Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

Les opinions de les persones amb discapacitat són rellevants: Posar fi a les consultes simbòlica

COMPARTIR:

publicat

on

a4ba8b49984f3ff8553f7157ce0aa1f4Opinion by Inclusion Europe: l'Associació Europea de Societats de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i les seves famílies  

És gairebé irònic. Mentre la Comissió Europea està ocupada desenvolupant i preparant-se per a la publicació imminent de l'esborrany de la Llei Europea d'Accessibilitat i la Directiva de No Discriminació, la institució està infringint les mateixes regles que tant està treballant per veure's adoptades i implementades.

A nivell de la Unió Europea, les persones amb discapacitat i les seves organitzacions representatives no han rebut cap informació sobre el contingut dels dos projectes de llei i, en els darrers anys, no han tingut cap implicació en el desenvolupament de les seves disposicions ni accés a la decisió. els mateixos processos. La implicació de col·lectius exclosos, com ara les persones amb discapacitat intel·lectual o psicosocial, o les persones acollides a institucions, en el desenvolupament de la legislació de la UE es troba molt a faltar o, quan passa, és ad hoc i simbòlic. Quan es convida a persones amb discapacitat intel·lectual a participar en esdeveniments o consultes, sovint no se'ls ofereix un ajust raonable per fer-ho. La major part de la informació necessària per participar de manera significativa és inaccessible per a ells i, sobretot, els processos i els entorns segueixen sent formals de manera inflexible.

Ja és hora que això canviï. Després d'haver signat i ratificat la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat (CRPD de les Nacions Unides), la Unió Europea ha d'adherir-se a les disposicions de l'article 4, que estableix clarament que "consultarà estretament i implicarà activament les persones amb discapacitat, inclosos els nens". amb discapacitat, a través de les seves organitzacions representatives”. Aquest és un punt que la delegació d'Inclusió Europa farà aquesta setmana a Ginebra, on el Comitè dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides (Comitè CRPD) durà a terme un diàleg constructiu, basat en gran mesura en la llista de qüestions que va publicar a principis d'any.

El diàleg constructiu forma part del procés d'examen de les mesures adoptades per la Unió Europea per garantir que els drets de les persones amb discapacitat es tinguin en compte en totes les propostes legislatives rellevants, així com en el desenvolupament de totes les polítiques de la UE, complint així amb la disposicions de la CDPD de les Nacions Unides. Inclusion Europe demanarà el desenvolupament d'un codi de conducta per a la consulta i la participació de totes les persones amb discapacitat i les seves organitzacions representatives en els processos de presa de decisions de les institucions de la UE. Això requerirà que la UE inverteixi en l'enfortiment de la capacitat de les persones amb discapacitat a Europa i en mesures concretes per desenvolupar un ventall més gran de mètodes i eines.

S'espera que això inclogui la formació dels funcionaris de la UE en la realització de consultes accessibles, el suport a la participació dels autodefensors en grups de treball, així com la producció d'informació accessible. En les seves observacions finals, que s'adoptaran com a resultat de la propera sessió i que representaran un full de ruta per a la UE en la implementació de la CDPD en el futur, el Comitè CDPD ha de demanar a la UE que adapti els seus processos de consulta per complir els requisits de l'article 4. En cas contrari, les persones amb discapacitat quedaran paradoxalment excloses del desenvolupament de la legislació que pretén protegir les seves necessitats.

Les institucions europees han d'entendre d'una vegada per totes que quan es tracta de lleis i polítiques que afecten les seves vides, les opinions de les persones amb discapacitat sempre són rellevants i cal consultar-les sense excepció.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències