Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Avançant Junts: Un enfocament de múltiples parts interessades és clau per a una Europa més sana

COMPARTIR:

publicat

on

PM-imatgeopinió emesa per Aliança Europea per a la Medicina Peronalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

El concepte de medicina personalitzada ha estat captat amb fermesa per moltes parts interessades, inclosos el Parlament Europeu i la Comissió, tot i que, malgrat els increïbles salts en tecnologia i coneixement i l'arribada del "big data", s'ha adoptat aquesta forma revolucionària de tractar els pacients. relativament lent.

Hi ha diverses raons per això, i una de les principals és una aparent reticència a la col·laboració, no només entre les disciplines sanitàries i diversos agents de la indústria farmacèutica, sinó també entre els estats membres.

Per ser justos, en el primer cas, els investigadors, la indústria i fins i tot els grups de pacients han tendit a treballar sols en el passat, en gran part per raons de competència, mentre que, en aquest darrer cas, és cert que cal que hi hagi un millor estímul i facilitació per part dels responsables polítics europeus. els legisladors per abordar les qüestions de la fragmentació i, per exemple, la duplicació innecessària, llarga i costosa de la investigació.

Si els 500 milions de ciutadans de la UE de 28 estats membres han de beneficiar-se d’un enfocament més personalitzat i individualitzat de l’atenció sanitària que proporcionarà un tractament millor, més ràpid i més eficient en termes de costos, s’ha de canviar la “mentalitat de sitja” de manera radical i ràpida.

La medicina personalitzada, o PM, promet molt si es fan els canvis necessaris, però, segons el professor Louis Denis, director del Centre d’oncologia d’Anvers: “Tot i que potser no hi hagi una festa del te a Europa, sens dubte sentim la necessitat d’un canvi. El nostre sistema de polítiques de salut ha de canviar, però a diverses parts interessades no els ve de gust canviar ”.

El professor Denis va rebre el suport del director de l'Organització Europea per a la Recerca i el Tractament del Càncer (EORTC), Denis Lacombe, que va dir: "Tots els grups d'interès haurien d'abandonar la seva zona de confort. Anem cap a noves formes d’investigació clínica per a la medicina personalitzada i tots nosaltres –que són farmacèutics, acadèmics, contribuents i reguladors– hem d’avançar cap a una nova forma de col·laboració ”.

anunci

PM és un mètode innovador de tractament de pacients que creix ràpidament i que utilitza tanta investigació disponible, dades i tecnologia actualitzada com sigui possible per proporcionar millors diagnòstics i seguiment als ciutadans que un model únic per a tots . En essència, el PM utilitza informació genètica per discernir si un determinat fàrmac o règim funcionarà per a una persona determinada i, de manera crucial, ajuda un metge a decidir ràpidament quin tractament serà el més eficaç.

El professor Helmut Brand, copresident de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), opina que: “Malgrat els enormes salts dels darrers anys, encara estem a molta distància d’aconseguir els objectius de PM. Alguns dels reptes als quals s’enfronten els pacients, els sistemes i les indústries de salut que els atenen inclouen problemes amb diferents estàndards d’assistència sanitària en diferents països, diferents estructures de preus en molts d’ells i problemes d’abordabilitat a l’hora d’accedir transfronterer als pacients que ho intenten. per obtenir el tractament adequat al moment adequat ".

Per tant, si bé no hi ha cap dubte sobre aquesta meravellosa nova tecnologia i ciència innovadora, el progrés continu requereix que pacients, clínics, investigadors, acadèmics, socis de la indústria, estats membres, legisladors, legisladors i molt més participin en un diàleg significatiu, col·laborin i cooperin (sovint a través d’associacions públic-privades), per abordar qüestions d’interoperabilitat, facilitar l’accés transfronterer al tractament a aquells que ho necessitin, reformar els assajos clínics obrint-los a subgrups i molt més.

Cap organització, cap de les parts interessades o, de fet, cap estat membre pot aconseguir-ho per si sol, per això la UE té un paper important a ajudar a construir, fomentar i facilitar un enfocament multicèntric per afrontar el repte de l'assistència sanitària europea ara i endins. el futur.

Amb tot això en ment, EAPM celebrarà la seva conferència anual els dies 9-10 de setembre a Brussel·les per reunir tots els grups d'interès, inclosos els nous diputats. La conferència té un calendari específic per precedir el nomenament de la nova Comissió Europea.

La col·laboració entre múltiples grups d’interès serà una de les prioritats de l’agenda com a part de la campanya STEPs (Tractament especialitzat per als pacients europeus) d’EAPM i, mitjançant el dispositiu d’implicació de totes les parts interessades en un diàleg cooperatiu i de futur, EAPM pretén assolir l’objectiu de personalitzar la medicina és una part clau i eficaç de l’agenda sanitària de la UE durant els propers 20 anys i més enllà.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències