Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

L'economia, el medi ambient i el benestar de les persones han d'anar de la mà en la UE post-COVID

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

A la sessió plenària de juliol del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), la presidenta, Christa Schweng, i els seus membres es van reunir amb ponents destacats per debatre sobre la futura economia europea després de la pandèmia.

La prosperitat econòmica, la cura del medi ambient i el benestar de les persones poden i han d’anar de la mà. Aquest va ser el missatge clau que va pronunciar la presidenta del CESE, Christa Schweng, en el debat de Una economia post-COVID que funcioni per a tothom: cap a una economia de benestar? celebrada a la sessió plenària del CESE el 7 de juliol de 2021.

Schweng va argumentar que en el futur clarament necessitàvem controlar i valorar més eficaçment aspectes més amplis que els reflectits en el PIB: "Importen aspectes com la nostra salut, la nostra naturalesa, la nostra educació, la nostra capacitat per innovar i les nostres comunitats", va dir.

anunci

Referint-se a "combinar la idea de prosperitat amb la possibilitat de progrés social a escala mundial", amb els objectius de desenvolupament sostenible del 2030 com a fonament, va afegir: "Ha arribat el moment que la UE treballi en una estratègia integral: el CESE està disposat a donar suport a la reflexió sobre les bases d'una economia post-COVID que funcioni per a tothom i inclogui nous indicadors de rendiment econòmic i progrés social que puguin proporcionar una imatge completa del benestar de les persones ".

Més enllà del PIB: cap a una economia de benestar

Quatre oradors destacats van participar al debat del ple.

anunci

Tim Jackson, del Centre per a la comprensió de la prosperitat sostenible, va deixar clar que la salut –i no la riquesa– era la base per a la prosperitat i la base per pensar quin tipus d’economia volíem després de la pandèmia. Va assenyalar que el PIB tenia moltes limitacions i que era important trencar la "dependència del creixement del PIB" i començar a reflexionar sobre com es podrien mantenir els sistemes de benestar en economies que no tinguessin el nivell de creixement esperat.

Fabrice Murtin, de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), va mantenir aquest benestar de per si era un sistema molt complex i que no hi havia una única economia de benestar, sinó moltes economies. Va destacar que era vital començar a donar forma a les polítiques centrades en les persones i que la desigualtat social era una debilitat sistèmica i una eficiència més baixa.

D'acord amb Sandrine Dixson-Declève, en representació del Club de Roma, era crucial centrar-se en persones sanes dins d’una Europa sana i passar del creixement basat en el PIB al benestar i la seguretat. Les lliçons apreses de la pandèmia COVID-19 es podrien utilitzar per entendre el que era essencial i provocar canvis.

Finalment, James Watson, de Business Europe, va dir que el PIB es va concebre originalment com una mesura de l'activitat comercial, però que tenia sentit fer-lo servir malgrat les seves limitacions. El camí a seguir seria complementar-lo amb un quadre de comandament més ampli i equilibrat format per altres indicadors, com ara indicadors econòmics, socials i ambientals.

Una economia centrada en les persones

Prenent la paraula durant el debat, Séamus Boland, president del Grup Diversity Europe, va destacar que el progrés social i una economia que funcioni per a tothom només es podrien aconseguir mitjançant una transició a un model alternatiu de desenvolupament fermament arrelat als ODS i que la crisi del COVID-19 era l'oportunitat d'aconseguir-lo dret.

Stefano Mallia, president del Grup d'Empresaris, va dir que amb noves prioritats com el Tracte Verd de la UE, NextGenerationEU, una Transició Justa i neutralitat climàtica per al 2050, tindríem tot un conjunt de nous indicadors a consultar. Per oferir llocs de treball d’alta qualitat i un creixement sostenible, necessitàvem dos pilars: una base industrial forta i resistent per mantenir-nos a l’avantguarda de la tecnologia i la innovació mundials, així com mercats oberts i un sistema multilateral basat en normes que preservi els interessos de la UE. i valors.

Oliver Röpke, president del Grup de Treballadors, va dir que, després del fort compromís amb els objectius del pilar social a la cimera de Porto, l'economia del benestar també hauria d'atendre les persones treballadores i les seves famílies, assegurant salaris dignes, negociació col·lectiva forta i forta participació dels treballadors per gestionar les transicions ecològiques i digitals. Va afegir que la recuperació econòmica hauria d’anar de la mà del benestar social si volia ser sostenible.

Finalment, Peter Schmidt, president de la Secció d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient (NAT) i ponent de l'opinió del CESE sobre L’economia sostenible que necessitem, va concloure dient que una economia de benestar es basava en servir les persones i que la UE ha d’aprofitar l’oportunitat que ofereix la pandèmia per reflexionar sobre les nostres debilitats i presentar propostes.

Corona virus

Coronavirus: 200è robot de desinfecció de la UE lliurat a l'hospital europeu, 100 més confirmats

publicat

on

El 21 de setembre, la Comissió va lliurar el 200è robot de desinfecció a l’hospital Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Barcelona. Els robots, donats per la Comissió, ajuden a sanejar les habitacions de pacients COVID-19 i formen part de l’acció de la Comissió per subministrar hospitals de tota la UE per ajudar-los a fer front als efectes de la pandèmia de coronavirus. A més d'aquests 200 robots inicials anunciats a Novembre de l'any passat, la Comissió va aconseguir la compra de 100 addicionals, amb la qual cosa el total de les donacions va ser de 300.

Una Europa apta per a la vicepresidenta executiva de l'Era Digital de Margrethe Vestager va dir: "Ajudar els estats membres a superar els desafiaments de la pandèmia continua sent una prioritat número u i aquestes donacions, una forma de suport molt tangible, són un exemple excel·lent de què es pot aconseguir. Es tracta de la solidaritat europea en acció i em complau veure que la Comissió pot fer un esforç extra donant 100 robots de desinfecció addicionals a hospitals que ho necessitin ".

Vint-i-cinc robots de desinfecció ja treballen nit i dia a tot Espanya des del febrer per ajudar a combatre la propagació del coronavirus. Gairebé tots els estats membres de la UE han rebut almenys un robot de desinfecció, que desinfecta una habitació estàndard per a pacients en menys de 15 minuts, alleujant el personal de l’hospital i oferint-los a ells i als seus pacients una major protecció contra possibles infeccions. Aquesta acció és possible a través de Instrument d’assistència d’emergència i els dispositius són subministrats per la companyia danesa UVD robots, que va guanyar una licitació d'emergència.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per al subministrament d’un tractament d’anticossos monoclonals

publicat

on

La Comissió ha signat un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Eli Lilly per al subministrament d’un tractament d’anticossos monoclonals per a pacients amb coronavirus. Això suposa l’últim desenvolupament en això primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió en el marc de l’Estratègia terapèutica COVID-19 de la UE el juny del 2021. Actualment, el medicament està sent revisat per l’Agència Europea del Medicament. 18 estats membres s'han subscrit a la contractació conjunta per a la compra de fins a 220,000 tractaments.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Més del 73% de la població adulta de la UE està totalment vacunada i aquesta taxa encara augmentarà. Però les vacunes no poden ser la nostra única resposta a COVID-19. Les persones continuen infectades i emmalalteixen. Hem de continuar la nostra tasca per prevenir malalties amb vacunes i, al mateix temps, garantir que puguem tractar-la amb terapèutica. Amb la signatura d’avui, finalitzem la nostra tercera contractació i complim el nostre compromís en virtut de l’Estratègia terapèutica de la UE per facilitar l’accés a medicaments d’última generació als pacients amb COVID-19 ".

Tot i que la vacunació segueix sent l’actiu més fort contra el virus i les seves variants, la terapèutica té un paper fonamental en la resposta del COVID-19. Ajuden a salvar vides, a accelerar el temps de recuperació, a reduir la durada de l’hospitalització i, en última instància, a alleujar la càrrega dels sistemes d’atenció mèdica.

anunci

El producte d’Eli Lilly és una combinació de dos anticossos monoclonals (bamlanivimab i etesevimab) per al tractament de pacients amb coronavirus que no necessiten oxigen però tenen un risc elevat de COVID-19 sever. Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. Es fusionen amb la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes.

En virtut de l'Acord de contractació conjunta de la UE, la Comissió Europea ha celebrat fins ara prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques amb un valor acumulat de més de 12 milions d'euros. D’acord amb el contracte marc de contractació conjunta celebrat amb Eli Lilly, els estats membres poden comprar el producte combinat bamlanivimab i etesevimab si i quan sigui necessari, un cop ha rebut una autorització de comercialització condicional a nivell de la UE de l’Agència Europea del Medicament o una autorització d’ús d’emergència a estat membre interessat.

Fons

anunci

El contracte conjunt de contractació d’avui segueix el contracte signat amb Roche per al producte REGN-COV2, una combinació de Casirivimab i Imdevimab, el 31 de març de 2021 i el contracteh Glaxo Smith Kline el 27 de juliol de 2021 per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), desenvolupat en col·laboració amb la biotecnologia VIR.

L’Estratègia de la UE sobre terapèutica COVID-19, adoptada el 6 de maig de 2021, té com a objectiu construir una àmplia cartera de productes terapèutics COVID-19 amb l’objectiu de tenir tres noves terapèutiques disponibles a l’octubre de 2021 i possiblement dues més a finals d’any. Cobreix tot el cicle de vida dels medicaments, des de la investigació, el desenvolupament, la selecció de candidats prometedors, l'aprovació ràpida de la normativa, la fabricació i el desplegament fins a l'ús final. També coordinarà, ampliarà i garantirà que la UE actuï conjuntament assegurant l'accés a productes terapèutics mitjançant contractes conjunts.

L’Estratègia forma part d’una forta Unió Europea de la Salut, que utilitza un enfocament coordinat de la UE per protegir millor la salut dels nostres ciutadans, equipar la UE i els seus estats membres per prevenir i abordar millor les futures pandèmies i millorar la resiliència dels sistemes de salut d’Europa. Centrant-se en el tractament de pacients amb COVID-19, l’estratègia treballa al costat de l’èxit de l’Estratègia de vacunes de la UE, mitjançant la qual s’han autoritzat vacunes segures i efectives contra COVID-19 per a la seva utilització a la UE per prevenir i reduir la transmissió de casos, així com taxes d’hospitalització i defuncions causades per la malaltia.

El 29 de juny de 2021, l'estratègia va obtenir el seu primer resultat, amb el anunci de cinc candidats terapèutics que aviat podria estar disponible per tractar pacients a tota la UE. Els cinc productes es troben en una fase avançada de desenvolupament i tenen un alt potencial per ser un dels tres nous productes terapèutics COVID-19 que rebran autorització per a l’octubre de 2021, l’objectiu establert en l’estratègia, sempre que les dades finals demostrin la seva seguretat, qualitat i eficàcia. .

La cooperació mundial en matèria terapèutica és crucial i és un component clau de la nostra estratègia. La Comissió es compromet a treballar juntament amb socis internacionals en matèria terapèutica COVID-19 i fer-los disponibles a tot el món. La Comissió també està explorant com donar suport a un entorn propici per a la fabricació de productes sanitaris, alhora que reforça la capacitat de recerca en països socis de tot el món.

Més informació

Estratègia terapèutica de la UE

Resposta del coronavirus

Vacunes COVID-19 segures per als europeus

Seguir llegint

Corona virus

SURE: l'informe confirma l'èxit de l'instrument en la protecció de llocs de treball i ingressos

publicat

on

L' La Comissió ha publicat el seu segon informe sobre l'impacte de SURE, l'instrument de 100 milions d'euros dissenyat per protegir els llocs de treball i els ingressos afectats per la pandèmia COVID-19.

L'informe constata que SURE ha aconseguit amortir el sever impacte socioeconòmic resultant de la pandèmia COVID-19. S’estima que les mesures nacionals del mercat laboral recolzades per SURE han reduït l’atur en gairebé 1.5 milions de persones el 2020. SURE ha ajudat a contenir eficaçment l’augment de l’atur als estats membres beneficiaris durant la crisi. Gràcies a SURE i altres mesures de suport, aquest augment de l’atur ha resultat ser significativament menor que durant la crisi financera mundial, malgrat la caiguda del PIB molt més gran.

SURE és un element crucial de l'estratègia integral de la UE per protegir els ciutadans i mitigar les conseqüències negatives de la pandèmia COVID-19. Proporciona suport financer en forma de préstecs concedits en condicions favorables de la UE als estats membres per finançar plans nacionals de treball de curta durada, mesures similars per preservar els llocs de treball i donar suport als ingressos, sobretot per als autònoms, i algunes mesures relacionades amb la salut. .

anunci

Fins ara s’ha aprovat un total de 94.3 milions d’euros d’ajuda financera a 19 estats membres, dels quals s’han desemborsat 89.6 milions d’euros. SURE encara pot proporcionar gairebé 6 milions d'euros d'assistència financera als estats membres del total de 100 milions d'euros.

Conclusions principals

anunci

SURE ha donat suport aproximadament a 31 milions de persones el 2020, dels quals 22.5 milions són treballadors i 8.5 milions d’autònoms. Això representa més d’una quarta part del total de persones ocupades als 19 estats membres beneficiaris.

A més, al voltant de 2.5 milions d’empreses afectades per la pandèmia COVID-19 s’han beneficiat de SURE, cosa que els permet retenir els treballadors.

Atesa la forta qualificació creditícia de la UE, els estats membres beneficiaris han estalviat uns pagaments d’interessos estimats en 8.2 milions d’euros gràcies a SURE.

La Comissió va recaptar 36 milions d'euros més en tres emissions des del moment de la redacció del primer informe el març de 2021. Aquestes emissions es van subscriure en gran mesura. Tots els fons s’han recaptat com a bons socials, donant confiança als inversors que els seus diners es destinen a un propòsit social i converteixen la UE en l’emissor més gran del món de bons socials.

El 4 de març de 2021, la Comissió va presentar un Recomanació sobre un suport actiu eficaç a l'ocupació després de la crisi del COVID-19 (EASE). Esbossa un enfocament estratègic per transitar gradualment entre les mesures d'emergència preses per preservar els llocs de treball durant la pandèmia i les noves mesures necessàries per a una recuperació rica en llocs de treball. Amb EASE, la Comissió promou la creació d’ocupació i les transicions entre llocs de treball, fins i tot cap al sector digital i el verd, i convida els estats membres a utilitzar els fons disponibles de la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: “El pla SURE ha demostrat la seva vàlua i continua complint el seu propòsit. El vam crear durant una emergència per afavorir els ingressos de les persones, protegir les seves famílies i preservar els seus mitjans de subsistència quan més ho necessitaven. El seu èxit es pot mesurar mitjançant les xifres de l’informe d’avui, que mostren que SURE va aconseguir mantenir molts milions d’europeus en un lloc de treball durant el pitjor moment de la crisi. Ha tingut un paper important en la resposta global d'Europa, per la qual cosa també hem d'agrair als governs nacionals. En sortir de la pandèmia, el nostre enfocament hauria de centrar-se gradualment en promoure la creació d’ocupació de qualitat i facilitar les transicions entre llocs de treball mitjançant la formació i altres mesures ”.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: "L'instrument SURE ha demostrat ser alhora innovador i indispensable. És un exemple brillant d’una Europa que protegeix i treballa per a les persones. L'informe publicat avui afirma que posar finançament a disposició dels estats membres mitjançant SURE va ajudar a evitar fins a 1.5 milions de persones més que entressin a l'atur el 2020. SURE va ajudar a frenar aquest flux. Ara, hem d’actuar de la mateixa manera resolta i ràpida per posar en marxa polítiques actives del mercat laboral per a una recuperació rica en ocupació en el mercat laboral canviant ”.

Fons

La Comissió va proposar el Reglament SURE el 2 d'abril de 2020, com a part de la resposta inicial de la UE a la pandèmia. Va ser adoptat pel Consell el 19 de maig de 2020 i va estar disponible després que tots els estats membres signessin els acords de garantia el 22 de setembre de 2020. El primer desemborsament es va produir cinc setmanes després que SURE estigués disponible.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "És tranquil·litzador que els diners recaptats al mercat amb SURE hagin ajudat els països de la UE a obtenir resultats impressionants en un curt període de temps. Per a la Comissió, SURE ha establert l’escenari per demanar préstecs en virtut de l’instrument de recuperació NextGenerationEU, molt més gran. Amb 49 milions d’euros desemborsats a 13 països de la UE fins ara i uns quants milions a programes pressupostaris de la UE, NextGenerationEU també s’assegura que la recuperació funcioni per a tothom. "

L'informe d'avui és el segon informe sobre SURE dirigit al Consell, al Parlament Europeu, al Comitè Econòmic i Financer (EFC) i al Comitè d'Ocupació (EMCO). Segons l'article 14 del Reglament SURE, la Comissió està obligada legalment a emetre aquest informe en un termini de 6 mesos a partir del dia que l'instrument estigui disponible. El primer informe es va publicar el 22 de març de 2021. Els informes posteriors se seguiran cada sis mesos sempre que SURE estigui disponible.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest segon informe sobre l'impacte de SURE confirma el valor d'aquest instrument de solidaritat sense precedents. Les xifres parlen per si soles: 1.5 milions d’aturats menys, 31 milions de treballadors i 2.5 milions d’empreses donades suport i més de 8 milions d’euros d’estalvi d’interessos. Estic orgullós de la història d’èxit europea que SURE: una història d’èxit sobre la qual hem de construir! ”

La Comissió emet bons socials per finançar l'instrument SURE i utilitza els ingressos per proporcionar préstecs consecutius als estats membres beneficiaris. Podeu obtenir més informació sobre aquests bons, juntament amb una visió completa dels fons recaptats en cada emissió i dels estats membres beneficiaris, en línia. aquí.

Més informació

Segon informe sobre la implementació de SURE

Lloc web SURE

Full de dades sobre SURE

Regulació SURE

UE com a lloc web prestatari

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències