Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Schengen: Reforç del funcionament de l’espai Schengen

publicat

on

La Comissió ho és la presentació d'informes sobre la implementació de les normes de Schengen durant els darrers cinc anys i suggereix mesures operatives per millorar el mecanisme d'avaluació de Schengen, abans del Fòrum de Schengen que tindrà lloc amb membres del Parlament Europeu i ministres d'Afers Interns el 30 de novembre. L’actual mecanisme d’avaluació i seguiment de Schengen, operatiu des del 2015, té com a objectiu garantir una aplicació eficaç, coherent i transparent de les normes de Schengen. Basant-se en les conclusions de més de 200 avaluacions realitzades entre el 2015 i el 2019, els estats de Schengen estan implementant adequadament les normes Schengen, amb greus deficiències identificades només en un nombre limitat de països i, en general, solucionades amb rapidesa.

No obstant això, les deficiències recurrents i les pràctiques divergents es mantenen i, en última instància, poden afectar el bon funcionament de l'espai Schengen. Per alimentar el debat sobre el futur de Schengen, la Comissió suggereix possibles mesures operatives per millorar el mecanisme d'avaluació i, per tant, millorar la confiança. L’informe és una contribució a les discussions del primer Fòrum Schengen de la setmana que ve, que té com a objectiu estimular la cooperació i el diàleg polític i informarà de l’estratègia per a una zona Schengen més forta que es presentarà a mitjan 2021. L'estratègia revisarà, entre d'altres, el mecanisme d'avaluació i seguiment de Schengen. Trobareu més detalls a Document de Treball.

coronavirus

Vacunes COVID-19: la UE ha de respondre amb unitat i solidaritat 

publicat

on

Els eurodiputats van expressar un ampli suport a l'enfocament comú de la UE per combatre la pandèmia i van demanar una transparència completa en relació amb els contractes i el desplegament de les vacunes COVID-19.

En el debat al ple del dimarts (19 de gener), els eurodiputats van intercanviar opinions amb Ana Paula Zacarias, secretària d'Estat portuguesa per a assumptes europeus, i Stella Kyriakides, comissària de salut i seguretat alimentària de la UE.

Una gran majoria dels eurodiputats van mostrar el seu suport a l'enfocament unitari de la UE, que va garantir que les vacunes es desenvolupessin ràpidament i que tinguessin accés a les vacunes per a tots els ciutadans europeus. Al mateix temps, van lamentar el "nacionalisme sanitari", inclosos els suposats contractes paral·lels signats pels estats membres o els intents de superar-se els uns als altres. Per tal de mantenir la història d’èxit europea, la UE ha de respondre amb unitat i solidaritat, treballant junts tots els nivells de govern, segons els diputats.

Els membres van demanar que els termes dels contractes entre la UE i les empreses farmacèutiques que impliquessin diners públics fossin completament transparents. Els darrers esforços de la Comissió per permetre als eurodiputats consultar un contracte incomplet es van considerar insuficients. Els eurodiputats van reiterar que només una transparència completa podria ajudar a combatre la desinformació i generar confiança en les campanyes de vacunació a tot Europa.

Els ponents també van reconèixer la dimensió global de la pandèmia COVID-19, que requereix solucions globals. La UE té la responsabilitat d’utilitzar la seva posició de força per donar suport als seus veïns i socis més vulnerables. La pandèmia només es pot superar una vegada que totes les persones tinguin accés igualitari a les vacunes, no només als països rics, van afegir els eurodiputats.

El debat també va tractar altres qüestions, com la necessitat de dades nacionals comparables i el reconeixement mutu de les vacunes, la necessitat d’evitar retards i augmentar la velocitat de la vacunació, així com el caràcter inconstructiu de culpar a la UE o a la indústria farmacèutica fracassos.

Veure la gravació de vídeo del debat aquí. Feu clic als noms següents per obtenir declaracions individuals.

Ana Paula Zacarias, Presidència portuguesa

Stella Kyriakides, Comissari de la UE per a la salut i la seguretat alimentària

Esther de Lange, PPE, NL

Iratxe García Pérez, S&D, ES

Dacian Cioloş, Renew Europe, RO

Joëlle Mélin, ID, FR

Philippe Lamberts, Verds / EPT, BE

Joanna Kopcińska, ECR, PL

Marc Botenga, L'esquerra, SER

Context

El 19 de gener, la Comissió va publicar una comunicació addicional sobre l'estratègia COVID-19 de la UE. Els líders de la UE debatran sobre la situació de la pandèmia durant la reunió del Consell Europeu del 21 de gener.

Fons

El 22 de setembre de 2020, el Parlament va celebrar un audiència pública sobre "Com assegurar l'accés a les vacunes COVID-19 per a ciutadans de la UE: assajos clínics, reptes de producció i distribució". Durant la sessió plenària de desembre de 2020, el Parlament va expressar-se suport per a l’autorització ràpida de vacunes segures i el 12 de gener de 2021, eurodiputats va culpar a la manca de transparència per alimentar la incertesa i la desinformació sobre la vacunació contra el COVID-19 a Europa.

Més informació 

Seguir llegint

Brexit

"Carnisseria del Brexit": els camions mariscs protesten a Londres pels retards en l'exportació

publicat

on

By

Més de 20 camions de marisc estacionats a les carreteres properes al parlament britànic i a la residència del primer ministre Boris Johnson a Downing Street per protestar contra la burocràcia post-Brexit que ha restringit les exportacions a la Unió Europea, escriure

Molts pescadors no han pogut exportar a la UE des que es van introduir certificats de captures, controls sanitaris i declaracions duaneres a principis d’aquest any, cosa que va endarrerir els lliuraments i va provocar que els compradors europeus els rebutgessin.

Camions amb consignes com ara "carnisseria del Brexit" i "un govern incompetent que destrueix la indústria del marisc" van aparcar a metres de l'oficina de Johnson Downing Street al centre de Londres. La policia demanava detalls als camioners.

"Creiem que el sistema podria col·lapsar potencialment", va dir Gary Hodgson, director de Venture Seafoods, que exporta crancs i llagostes vius i processats a la UE.

"El primer ministre Boris Johnson ha de ser honest amb nosaltres, amb ell mateix i amb el públic britànic sobre els problemes de la indústria", va dir a Reuters. Un operador, va dir, va necessitar 400 pàgines de documentació d’exportació la setmana passada per entrar a Europa.

David Rosie de la DR Collin & Son, que dóna feina a 200 persones, solia enviar un o dos camions per nit a França que portaven cranc viu, llamàntol i llagosta per valor d’uns 150,000 lliures (203,000 dòlars). Va dir que no havia exportat ni una caixa aquest any.

Els pescadors, va dir, "van perdre els seus mitjans de vida en un rellotge de rellotge" quan la Gran Bretanya va deixar l'òrbita de la UE la nit de Cap d'Any.

En virtut d’un acord assolit el mes passat, el comerç britànic amb la UE continua lliure d’aranzels i quotes. Però la creació d’una frontera duanera completa significa que cal revisar les mercaderies i emplenar els tràmits, trencant els sistemes de lliurament exprés.

La indústria càrnia britànica adverteix del caos fronterer perquè els retards detenen les exportacions

Utilitzant una frase que ha enfurismat a molts empresaris, Johnson va descriure els canvis com a "problemes dentals" i va dir que havien estat agreujats per la pandèmia COVID-19.

Johnson va dir que s'havia creat un fons addicional de 23 milions de lliures (31.24 milions de dòlars) per compensar les empreses que "sense culpa seva han experimentat retards burocràtics, dificultats per fer arribar els seus productes on hi ha un comprador genuí a l'altra banda del canal" .

El govern va dir que aquest efectiu addicional va suposar una inversió de 100 milions de lliures esterlines en la indústria durant els pròxims anys i gairebé 200 milions de lliures esterlines proporcionades al govern escocès per minimitzar les interrupcions.

El Departament de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals de Gran Bretanya (Defra) va dir que, a més del suport financer, estava treballant amb la indústria i la UE per abordar problemes de documentació.

"La nostra prioritat és garantir que les mercaderies puguin continuar fluint sense problemes cap al mercat", va dir un portaveu del govern en un comunicat enviat per correu electrònic.

La pesca només aporta el 0.1% del PIB de Gran Bretanya si s’inclou el processament, però per a les comunitats costaneres és una línia de vida i una forma de vida tradicional.

L’associació Scotland Food & Drink afirma que els exportadors podrien perdre més d’un milió de lliures al dia.

Moltes de les comunitats costaneres van votar a favor del Brexit, però van dir que no esperaven aquest impacte.

Allan Miller, propietari d'AM Shellfish a Aberdeen, Escòcia, va dir que els temps per a les seves entregues de cranc marró viu, llagosta i gambes s'havien duplicat des de les 24 hores. Això va significar preus més baixos i alguns dels productes no van sobreviure, va dir.

“Parles de 48 a 50 hores. És una bogeria ”, va dir.

Seguir llegint

EU

La Comissió pren mesures addicionals per fomentar l'obertura, la força i la resistència del sistema econòmic i financer europeu

publicat

on

 

La Comissió Europea ha presentat avui (19 de gener) una nova estratègia estimular l’obertura, la força i la resistència del sistema econòmic i financer de la UE per als propers anys. Aquesta estratègia té com a objectiu permetre que Europa tingui un paper principal en la governança econòmica mundial, protegint alhora la UE de pràctiques injustes i abusives. Això va de la mà del compromís de la UE amb una economia global més resistent i oberta, uns mercats financers internacionals que funcionin bé i el sistema multilateral basat en normes. Aquesta estratègia està en línia amb L’ambició del president von der Leyen per a una Comissió geopolítica i segueix la comunicació de la Comissió de maig de 2020 El moment d’Europa: reparar i preparar-se per a la propera generació.

Aquest enfocament proposat es basa en tres pilars que es reforcen mútuament:

  1. Promoure un paper internacional més fort de l’euro dirigint-se als socis de tercers països per promoure el seu ús, donant suport al desenvolupament d’instruments i punts de referència denominats en euros i fomentant la seva condició de moneda internacional de referència en els sectors de l’energia i els productes bàsics, inclosos els principiants portadors d’energia com l’hidrogen. L’emissió de bons denominats en euros d’alta qualitat sota NextGenerationEU afegirà una profunditat i liquiditat significativa als mercats de capitals de la UE durant els propers anys i els farà, i l’euro, més atractius per als inversors. Promoure el finançament sostenible també és una oportunitat per desenvolupar els mercats financers de la UE en un centre mundial de "finançament ecològic", reforçant l'euro com a moneda per defecte per als productes financers sostenibles. En aquest context, la Comissió treballarà per promoure l'ús de bons verds com a eines per al finançament de les inversions energètiques necessàries per assolir els objectius energètics i climàtics del 2030. La Comissió emetrà el 30% del total dels bons de NextGenerationEU en forma de bons ecològics. La Comissió també buscarà possibilitats d’ampliar el paper del sistema de comerç d’emissions de la UE (ETS) per maximitzar el seu resultat mediambiental i donar suport a l’activitat comercial d’ETS a la UE. A més de tot això, la Comissió també continuarà donant suport a la tasca del Banc Central Europeu (BCE) sobre una possible introducció d’un euro digital, com a complement de l’efectiu.
  2. Desenvolupar encara més les infraestructures dels mercats financers de la UE i millorar-ne la capacitat de resistència, fins i tot cap a l’aplicació extraterritorial de sancions per part de tercers països. La Comissió, en cooperació amb el BCE i les autoritats europees de supervisió (AES), col·laborarà amb empreses d’infraestructures del mercat financer per dur a terme una anàlisi exhaustiva de les seves vulnerabilitats pel que fa a l’aplicació il·lícita extraterritorial de mesures unilaterals per part de tercers països i prendre mesures per solucionar aquestes vulnerabilitats. La Comissió també establirà un grup de treball per avaluar possibles qüestions tècniques relacionades amb la transferència de contractes financers denominats en euros o altres monedes de la UE compensades fora de la UE a contraparts centrals ubicades a la UE. A més, la Comissió explorarà maneres d'assegurar el flux ininterromput de serveis financers essencials, inclosos els pagaments, amb entitats de la UE o persones objecte de l'aplicació extraterritorial de sancions unilaterals de tercers països.
  3. Promoure més l'aplicació i l'aplicació uniformes de les sancions pròpies de la UE. Aquest any, la Comissió desenvoluparà una base de dades - el dipòsit d’intercanvi d’informació de sancions - per garantir un informe i un intercanvi d’informació eficaços entre els Estats membres i la Comissió sobre la implementació i el compliment de les sancions. La Comissió col·laborarà amb els estats membres per establir un punt de contacte únic per als problemes d’aplicació i implementació amb dimensions transfrontereres. La Comissió també s'assegurarà que els fons de la UE proporcionats a tercers països i a organitzacions internacionals no s'utilitzin en violació de les sancions de la UE. Atesa la importància de controlar l’aplicació harmonitzada de les sancions de la UE, la Comissió establirà un sistema específic que permeti la notificació anònima de l’evasió de les sancions, inclosa la denúncia.

L’estratègia d’avui es basa en la Comunicació del 2018 sobre el paper internacional de l’euro, que es va centrar molt a enfortir i aprofundir la Unió Econòmica i Monetària (UEM). Una unió econòmica i monetària resistent és el centre d’una moneda estable. L’estratègia també reconeix el pla de recuperació sense precedents 'UE de nova generació ' que la UE va adoptar per fer front a la pandèmia COVID-19 i ajudar les economies europees a recuperar i adoptar les transformacions verdes i digitals.

El vicepresident executiu de l'economia que funciona per a les persones, Valdis Dombrovskis, va dir: "La UE és defensora del multilateralisme i es compromet a treballar estretament amb els seus socis. Al mateix temps, la UE hauria de consolidar la seva posició internacional en termes econòmics i financers. Aquesta estratègia estableix maneres clau de fer-ho, sobretot impulsant l’ús mundial de la moneda comuna de la UE: l’euro. També busca maneres de reforçar la infraestructura que sustenta el nostre sistema financer i d’esforçar-se per aconseguir un lideratge global en finances ecològiques i digitals. En configurar una economia més resistent, la UE també ha de defensar-se millor contra pràctiques injustes i il·legals procedents d’altres indrets. Quan es produeixin, hauríem d’actuar amb decisió i contundència, raó per la qual és tan important l’aplicació creïble de les sancions de la UE ”.

El comissari de la Unió dels mercats de capitals, Mairead McGuinness, va dir: "L'economia i el mercat financer de la UE han de continuar sent atractius per als inversors internacionals. Els progressos substancials des de l’última crisi financera mundial han ajudat a millorar el marc institucional i legislatiu de la UE. A més, l’ambiciós pla de recuperació de la UE en resposta a la crisi del COVID-19 donarà suport a l’economia, promourà la innovació, ampliarà les oportunitats d’inversió i augmentarà l’oferta de bons denominats en euros de qualitat. Per continuar aquests esforços i tenint en compte els nous reptes geopolítics, proposem una sèrie d’accions addicionals per augmentar la resistència de l’economia de la UE i les seves infraestructures del mercat financer, fomentar l’estatus de l’euro com a moneda de referència internacional i reforçar la implementació i la l'aplicació de les sancions de la UE ".

El comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, va dir: “Enfortir el paper internacional de l’euro pot protegir la nostra economia i el nostre sistema financer dels xocs de divises, reduir la dependència d’altres monedes i garantir uns costos de transacció, cobertura i finançament inferiors per a les empreses de la UE. Amb el nostre nou pressupost a llarg termini i NextGenerationEU, tenim les eines per donar suport a la recuperació i transformar les nostres economies, en el procés que fa que l’euro sigui encara més atractiu per als inversors mundials. ”

El comissari d'Energia, Kadri Simson, va dir: "Un euro fort és important per al sector energètic. Als mercats energètics de la UE, el paper de l'euro ha augmentat significativament en els darrers anys. Per als contractes de gas natural, hem vist com la seva quota augmenta del 38% al 64%. Hem d’assegurar-nos que aquesta tendència continuï en mercats incipients, per exemple per a l’hidrogen, així com en mercats estratègics de renovables, on la UE és líder mundial. També volem reforçar el paper de l'euro en el finançament d'inversions sostenibles, en particular com a moneda per als bons ecològics ".

Fons

Comunicació de la Comissió de desembre de 2018 sobre l'enfortiment del paper internacional de l'euro va establir algunes accions clau per millorar l'estatus de l'euro. Aquesta comunicació va anar acompanyada d'un Recomanació sobre el paper internacional de l'euro en l'energia i seguit de cinc consultes sectorials sobre el paper de l'euro en els mercats de divises, en el sector de l'energia, en els mercats de matèries primeres, en el comerç de productes agrícoles i alimentaris i en el sector del transport.

Més informació

Comunicació de la Comissió

Comunicació de desembre de 2018 "Cap a un paper internacional més fort de l'euro"

Recomanació sobre el paper internacional de l'euro en l'energia

Consultes sectorials sobre el paper de l'euro en els mercats de divises, en el sector de l'energia, en els mercats de matèries primeres, en el comerç de productes agrícoles i alimentaris i en el sector del transport

Entra en vigor l’estatut de bloqueig actualitzat en suport de l’acord nuclear de l’Iran

Q & A

 

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències