Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Avançant Junts: Un enfocament de múltiples parts interessades és clau per a una Europa més sana

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

PM-imatgeopinió emesa per Aliança Europea per a la Medicina Peronalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

El concepte de medicina personalitzada ha estat captat amb fermesa per moltes parts interessades, inclosos el Parlament Europeu i la Comissió, tot i que, malgrat els increïbles salts en tecnologia i coneixement i l'arribada del "big data", s'ha adoptat aquesta forma revolucionària de tractar els pacients. relativament lent.

Hi ha diverses raons per això, i una de les principals és una aparent reticència a la col·laboració, no només entre les disciplines sanitàries i diversos agents de la indústria farmacèutica, sinó també entre els estats membres.

anunci

Per ser justos, en el primer cas, els investigadors, la indústria i fins i tot els grups de pacients han tendit a treballar sols en el passat, en gran part per raons de competència, mentre que, en aquest darrer cas, és cert que cal que hi hagi un millor estímul i facilitació per part dels responsables polítics europeus. els legisladors per abordar les qüestions de la fragmentació i, per exemple, la duplicació innecessària, llarga i costosa de la investigació.

Si els 500 milions de ciutadans de la UE de 28 estats membres han de beneficiar-se d’un enfocament més personalitzat i individualitzat de l’atenció sanitària que proporcionarà un tractament millor, més ràpid i més eficient en termes de costos, s’ha de canviar la “mentalitat de sitja” de manera radical i ràpida.

La medicina personalitzada, o PM, promet molt si es fan els canvis necessaris, però, segons el professor Louis Denis, director del Centre d’oncologia d’Anvers: “Tot i que potser no hi hagi una festa del te a Europa, sens dubte sentim la necessitat d’un canvi. El nostre sistema de polítiques de salut ha de canviar, però a diverses parts interessades no els ve de gust canviar ”.

anunci

El professor Denis va rebre el suport del director de l'Organització Europea per a la Recerca i el Tractament del Càncer (EORTC), Denis Lacombe, que va dir: "Tots els grups d'interès haurien d'abandonar la seva zona de confort. Anem cap a noves formes d’investigació clínica per a la medicina personalitzada i tots nosaltres –que són farmacèutics, acadèmics, contribuents i reguladors– hem d’avançar cap a una nova forma de col·laboració ”.

PM és un mètode innovador de tractament de pacients que creix ràpidament i que utilitza tanta investigació disponible, dades i tecnologia actualitzada com sigui possible per proporcionar millors diagnòstics i seguiment als ciutadans que un model únic per a tots . En essència, el PM utilitza informació genètica per discernir si un determinat fàrmac o règim funcionarà per a una persona determinada i, de manera crucial, ajuda un metge a decidir ràpidament quin tractament serà el més eficaç.

El professor Helmut Brand, copresident de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), opina que: “Malgrat els enormes salts dels darrers anys, encara estem a molta distància d’aconseguir els objectius de PM. Alguns dels reptes als quals s’enfronten els pacients, els sistemes i les indústries de salut que els atenen inclouen problemes amb diferents estàndards d’assistència sanitària en diferents països, diferents estructures de preus en molts d’ells i problemes d’abordabilitat a l’hora d’accedir transfronterer als pacients que ho intenten. per obtenir el tractament adequat al moment adequat ".

Per tant, si bé no hi ha cap dubte sobre aquesta meravellosa nova tecnologia i ciència innovadora, el progrés continu requereix que pacients, clínics, investigadors, acadèmics, socis de la indústria, estats membres, legisladors, legisladors i molt més participin en un diàleg significatiu, col·laborin i cooperin (sovint a través d’associacions públic-privades), per abordar qüestions d’interoperabilitat, facilitar l’accés transfronterer al tractament a aquells que ho necessitin, reformar els assajos clínics obrint-los a subgrups i molt més.

Cap organització, cap de les parts interessades o, de fet, cap estat membre pot aconseguir-ho per si sol, per això la UE té un paper important a ajudar a construir, fomentar i facilitar un enfocament multicèntric per afrontar el repte de l'assistència sanitària europea ara i endins. el futur.

Amb tot això en ment, EAPM celebrarà la seva conferència anual els dies 9-10 de setembre a Brussel·les per reunir tots els grups d'interès, inclosos els nous diputats. La conferència té un calendari específic per precedir el nomenament de la nova Comissió Europea.

La col·laboració entre múltiples grups d’interès serà una de les prioritats de l’agenda com a part de la campanya STEPs (Tractament especialitzat per als pacients europeus) d’EAPM i, mitjançant el dispositiu d’implicació de totes les parts interessades en un diàleg cooperatiu i de futur, EAPM pretén assolir l’objectiu de personalitzar la medicina és una part clau i eficaç de l’agenda sanitària de la UE durant els propers 20 anys i més enllà.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències