Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

No hi ha majoria qualificada aconseguida pels estats membres per renovar o rebutjar l'aprovació del glifosat

COMPARTIR:

publicat

on

El 16 de novembre, els estats membres no van assolir la majoria qualificada necessària per renovar o rebutjar l'aprovació del glifosat durant una votació al Comitè d'Apel·lació. Això després d'una votació anterior a la Comitè Permanent de Plantes, Animals, Aliments i Pinsos (SCOPAFF) el 13 d'octubre, en què els estats membres tampoc no van aconseguir la majoria necessària per renovar o rebutjar la proposta.

D'acord amb la legislació de la UE i en absència de la majoria requerida en cap dels dos sentits, la Comissió està obligada a adoptar una decisió abans del 15 de desembre de 2023, quan expiri el període d'aprovació actual. La Comissió, basant-se en avaluacions de seguretat exhaustives realitzades per la Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i la Agència Europea de Productes Químics (ECHA), juntament amb els estats membres de la UE, procedirà ara a la renovació de l'aprovació del glifosat per un període de 10 anys, subjecte a determinades noves condicions i restriccions. Aquestes restriccions inclouen la prohibició de l'ús abans de la collita com a dessecant i la necessitat de certes mesures per protegir els organismes no objectiu.

Els estats membres són responsables de l'autorització nacional dels productes fitosanitaris (PPP) que continguin glifosat i continuen podent restringir-ne l'ús a nivell nacional i regional si ho consideren necessari basant-se en el resultat de les avaluacions de riscos, en particular tenint en compte la necessitat de protegir. biodiversitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències