Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

companyia de cigarrets electrònics Regne Unit desafia formalment la Directiva sobre productes del tabac

COMPARTIR:

publicat

on

cigarreta electrònicaTotally Wicked, Fabricant de cigarrets electrònics líder del Regne Unit ha llançat un desafiament legal a recentment aprovada Directiva sobre productes del tabac de la Unió Europea sobre la base que l'article 20 de les infraccions Directiva disposa el Dret de la UE.

En concret, aquest article 20 representa un obstacle desproporcionat en relació amb la lliure circulació de mercaderies i la lliure prestació de serveis, col·loca els cigarrets electrònics en un desavantatge competitiu injustificada als productes de tabac, no compleix amb el principi general de la UE de la igualtat, i no respecta els drets fonamentals dels fabricants de cigarrets electrònics.

Totally Wicked ha obtingut el permís del Tribunal Administratiu del Regne Unit per presentar una acció de revisió judicial impugnant l'anterior, després d'una ordre dictada pel Sr. Jutge Supperstone el 31 de juliol de 2014. El permís es va obtenir després de dictar un procediment judicial contra el Secretari d'Estat de Salut, que va demanar al El tribunal del Regne Unit ha de remetre la legalitat de l'article 20 per a una "sentència preliminar" del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) a Luxemburg.

De manera significativa, després d'haver considerat l'afirmació de Totally Wicked i les proves de suport, la Secretaria d'Estat de Salut ha acceptat que seria convenient que les qüestions plantejades per Totally Wicked fossin sotmeses al TJUE perquè es pronunciés. Tot i que manté que l'article 20 és lícit, el secretari d'estat no s'ha oposat a que Totally Wicked presentés una reclamació i ha consentit que es faci referència al TJUE.

Una audiència ara es durà a terme a Londres al 6th del mes d'octubre 2014, on un jutge del Contenciós Administratiu determinarà si s'ha de fer una remissió i, en cas afirmatiu, els termes de les qüestions remeses. Els advocats de Totally Wicked estan en contacte amb el Procurador del Tresor, que actua en nom de la Secretaria d'Estat, per tractar d'acordar un projecte de termes de referència amb vista a que aquest sigui aprovat pel tribunal a l'octubre.

Les parts i el jutge Supperstone, han acordat que l'assumpte ha de ser tractat amb urgència donada la data d'aplicació proposta de maig 2016.

Si l'assumpte es remet al TJUE, s'espera una audiència que tindrà lloc a 2015 per determinar si l'article 20 de violació del Dret de la UE.

anunci

Totally Wicked director general Fraser va dir Cropper: "Moltes de les regulacions incloses a l'article 20 de la Directiva sobre productes de tabac resultarien que els cigarrets electrònics estaven sotmesos a un règim regulador més estricte que alguns productes del tabac. Per tant, l’article 20 no només és desproporcionat, creiem que també és contrari a la legislació establerta de la UE. És per aquestes raons que hem fet el pas significatiu per impugnar formalment la Directiva als tribunals i estem encantats amb els progressos aconseguits fins ara.

"Per a gairebé 30 milions de persones a la UE, els cigarrets electrònics ofereixen i continuen oferint una alternativa viable a fumar cigarrets de tabac. Han permès que els que els utilitzen deixin de fumar, ja sigui a temps complet o parcial. Els cigarrets electrònics tenen el potencial de ser un dels grans productes de transformació del 21st segle. Aquesta Directiva, si s’aplica en la seva forma actual, dificultarà greument aquest potencial i obligarà a moltes persones a tornar a fumar cigarrets de tabac.

"Per als usuaris de cigarrets electrònics i els usuaris potencials, és vital que la nostra indústria pugui madurar dins d'un marc regulador proporcionat, que admeti els controls i els requisits de seguretat adequats, i la responsabilitat social necessària i continuï oferint opcions al consumidor per maximitzar l'enorme potencial d'aquests productes. L'article 20 d'aquesta Directiva, evidentment, no oferirà aquest entorn".

Totally Wicked està representat per Addleshaw Goddard LLP i Kieron Beal control de qualitat de Blackstone Cambres.

El desembre de 2012, la Comissió Europea va presentar propostes per modificar la Directiva sobre productes de tabac (TPD). Aquestes propostes pretenien incorporar per primera vegada els cigarrets electrònics a l’abast de la Directiva. La Comissió Europea, el Parlament i el Consell van arribar a un acord final sobre el TPD modificat el desembre del 2013. Els estats membres tenen fins al maig del 2016 per implementar el TPD.

Article 20 de les ofertes de TPD específicament amb la regulació dels cigarrets electrònics.

Per llegir la TPD íntegrament feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències