Connecteu-vos amb nosaltres

economia circular

Com es redueix #PlasticWaste: s’explica l’estratègia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

La UE vol reduir els residus plàstics. Descobriu la seva estratègia, des d’augmentar el reciclatge fins a la introducció de prohibicions sobre certs micro-plàstics i plàstics d’un sol ús.

Els plàstics barats i duradors s’utilitzen àmpliament, però la seva popularitat ha anat acompanyada de quantitats creixents de residus plàstics i escombraries marines, que afecten el medi ambient i la salut de les persones.

Cada any es generen al voltant de 26 milions de tones de residus plàstics a la UE. Menys del 30% d'ella es recicla, mentre que una part s'exporta a països extracomunitaris per a tractament. La resta es va dirigir a abocador, s’incinera o acaba a la natura sense recollir-se, incloses a les platges o als boscos, rius i mars.

Per intentar fer front a la contaminació plàstica, la Comissió Europea va proposar una estratègia de plàstics amb l'objectiu de garantir que 2030 pugui reutilitzar o reciclar totes les peces de plàstic, així com reduir el consum de plàstics d'un sol ús i l'ús de plàstics. micro-plàstics.

Reciclatge de plàstic

En una resolució adoptada el 13 de setembre de 2018, els eurodiputats van acollir els plans de la Comissió. A més, van demanar la prohibició dels micro-plàstics addicionals intencionadament en cosmètics, productes per a la cura personal, detergents i productes de neteja per al 2020, així com un mínim de contingut reciclat per a alguns productes de plàstic, així com uns estàndards de qualitat per a plàstics reciclats. També proposen que les empreses alliberen menys micro-plàstics a l’hora de produir productes com tèxtil, pneumàtics, pintura i mantells de cigarrets.

A més, els diputats europeus també estan debatent sobre un proposta per prohibir certs plàstics d'un sol ús com coberteria, plats i palets de globus, també requereixen que les empreses d'envasat de mercaderies contribueixin al cost de la neteja de plàstics descartats. Es preveu que es realitzi el vot en ple el mes d’octubre.

anunci

Més informació sobre taxes de reciclatge a la UE.

Micro-plàstics

Els microplàstics són partícules molt petites (<5 mm) de material plàstic. Es troben en quantitats creixents a l'oceà, però també en aliments i begudes.

Els eurodiputats van demanar la prohibició dels micro-plàstics addicionals intencionadament en cosmètics, productes per a la cura personal, detergents i productes de neteja per al 2020. També van proposar normes més estrictes per a productes com ara tèxtils, pneumàtics, pintura i mantells de cigarretes per tal de reduir l’alliberament de micro. -plàstics d’ells.

Per saber més sobre Fonts i efectes dels micro-plàstics.

Plàstics d’un sol ús

Els legisladors de la UE va acordar el desembre de 2018 prohibir certs plàstics d’un sol ús com ara coberts, plaques i pals de globus, i que requereixin que les empreses envasadores de productes contribueixin al cost de la neteja de plàstics descartats.

Legislació que restringeix les bosses de plàstic lleuger va ser adoptat pel Parlament el 2015.

Més informació sobre aquesta prohibició: Fets clau sobre plàstic a l’oceà.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències