de la població amenaçada de bacallà oriental. Això contradiu els principals objectius de la Política Pesquera Comuna que va establir el compromís legal de referència per acabar amb la pesca en aigües de la UE per part de 2020, després que els ministres de la UE perdessin el termini inicial de 2015.

A causa de l'esfondrament del bacallà a l'est, la Comissió Europea introduir al juliol, prohibició immediata de pesca temporal fins a 31 de desembre. Aquesta decisió va ser un bon pas cap a la restauració del bacallà. Però, un pla de recuperació a llarg termini continua essent crucial per garantir un futur sostenible de l'acció. La proposta de la Comissió per a l’any vinent és de 2,000 tones per a captures accidentals, que en el cas de la dèbila del bacallà oriental del Bàltic potser impulsarà l’estoc fins al no retorn. Per tant, Oceana aconsella fermament un TAC “zero” (tancament de la pesca) per a 2020, juntament amb la introducció de mesures addicionals (per exemple, tancaments extrems de desova, reducció màxima de captura de bacallà, etc.).

Per al bacallà bàltic occidental, Oceana està d’acord amb la proposta de la Comissió d’abaixar el TAC en 68%, limitant les captures a tones de 3,065 per al proper any, si s’implementa un període de tancament de la generació. Tanmateix, Oceana recomana que les captures no superin les 2,329 tones, si no s’introdueix el tancament de la reproducció. En només 10 anys, les captures comercials de l’estoc de bacallà occidental han disminuït més de la meitat, en gran mesura a causa d’una sobrepesca contínua.

Per a l'estoc d'arengada occidental, els consells científics han estat clars: un TAC "zero". Oceana demana al Consell que deixi de pescar aquest estoc, segons els objectius de la Política Pesquera Comuna, o bé, la regió pugui arriscar-se a conseqüències socioeconòmiques severes i permanents.

Recomanacions conjuntes d'ONG sobre les possibilitats de pesca del Mar Bàltic 2020

La reacció de Oceana davant la pesca de bacallà que es tanca a la UE al Mar Bàltic

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, La pesca il·legal, Marítim, Oceana, la sobrepesca

Els comentaris estan tancats.