Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

COVID-19: Com combat la UE la desocupació juvenil

COMPARTIR:

publicat

on

L’atur juvenil continua sent una preocupació fonamental arran de la crisi del coronavirus. Obteniu més informació sobre una iniciativa de la UE per ajudar els joves a trobar feina.

La COVID-19 podria provocar l'aparició d'una "generació de confinament", ja que la crisi afecta les perspectives laborals dels joves. D'acord amb la Organització Internacional del Treball (OIT) la pandèmia està tenint un impacte "devastador i desproporcionat" en l'ocupació juvenil, mentre que les xifres més recents mostren que joves afrontar grans obstacles en la formació i l'educació continuades, moure's entre llocs de treball i accedir al mercat laboral.

Més informació sobre mesures de la UE contra l’atur juvenil.

Reducció de l’atur juvenil en temps de coronavirus

Abans de la pandèmia, l’atur juvenil de la UE (15-24) era del 14.9%, per sota del seu màxim del 24.4% el 2013. Al juliol de 2020, va augmentar fins al 17%. La previsió econòmica d'estiu 2020 de la Comissió Europea preveu que l'economia de la UE es reduirà 8.3% a 2020, la recessió més profunda de la història de la UE. Per compensar l'impacte en els joves, la Comissió va proposar una nova iniciativa convocada Suport a l’ocupació juvenil al juliol 2020.

Consulteu el calendari de les mesures de la UE per combatre la crisi COVID-19.

El paquet de suport a l’ocupació juvenil consta de:
  • Una garantia juvenil reforçada;
  • millora de la formació i formació professional;
  • renovat impuls per a l'aprenentatge i;
  • mesures addicionals per donar suport a l'ocupació juvenil.

Què és la garantia juvenil?

Llançada al punt àlgid de la crisi de l’ocupació juvenil el 2013, la Garantia Juvenil té l’objectiu de garantir que les persones menors de 25 anys tinguin una oferta d’ocupació de qualitat, formació continuada, aprenentatge o formació en un termini de quatre mesos després d’haver-se aturat o deixar formal. educació.

anunci
Una garantia juvenil reforçada
  • Cobreix joves d'entre 15 i 29 anys (abans el límit superior era de 25).
  • S'acosta als grups vulnerables, com ara les minories i els joves amb discapacitats.
  • Proporciona assessorament, orientació i assessorament a mida.
  • Reflecteix les necessitats de les empreses, proporcionant les habilitats requerides i cursos preparatoris curts.

En una resolució adoptada pel comitè d’ocupació i assumptes socials el 22 de setembreEls eurodiputats celebren la proposta de la Comissió, però demanen que es mobilitzin més diners per a la següent fase de la Garantia Juvenil (2021-2027). També critiquen el retallades pressupostàries pel suport a l’ocupació juvenil que es va fer a la cimera de la UE al juliol.

A més, el comitè defensa un marc legal que es posi en marxa per prohibir les pràctiques, pràctiques i aprenentatges no remunerats a la UE. Els eurodiputats també critiquen que no tots els països de la UE compleixen les recomanacions voluntàries de la Garantia Juvenil i, per tant, demanen que sigui un instrument vinculant.

Els eurodiputats votaran la resolució durant una sessió plenària a principis d'octubre.

El Parlament demana més ambició

En una resolució de Directrius de l’ocupació de la UE Els eurodiputats van adoptar el 10 de juliol, els eurodiputats van demanar una revisió de les directrius properes a la llum de l’esclat Covid-19, posant de manifest la necessitat d’afrontar l’atur juvenil mitjançant una garantia juvenil reforçada.

Al juliol, el Parlament també va recolzar a 145 milions d'euros per al 2020 en el pressupost de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, el principal instrument pressupostari dels programes de garantia juvenil dels països de la UE.

El Parlament va demanar un augment significatiu del finançament per a aquesta iniciativa implementació de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil en una resolució sobre el proper pressupost a llarg termini de la UE aprovada el 2018. Als eurodiputats els va agradar com la iniciativa ha donat suport als joves, però van dir que calen millores, com ara una ampliació del límit d'edat i l'establiment de criteris de qualitat i estàndards laborals clars.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències