Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats demana a la UE per ajudar a 5.3 milions de joves a trobar treball decent

COMPARTIR:

publicat

on

20140715PHT52402_originalEl Parlament Europeu va demanar mesures més fortes per lluitar contra l’atur entre els joves, incloses les normes mínimes comunes per als aprenentatges i els salaris dignes, en una resolució aprovada dijous (17 de juliol). El finançament de la UE de programes relacionats amb l'ocupació també s'hauria d'incrementar en els pressupostos futurs, va afegir.

El creixement econòmic sostenible és impossible sense reduir les desigualtats, diu el text, que va ser aprovat per 502 vots a favor, 112 en contra i 22 abstencions. Adverteix que l’atur juvenil ha assolit nivells sense precedents, amb una mitjana del 23% a tota la UE, amb màxims superiors al 50% en alguns estats membres. En total, 5.3 milions d’europeus menors de 25 anys estan a l’atur.

La Comissió hauria de supervisar de prop la implementació dels "sistemes de garantia juvenil" posats en marxa l'any passat i proposar normes mínimes per a la qualitat dels aprenentatges, els nivells salarials i l'accés als serveis laborals. També cal augmentar el finançament de la UE per a la Iniciativa d’Ocupació Juvenil (actualment 6 milions d’euros), diu el text.

Mesures addicionals a nivell nacional podrien incloure mesures per dissuadir els joves d'abandonar l'escola, promoure la formació i l'aprenentatge i estratègies integrals per a aquells que no tenen feina, educació o formació. Els estats membres de la UE també haurien d’utilitzar el Fons Social Europeu o ERASMUS + per finançar projectes que promoguin l’emprenedoria i eradicin la pobresa i l’exclusió social, afirmen els eurodiputats.

Adaptar l'educació a les necessitats del mercat laboral

La resolució subratlla la importància per als joves d’adquirir habilitats transversals, com ara el coneixement de les tecnologies de la informació, les habilitats de lideratge, el pensament crític i els idiomes, entre altres coses estudiant a l’estranger. Els estats membres que considerin la probable estructura futura de les seves economies haurien de donar prioritat a la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques en els seus programes educatius, ja que aquests perfils probablement tindran més demanda al mercat laboral.

Finalment, els eurodiputats demanen als estats membres que garanteixin que els joves tinguin accés a llocs de treball de qualitat que ofereixen estabilitat i seguretat i compleixin els estàndards laborals bàsics. Per fomentar la creació d’ocupació, els governs nacionals haurien de reduir les càrregues administratives per als autònoms, les microempreses i les petites i mitjanes empreses, introduir polítiques fiscals favorables i establir un clima més favorable per a la inversió privada.

#joves #ocupació

anunci
Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències